karabuk
İmsak 06:00
Güneş 07:25
Öğle 13:08
İkindi 16:09
Akşam 18:41
Yatsı 20:00
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
22 Nisan, 2016 12:08 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

CHP İl Başkanı Erdoğan Dinçel’in 23 Nisan Kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Av. Erdoğan Dinçel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajı yayınladı. Mesajında AK parti İktidarını da sert bir dille eleştiren Dinçel; “TBMM 23 Nisan 1920’de açılmıştır. Ulu Önderimiz M.Kemal Atatürk bu milli ve mutlu günü, Türk çocuklarına armağan etmiştir. Birleşmiş Milletlerin,1979 yılını, “ Dünya Çocuk Yılı” Olarak kabul etmesinden 59 yıl önce, Atatürk, Ulusunun Egemenlik bayramını, çocuklara adayarak, onlara ne denli önem ve öncelik verdiğini; dünyada ilk kez göstermiş ve örnek olmuştur. Ancak günümüz Türkiyesin’ de, TBMM Başkanlığı, geçen yıl olduğu gibi bu yılda 23 Nisan resepsiyonunun şehitlere saygı gerekçesiyle yapılmayacağını açıkladı. Bunun bir bahane olduğunu biliyoruz. Asıl böyle günlerde meclisin bir arada olması ve kuruluşunu kutlaması gerektiğine Cumhuriyeti kuran parti olarak inanıyoruz. Şehitlerin anısına da bunun yakışacağını düşünüyoruz. Bu nedenle o töreni önemsiyoruz. Cumhuriyetin sahipsiz olmadığını kanıtlamak için,96.yılında 23 Nisana, Ulusal Egemenliğe ve çocuk bayramına sahip çıkıyoruz. Partimiz CHP Meclis grubu,23 Nisan 2016 saat: 16.00 da TBMM bahçesinde 23 Nisan resepsiyonu verecektir. Tek adam rejimi dayatmasına karşı, özgürlükçü parlamenter demokrasiyi, Ulusal iradeyi, İlk meclisin heyecanıyla savunup kutlayacağız. Bilindiği gibi AKP iktidarı Cumhuriyetin simge günlerini, yapılan anma törenlerini her fırsatta, birer bahane bularak iptal etmeyi adet haline getirmiştir. Amaçları Cumhuriyetimizin kurum ve kavramlarını unutturmak, yıkmak için AKP top yekun seferberlik halindedir. Tüm bu çabalara rağmen, CHP olarak, halkımızın ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının 96.yılını kutluyoruz” dedi.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
24 Şubat, 2026 11:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

PET Şişe Başına 25 Kuruş İade Dönemi Resmen Başladı

Türkiye genelinde çevre kirliliğini azaltmak ve geri dönüşümü teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen Depozito Yönetim Sistemi (DYS) devreye alındı. Yeni uygulamayla birlikte geri dönüşüm logosu bulunan PET şişeler artık çöpe atılmak yerine iade makinelerine bırakılıyor. Her bir şişe için vatandaşlara 25 kuruş ödeme yapılıyor.

Dijital Cüzdan ile Kolay ve Hızlı Ödeme

Sistem, geri dönüşüm sürecini dijital altyapıyla destekliyor. İade makinelerine atılan PET şişeler karşılığında kazanılan 25 kuruşluk tutarlar, kullanıcıların dijital cüzdanlarına yükleniyor. Biriken bakiyeler, anlaşmalı marketlerde alışveriş sırasında nakit yerine kullanılabiliyor. Böylece hem çevre korunuyor hem de vatandaşlar bütçelerine katkı sağlıyor.

İlk Uygulama A101 Mağazalarında

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen sistem, ilk etapta A101 mağazalarında bulunan iade noktalarında uygulanmaya başladı. Pilot uygulamanın ardından sistemin ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Cam ve Teneke Kutular da Kapsama Alınacak

Şu an yalnızca PET şişeleri kapsayan sistemin, ilerleyen süreçte cam şişeler ile metal/teneke içecek kutularını da içerecek şekilde genişletilmesi planlanıyor. Böylece daha fazla atığın geri dönüşüm sürecine kazandırılması amaçlanıyor.

Hem Doğaya Hem Ekonomiye Katkı

Depozito Yönetim Sistemi sayesinde tonlarca plastik atığın doğaya karışmasının önüne geçilmesi beklenirken, geri dönüşüm ekonomisine de önemli katkı sağlanması hedefleniyor. Yeni uygulamayla birlikte atıklar, vatandaşlar için küçük de olsa alışverişte kullanılabilen bir tasarruf aracına dönüşmüş olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin