Reklam
Reklam
kpyeni
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
04 Mart, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0

CHP’den Milletvekili sayısının düşmesine eleştiri

CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Karabük’ün TBMM’deki milletvekili sayısının 3’ten 2’ye düşmesini değerlendirerek, iktidara yüklendi. Yaşar, bu durumun şehrin nüfus kaybının somut bir göstergesi olduğunu belirterek, “Bu tablo tesadüf değildir, yıllardır uygulanan yanlış politikaların sonucudur” dedi.

Karabük’ün nüfusunun, Meclis’te 2 milletvekiliyle temsil edilecek seviyeye gerilediğini hatırlatan Yaşar, asıl sorunun nüfusun neden azaldığı olduğunu söyledi. Yaşar, iktidarın temsilcilerine seslenerek, “Hani Karabük her alanda gelişiyordu? Hani ‘parlayan yıldız’dı? Yıllardır kürsülerden anlatılan o büyük sözler nerede? Bu mu kalkınma?” ifadelerini kullandı.

“GENÇLER GELECEĞİNİ BAŞKA ŞEHİRLERDE ARAMAK ZORUNDA”

Bir kentin nüfusunun azalmasının en büyük nedeninin göç olduğuna dikkat çeken Vedat Yaşar, Karabük’teki temel sorunun yatırımsızlık ve iş imkanlarının yetersizliği olduğunu vurguladı. Üniversiteden mezun olan gençlerin başka şehirlerde hatta ülkelerde iş aramak zorunda kaldığını belirten Yaşar, şöyle konuştu:

“Karabük’te gençler iş bulamıyor. Çünkü burada yeterli yatırım yok, sanayi çeşitlenmiyor, yeni istihdam alanları oluşturulmuyor. Bölgenin ihtiyaçlarına uygun teşvikler getirilmiyor, üretimi büyütecek politikalar uygulanmıyor. Sonuçta Karabük çalışanın değil, göç edenin şehri haline getiriliyor.”

“YAZIK, GERÇEKTEN YAZIK”

Her platformda Karabük’e yapılan yatırımları anlatanların bugün ortaya çıkan bu tabloyu açıklamak zorunda olduğunu söyleyen Yaşar, “Karabük küçülüyor. Daha düne kadar Bolu’ya, Düzce’ye örnek gösterilen Karabük; bugün o illere imrenir hale getirilmiştir. Oysa Karabük Cumhuriyetin sanayi hamlesinin simgesidir. Türkiye’nin ilk ağır sanayi şehirlerinden biridir” dedi.

Yaşar, Karabük’ün küçülmesinin bir kader olmadığını, doğru politikalarla yeniden büyüyebileceğini ancak bugün gelinen noktada sorumluluğun yıllardır şehri yöneten anlayışta olduğunu belirterek sözlerini, “Yazık… gerçekten yazık” diye tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ceset kokusu sanildi gercek polisin eve girmesiyle ortaya cikti ivyeLS3T
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Ceset kokusu sanıldı, gerçek polisin eve girmesiyle ortaya çıktı

Gümüşhane’de bir apartmandan yayılan kötü koku paniğe neden oldu. Ekiplerin seferber olduğu olayda kokunun buzdolabında unutulan bozuk etlerden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Olay, gece saatlerinde Hasanbey Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartman sakinleri apartmanın giriş katından gelen ağır koku nedeniyle durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan ilk değerlendirmede kokunun ceset kokusu olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, evde yaşlı bir kadın ile genç bir kızın yaşadığı bilgisine ulaşıldı. Uzun süre ev sahibine ulaşmaya çalışan ekipler, daha sonra anahtarı temin etti. Savcılıktan alınan iznin ardından eve giren ekipler, ev içerisinde inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde apartmanı alarma geçiren kokunun evde elektrik sigortasının atması nedeniyle buzdolabında unutulan ve bozulan etlerden kaynaklandığı belirlendi. Olayın ardından ekipler normale dönerken, apartman sakinleri de rahat bir nefes aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin