CHP’li Akay: “Bu Utancı Daha Fazla Büyütmeyin” - Karabük Haber Postası
CCCC 5
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Temmuz, 2025 13:41 tarihinde yayınlandı
0
1

CHP’li Akay: “Bu Utancı Daha Fazla Büyütmeyin”

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, 10 yılı aşkın süredir tamamlanamayan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi binasının çürümeye terk edilmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’na taşındı.

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, okulun yıllardır bitirilememesi nedeniyle öğrencilerin mağdur edildiğini belirterek, Millî Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

“Öğrenciler Yetersiz Koşullarda Eğitim Görüyor”
Genel Kurul’da yaptığı konuşmada sert ifadeler kullanan Akay, “İktidarın ihmalkarlığı yüzünden yıllardır bitirilemeyen okul binası adeta çürürken; öğrenciler başka okullarda, yetersiz koşullarda, birleştirilmiş sınıflarda adeta çile çekiyor” dedi.

Akay, tamamlanamayan okul binasının bürokratik engellere takıldığını ve bu durumun bir ihmaller zincirine dönüştüğünü belirterek, “Çocuklarımızı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok” ifadelerini kullandı.

“Safranbolu’nun Turizm Potansiyeli Eğitimle Desteklenmeli”
Safranbolu’nun tarihi ve kültürel mirasına uygun bir turizm eğitimi altyapısının oluşturulması gerektiğini vurgulayan CHP’li Akay, modern ve donanımlı bir okulun hizmete açılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

“Milli Eğitim Bakanlığı’na Sesleniyorum”
Akay, okulun tamamlanması için sürecin hızlandırılmasını isteyerek şu çağrıyı yaptı:
“Milli Eğitim Bakanlığı’na ve tüm yetkili kurumlara sesleniyorum: Tamamlanamadığı için çürümeye başlayan, öğrencileri başka okullarda, yetersiz koşullarda eğitim görmeye zorlayan Safranbolu Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ni bir an önce tamamlayarak evlatlarımızı hak ettikleri nitelikli eğitime kavuşturun. Bu utancı daha fazla büyütmeyin.”

Akay, konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini belirterek, Safranbolu halkını ve eğitim camiasını da sürece duyarlı olmaya çağırdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Ali Erdoğan

    Sayın milletvekilim Üzüm yemek istiyorsanız bağcıyı dövmeyiniz Uslubunuz bağcıyı taşlamak gibi görünüyor

    m

Yeni yorumlara kapalı.

duzcede simseklerin ardindan dolunay mest etti mbI8rPDO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Düzce’de şimşeklerin ardından dolunay mest etti

Düzce’de akşam saatlerinde sağanak yağış ile birlikte şimşekler de gökyüzünü aydınlattı. Şimşeklerin ardından dağılan bulutların arasından çıkan dolunay ise mest etti.

Düzce’de akşam saatlerinde etkili olan şimşekler gökyüzünü adeta aydınlattı. Şehrin batısından doğusuna doğru ilerleyen şimşekler, özellikle bazı bölgelerde görsel bir şölen oluşturdu. Aralıklarla çakan şimşekler geceyi gündüze çevirirken, ortaya çıkan manzara vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Şimşeklerin ardından gökyüzündeki bulutların dağılmasıyla birlikte beliren dolunay ise dikkat çekti. Doğal ışık gösterisinin ardından ortaya çıkan dolunay, geceye ayrı bir güzellik katarken, o anlar bazı vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Ali Erdoğan

    Sayın milletvekilim Üzüm yemek istiyorsanız bağcıyı dövmeyiniz Uslubunuz bağcıyı taşlamak gibi görünüyor

    m

Yeni yorumlara kapalı.