CHP Genel Başkanı Özel: "47 yıl ikinci parti kalan ama millete saygısını kaybetmeyen siyasetin adı Cumhuriyet Halk Partisi’dir" - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
chp genel baskani ozel 47 yil ikinci parti kalan ama millete saygisini kaybetmeyen siyasetin j8Mzivxz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

CHP Genel Başkanı Özel: “47 yıl ikinci parti kalan ama millete saygısını kaybetmeyen siyasetin adı Cumhuriyet Halk Partisi’dir”

Çorum’da konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Türkiye’ye Cumhuriyeti getiren, sonra çok partili rejimi, sandığı getiren, milletin verdiği göreve razı olan, icabında 47 yıl ikinci parti kalan ama millete saygısını kaybetmeyen siyasetin adı Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Çorum il merkezindeki Abide Meydanında gerçekleştirilen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” adlı mitingde vatandaşlara seslendi.

“Siyasetçinin demokrat olduğu, seçimi kazandığı akşam belli olmaz”

İktidarı eleştiren Özel, “Biz demokrasi fikrine inanmış insanlarız. Kazanırsak gelir yönetiriz. Kaybedersek çekiliriz. Millet kimi istiyorsa ona saygı duyarız. Çorum’un merkez belediye başkanına da ilçelerdeki AK Parti, MHP’den seçilmiş belediye başkanlılarına başarılar diledik, dileriz. Çorum’un çok sorunları var. Çözmek için gayret gösterirseler destekleriz. Siyaset kazanana saygı duyma, millete saygı duyma, milletin tercihine saygı duyma işidir. Milletin seçtiğine direnmek, milletin seçtiğine bakıp da ‘sen buraya nereden geldin, sen yönetme, yerine benim atadığım yönetsin’ demek demek demokratlık değildir. Bir siyasinin, bir siyasi partinin, bir siyasi yapının ya da bir siyasetçinin demokrat olduğu, seçimi kazandığı akşam belli olmaz, o akşam demokrasi nutukları atmak, milleti takdir etmek, milli iradenin önünde saygıyla eğilmek kolay. Önemli olan kaybettiğinde ne yaptığın. İşte Türkiye’ye Cumhuriyeti getiren, sonra çok partili rejimi, sandığı getiren, milletin verdiği göreve razı olan, icabında 47 yıl ikinci parti kalan ama millete saygısını kaybetmeyen siyasetin adı Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Kendi seçilince millete methiyeler düzen, ‘milli irade’ diyen ama bir kez ikinci parti olunca darbeye kalkışan, kayyum atayan, iftira eden ve rakibini hapse attıran siyasetin adı da tükenmiş Adalet ve Kalkınma Partisi siyasetidir, tükenmiş Erdoğan’ın siyasetidir” dedi.

“Türkiye İttifakı’nda birleşme zamanıdır”

Vatandaşları Türkiye İttifakı’nda birleşmeye çağıran Özel, “Bugün Türkiye’de mücadele otokrasiyle demokrasi arasındadır. Bugün mücadele emekliye, emekçiye kulak tıkayan, sırt dönenler ile onlar için mücadele edenler arasındadır. Daha önce AK Parti’ye, MHP’ye oy vermiş olsa da Çorum’un güzel insanlarına sesleniyorum. Artık yürüyüş, 100 yıl önce olduğu gibi bir kez daha birlikte yürüyüş zamanıdır. Artık, renklerini ay yıldızlı al bayraktan alan Türkiye İttifakında birleşme zamanıdır. Çorum’da Alevisiyle, Sünnisiyle, Türk’üyle, Kürt’üyle, göçmeniyle, Boşnak’ıyla, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Müslüman demokratlarla, muhafazakar demokratlarla, sosyal demokratların, milliyetçi demokratların, liberal demokratların, Çorum’un tüm demokratlarının bir araya gelip ve hakkını alma zamanıdır. Buna tüm Türkiye’de ihtiyaç var” diye konuştu.

