blank
Haber Merkezi tarafından
10 Nisan, 2025 14:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz: “Bu Artış Önemli Bir Adım”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, Kardemir Anonim Şirketi ile Özçelik-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde elde edilen zam oranının önemli bir adım olduğunu vurguladı. Başkan Yavuz, söz konusu sürecin sağduyulu bir şekilde ilerlediğini belirterek Öz Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz’a teşekkür etti.

Yavuz, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“KARDEMİR’de yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı ve açıklanan zam oranıyla, işçi kardeşlerimizin maaşlarına ilk altı ay için yüzde 54,38 oranında bir artış yapıldığı duyuruldu. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar, geçim sıkıntısı ve hayat pahalılığı göz önünde bulundurulduğunda, bu artışın önemli bir adım olduğunu belirtmek isteriz.

Bu süreçte sendika, başlangıçta yüzde 73 oranında bir talep ile masaya oturmuştu. Görüşmelerin sonunda ulaşılan noktada, işçinin ve emekçinin lehine bir denge kurulmaya çalışıldı. Her pazarlık, bir mücadele ister. Bu nedenle, süreci kararlılıkla ve sağduyuyla yöneten Öz Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Sayın Kenan Yılmaz’a teşekkür ediyorum.”

Başkan Yavuz, sözleşme ile sağlanan kazanımların önemli olduğunu ancak bazı eksikliklerin de bulunduğunu vurguladı. Özellikle, yıllardır aynı işi yapan taşeron işçilerin işe alım süreçlerinde öncelik hakkı tanınmasının büyük bir beklenti haline geldiğini belirterek, bu işçilerin artık KARDEMİR ailesinin tam bir parçası olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, işe yeni başlayan işçilerin kademeli olarak ilerleme sürecinde 5 yıl gibi uzun bir süre beklemelerinin adil bulunmadığını ve bu sürenin 3 yıla çekilmesi yönündeki taleplerin dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Yavuz, açıklamasına şu sözlerle devam etti: "Bizler, emeğiyle geçinen, alın teriyle ayakta duran işçilerin her zaman yanında olan bir anlayışa sahibiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türk Milleti’nin; işçisini, memurunu, emeklisini, kadınıyla, genciyle, hiç kimseyi ayırmadan, dışlamadan kucaklayan bir anlayışla yol yürüyoruz. Emeğin değer gördüğü, adaletli bir Türkiye için mücadelemizi sürdürecek; işçimizin, emekçimizin daima sesi olmaya devam edeceğiz." Son olarak, Başkan Yavuz, Kardemir işçilerine yapılan bu zam oranının hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin