Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre süreci devam ederken Karabük Merkez İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan üçüncü isim Gökhan Baylam oldu.
CHP İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında çok sayıda partili ve destekçisi ile bir araya gelen Baylam, adaylığını kamuoyuna duyurdu. Baylam’ın açıklamasıyla birlikte mevcut ilçe başkanı Ali Yavuz ve Göksun Öztoprak’ın ardından yarışın üç adaylı olması bekleniyor.
Konuşmasına son günlerdeki orman yangınlarına değinerek başlayan Baylam, yangınlarda mücadele eden ekiplere kolaylık diledi, etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Partisinde değişim ve yenilenme vurgusu yapan Baylam, “Cumhuriyet Halk Partisi Karabük örgütü değişime girmelidir. Biz bu değişimin en büyük talibiyiz. Yolumuz birleşme yoludur, ayrışma değil. CHP’nin köklü tarihinde ortak akıl ve dayanışma vardır. Biz de bu çizgide ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
“Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapısı kimseye kapalı olamaz” diyen Baylam, partinin gençten yaşlıya, emekliden işçiye herkesi kucaklaması gerektiğini belirterek, Karabük’te partisini hak ettiği yere taşımak için çalışacaklarını söyledi.
Baylam, konuşmasının sonunda Mustafa Kemal Atatürk’e vurgu yaparak, “Biz bu yola kimseyi ayrıştırmak için değil, birleştirmek için çıktık. Yan yana, omuz omuza geldiğimizde CHP’nin Karabük’te layık olduğu yere geleceğinden hiç şüphem yok. Yutkunarak değil, avazımız çıktığı kadar haykırıyoruz: Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci ışığı” dedi.