“Emeklilerin beşi bir araya gelse bir zengin etmiyorlar”

Ekonomiyle ilgili konuşan Özel, “Emeklinin 20 bin lira, asgari ücretlinin 28 bin lira almasının utancı içerisindeyiz. Türkiye’de çiftçilerin ortalama geliri 19 bin 700 lira olmuş. Bundan birileri utanmıyor ama biz bunun utancı içerisindeyiz. Bugün açlık sınırı 31 bin lira olarak açıklandı, yoksulluk sınırı ilk kez üç haneli rakamlara çıktı, 102 bin lira olarak açıklandı. Bugün maalesef 5 emekli bir araya gelse maaşını birine verse o kişiyi yoksulluktan çıkartamıyorlar. Emeklilerin beşi bir araya gelse bir zengin etmiyorlar. Emekliye verilen maaş, üç emekli birleşse iki emekliyi açlıktan kurtaramıyor. İşte böyle büyük bir haksızlıkla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

“Dijital dolandırıcılara dikkat de siyasi dolandırıcılara ne yapacağız”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i, dijital dolandırıcılıkla ilgili yaptığı paylaşım üzerinden eleştiren Özel, “Sırf dijital dolandırıcılık olsa neyse. Emeklinin hakkını yiyen sizsiniz, işçileri enflasyona ezdiren sizsiniz, çiftçilerin kanundaki desteklemesini vermeyen sizsiniz, milletin cebinden alıp faiz lobilerine veren sizsiniz, ekonomi iyi olacak diye oy toplayıp ‘kemer sıkacağız’ diye seçimden sonra konuşan sizsiniz. Dijital dolandırıcılara dikkat de siyasi dolandırıcılara ne yapacağız? Siz tarihin gördüğü en büyük siyasi dolandırıcılarsınız. Bu milletten ‘iyi olacak, yüzün gülecek’ diye oy alıp daha sonra bu millete sırtını dönenlere, Cumhuriyet Halk Partisi’ne gelip aday olup seçilen belediye başkanını zorla, rüşvetle, baskıyla partisine çekmeye çalışan siyasi dolandırıcılara, Aydın’ın oyunu alıp AK Parti’ye topuklayan siyasi kapkaççılara karşı milletimizi uyarıyorum. Memlekette adı AK Parti olan ama memlekete kara düzen dayatan, oyları alıp sırtını dönen, hizmet yapmayan, milleti açlıkla, yoklukla sırt sırta bırakan siyasi dolandırıcılara karşı milletimizi uyarıyorum. Bunlarla mücadele için sandığa davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesi çağrısını yineledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Özel, 29 Mart Pazar günü İstanbul’da yapılmasını istediği seçimde kaybetmeleri halinde görevi bırakacağını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ddddd 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
18 Mart, 2026 15:30 tarihinde yayınlandı
0
0

UNESCO kenti Safranbolu’daki otellerde yüzde 90 doluluk yaşanıyor

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde Ramazan Bayramı öncesi konak ve otellerde doluluk oranı yüzde 90’a yaklaştı.

“Osmanlı’nın parmak izi” olarak adlandırılan Safranbolu’da bayram tatilini fırsat bilerek yola çıkan yerli turistleri ağırlamak için işletmeler hazırlıklarını tamamladı.

Ayrıca “Korumanın başkenti” gibi unvanlarla da anılan ilçe 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında yapılan evleri ve Arnavut kaldırımlarıyla misafirlerine tarihte yolculuğa çıkaracak.
Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, konak ve köprüleriyle dikkat çeken ilçenin misafirlerine keyifli bir Ramazan Bayramı tatili sunması bekleniyor.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, “Şu anda tesislerimizin yüzde 85-90 oranında dolduğunu biliyoruz. Safranbolu’nun büyük şehirlere yakın olması nedeniyle son dakika rezervasyonları oldukça fazla oluyor. Dolayısıyla bayramda yüzde 100 doluluğa ulaşacağımıza inanıyoruz. Ara tatiller turizm sektörü için oldukça faydalı oluyor. Hareketlilik yavaş yavaş başladı, hafta sonu ve bayramla birlikte büyük bir yoğunluk bekliyoruz” dedi.

Urgancıoğlu, Ramazan Bayramı ile birlikte ilçede turizm sezonunun hareketlendiğini söyledi.

Yabancı turist beklentilerine de değinen Urgancıoğlu, savaşların turizm sektörünü doğrudan etkilediğini belirterek, “Biz daha çok Uzakdoğu pazarına hizmet veren bir şehiriz. Ancak Orta Doğu aktarmalı uçuşlarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle bazı iptaller oluyor. Bu nedenle şu an çok iyimser ya da çok kötümser olmak doğru değil. Turizm sektörü pandemide de gördüğümüz gibi hızlı etkilenen bir sektör. Bu yüzden her zaman alternatif planlarımızın olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki süreçte alternatif turizm çalışmalarına ağırlık vereceklerini aktaran Urgancıoğlu, Safranbolu’da konaklama fiyatlarının her bütçeye uygun alternatifler sunduğunu kaydetti.
Safranbolu’nun ulaşım açısından da avantajlı bir konumda bulunduğunu kaydeden Urgancıoğlu, ilçenin ekonomik ve mutlaka görülmesi gereken destinasyonlardan biri olduğunu dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin