CHP Merkez İlçede görev değişimi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ekim, 2017 14:28 tarihinde yayınlandı
0
0

CHP Merkez İlçede görev değişimi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe başkanlığında yarıdan fazla Yönetim Kurulu üyesinin istifa etmesi ile birlikte Merkez İlçe  Yönetimi ve Başkanı görevden düştü. CHP Karabük İl Başkanı Av. Erdoğan Dinçel; yeni bir merkez ilçe yönetimi oluşturduklarını belirterek, eski yöneticilerden Sadık Yeşilova’nın Merkez İlçe Başkanlığına getirildiğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçede soğuk rüzgarlar esmeye başladı. İlçe Yönetiminin yarıdan fazlasının istifası ile birlikte Yönetim ve Başkan görevden düştü.  Tüm yaşanan bu gelişmeler üzerine İl Başkanlığı tarafından yeni bir yönetim oluşturularak Başkanlığa da eski yönetici Sadık Yeşilova getirildi.

CHP İl Başkanı Av. Erdoğan Dinçel; “CHP kongreler sürecine girdikten sonra Karabük’te mahalle ve köy delege seçimleri yapıldı, bu delegelerin yapılması sırasında ki bazı uygulamalardan parti içinde sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Delege seçimleri bir çok mahallede demokratik bir şekilde yapılırken, bazı mahallerde şikayetlere ve tepkilere sebep oldu yapılış şekli ve usulü açısından. Bu nedenle itirazları İl Yönetim Kurulu değerlendirdi, delege seçimlerinde İl Yönetim Kurulu son karar merciidir, ve kararları da kesindir. Bu kesin hükümleri bir takım itirazlar ve tepkiler oldu Merkez İlçe Yönetimi İl Yönetim Kurulunun almış olduğu kararları uygulamakta imtina etti, Genel Merkezde bir takım girişimlerde bulundu, şikayetlerde bulundu bu CHP siyaset tarzına, Karabük’teki siyaset anlayışımıza pek uygun bir yaklaşım değildi ilk defa oldu,  bu da hoş bir durum değildi, buna son derece üzüldük. Sonuç olarak buraya Parti Meclis  Üyeleri geldi ve bir takım çalışmalar yaptılar, değerlendirmek için raporlarını hazırladılar ve Genel Merkeze sundular. Bunun dışında merkez İlçe başkanının, bazı yöneticilerin normal yönetim kurulu üyelerinin bilgisi dışında bir takım işlemler yaptığı konusunda Merkez İlçe yönetimi içinde sıkıntılar yaşanmaya başlandı, bir çok gelişmeden ilçe yöneticilerinin haberi yoktu, büyük çoğunluğunun haberi yoktu, ilçe yöneticileri çok kale alınmadan bir takım kararlar alındı, uygulamaya kondu, kararlar karar defterine alınmadan bunların uygulama konulduğunu gördük ve bunun üzerine merkez ilçenin 16 yönetim kurulu üyesinden 10 tanesi yapılan uygulamalara tepki olarak istifa etti ve bunun üzerine Merkez İlçe Yönetimi düştü. CHP tüzüğüne göre ilçe yönetimlerinde yönetimlerden aynı gün içinde yarıdan fazla kişinin istifası söz konusu olduğunda Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri düşer, aynı gün ayın 12’sinde 10 yönetim kurulu üyesi Merkez İlçe başkanının uygulamalarına tepki olarak istifa ettiler ve yarıdan iki fazla olduğu için Başkan ve yönetim düştü. Gelen Milletvekillerimizin ve  Parti Meclis Üyelerimizin hazırlamış olduğu raporlar doğrultusunda Genel Merkez yeni bir atama yapmak için İl Yönetimine yetki verdi ve bizde İl Yönetimi olarak önümüzdeki ay yapılacak olan Merkez İlçe kongresine kadar Merkez İlçeyi yönetmek üzere Merkez İlçe Başkan ve Yönetim Kurulu atamasını yaptık Genel merkeze gönderdik Genel Merkezde bu talebimizi onayladı şu anda merkez ilçe yönetimi göreve başlamış durumda. Başkan eski yöneticilerimizden Sadık Yeşilova Başkan oldu ve 16 Yönetim Kurulu üyesi ile birlikte çalışmalara başladı şu anda bekleyen, aksayan bir takım işlemler vardı onları yerine getirip partiyi kongreye taşıyacaklar. Kasım ayı içersinde merkez ilçe kongresini yapacağız”  dedi.

Diğer İlçelerde de delege seçimlerinin yapıldığını ifade eden CHP İL Başkanı Av. Erdoğan Dinçel; “Delege seçimleri ile birlikte kongreler süreci başladı. 21 Ekim’de Yenice İlçe kongremizi, 22 Ekim’de Ovacık İlçe kongremizi yaptık önümüzdeki hafta Eskipazar İlçe kongremiz ve akabinde bir hafta sonra da Safranbolu ilçe kongremizi yapacağız 4 Kasım’da. Merkez ilçe kongremizi muhtemelen 18-19 Kasım gibi.  Eflani ilçe kongremizi de yaparak kongre sürecimizi tamamlayacak ve Aralık ayı içersinde İl kongremizi yapacağız. Kurultaya gidecek şekilde Karabük’te yeni çalışacak Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerimiz belirlenmiş olacak” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin