Karabük Postası tarafından
22 Aralık, 2023 14:58 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

CHP Sözcüsü Yücel: “126 seçim bölgesinde adaylar belirlendi”

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, 126 seçim bölgesinde adayların belirlendiğini açıkladı. Yücel, İsmail Sonkaya’nın Konya, Ferdi Zeyrek’in Manisa, Cevat Öncü Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak belirlendiğini belirtti. Yücel, Muharrem Erkek’in Çanakkale, Selahattin Ekicioğlu’nun Kırşehir, Muhammet Rıza Yalçınkaya’nın Bartın, Turgay Sevindi’nin Amasya, Faruk Demir’in Ardahan ve Eyüp Kahveci’nin ise Kütahya Belediye Başkan Adayı olduğunun karar altına alındığını duyurdu. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından partisinin Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenledi. "126 seçim bölgesinde adaylar belirlendi" Yücel, PM toplantısında 160 seçim çevresi görüşmelerinin yapıldığını belirterek, "Bu 160 seçim çevresinin 35’inde ön seçim kararı alındı. 126’inde ise anketler, kamuoyu yoklamaları, örgüt görüşleri, bölge milletvekilleri Parti Meclis üyeleri ve o seçim çevrelerinde görevlendirilen heyetlerimizin MYK ve PM’ye sunmuş olduğu raporlar doğrultusunda adaylar belirlendi” dedi. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, İsmail Sonkaya’nın Konya, Ferdi Zeyrek’in Manisa ve Cevat Öncü’nün ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı; Muharrem Erkek’in Çanakkale, Selahattin Ekicioğlu’nun Kırşehir, Muhammet Rıza Yalçınkaya’nın Bartın, Turgay Sevindi’nin Amasya, Faruk Demir’in Ardahan ve Eyüp Kahveci’nin ise Kütahya Belediye Başkan Adayı olduğunun karar altına alındığını açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bartın’da restoran ve kafelere ilave ücret uyarısı

Bartın Valiliği yaptığı yazılı açıklama ile, kentteki işletmecileri müşterilerinden masa ücreti, zorunlu servis ücreti, kuver ücreti gibi ilave ödeme talebinde bulunmamaları konusunda uyardı.
Bartın Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, Ticaret Bakanlığı tarafından 6 bin 502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında çıkarılan Fiyat Etiketi Yönetmeliği değiştiği hatırlatarak, "Restoran, lokanta, kafe, pastane ve benzeri yiyecek, içecek hizmeti sunulan işletmelerdeki menü ve fiyat listesinde servis ücreti, masa ücreti ve kuver ücreti başlığı altında ilave ücret alınmayacak" dedi.
Ticaret Bakanlığı tarafından, hizmet sunucu kuruluşlar ile tüketiciler arasında ihtilafları önlemek ve tüketici mağduriyetini engellemek amacıyla yürütülen mevzuat değişikliği çalışması ilgili kuruluşlardan alınan görüşler dikkate alınarak tamamlanmış olup, Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.
Önceki düzenlemede, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında çıkarılan Fiyat Etiketi Yönetmeliği’ne göre, işletmeler, tarife ve fiyat listesinde gösterilen fiyatlar dışında, servis ücreti gibi herhangi bir ad altında başka bir ücreti, menü ve fiyat listesinde açıkça yer vermek kaydıyla tüketicilerden talep edebilmekteydi. Bununla beraber, Ticaret Bakanlığı tarafından Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde yapılan son değişiklik sonucunda, Resmî Gazete’de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik uyarınca, işletmeler tüketicilerden zorunlu olarak servis ücreti, masa ücreti, kuver ücreti veya benzeri adlar altında ilave ödeme talep edemeyeceklerdir. Tüketici sadece, bahşiş gibi, gönüllük esasına dayalı ödeme yapabilecek. Tüketiciler, sipariş verdikleri yiyecek ve içeceklerin bedeli dışında, yalnızca bahşiş gibi gönüllülük esasına dayalı olarak ve kendi istekleriyle ilave ödeme yapabilecekler, tüketicilerden zorunlu bir servis ücreti, masa ücreti talep edilmeyecektir" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin