Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Şubat, 2021 11:28 tarihinde yayınlandı
0

CHP Eflani İlçe Başkanı Aytaç’tan  “Tablet” Açıklaması

Aytaç: “Eflani’de Tabletler Hangi Kritere Göre Hangi Öğrencilere Verildi”

Cumhuriyet Halk Partisi Eflani İlçe Başkanı Ahmet Aytaç, Eflani Milli Eğitim  Müdürlüğü ve Safranbolu TSO, Öğretmenlerin kendi maaşları ile alınan 100 ve fazlası tabletin Eflani’de dağıtıldığını ancak bu tabletlerin maddi durumu iyi olmayan öğrenciler yerine maddi durumu iyi olan esnaf, muhtar, imam gibi ailelerin çocuklarına verildiğinin iddia edildiğini söyledi.

CHP Eflani İlçe Başkanı Ahmet Aytaç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Dikattt! Eflani Halkı ve Kamuoyunu İlgilendiren Mesele…

Eflani’de Tabletler Hangi Kritere Göre Hangi Öğrencilere Verildi?

Eflani Kaymakamlığı ve Eflani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Cevap Bekliyoruz????

Bilindiği gibi Koronavirüs nedeniyle okullar uzaktan eğitime çevrildi. Dersler online bilgisayar ve tabletlerden girilerek yapılıyor. Ancak birçok öğrenci maddi yetersizlikten derslere katılamıyordu. Eflani Milli Eğitim  Müdürlüğü ve Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Öğretmenlerin kendi maaşları ile alınan 100 ve fazlası tablet Eflani’de dağıtıldı. Çok güzel bir hizmet.  Ancak Tabletlerin Fakir durumu kötü olan ailelere değil, maddi durumu iyi olan esnaf, muhtar, imam gibi ailelerin çocuklarına verildiği iddia ediliyor, Eflani halkı tarafından da bilinmekte. Derse yine girmezlerse verilen, tabletler ne olacak?

Anayasa da geçen Sosyal Devlet ilkesi maddi durumu olmayan, fakir aileleri gözetmek için çıkarılmış bir kanun. Maddi durumu olmayan aileler bizlere başvurarak tablet almadıklarını belirttiler. Maddi durumu iyi olan sayıca daire ve dükkanları olan ve durumu iyi olan ve imam ve muhtarların çocuklarına devletin parasıyla alınan tabletlerin verilmesi ne kadar adil ve hakkaniyetli. Gariban, yetim çocuklar tablet alamazken, Tablet dağıtımına kriterler nedir?

Eflani Kaymakamı ve Eflani İlçe Milli Eğitim Müdürü hangi kriterlerle o tabletleri dağıttı?

Bu tablet dağıtımında Hangi ailenin çocuğuna tablet dağıtılacağı, listeleri Hangi kurum verdi? kim verdi.! Kriter nedir?

Eflani halkı ve kamuoyu bu soruları bekliyor.  Başarılı ve derse giren öğrencilere niçin bir hediye verilmedi?

Eflani Kaymakamı tüm partilere eşit olmalıdır. Ötekileştirme yapmamalıdır. Devleti temsil etmektedir.

Geçen haftalarda sayın CHP’li Hayırsever iş adamı Ömer Faruk Türker ile Eflani’de birçok köyü gezdik gariban ailelere ayakkabı vb elbiseler dağıttık. Gördüğümüz tablo vahim. Bu köylerde örnek Ova köylerinde internet yok. Telefonlar çekmiyor. Yollar bozuk.

21.yüzyılda hizmet.,Bu köylere neden hizmet gecikiyor.”

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda galatasaray taraftarlar sokaklari bayram yerine cevirdi cqsZWxdR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da Galatasaray taraftarlar sokakları bayram yerine çevirdi

Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Çorum’da ve Alaca ilçesinde binlerce taraftar sokaklara döküldü. Kadeş Barış Meydanı ve şehrin ana caddelerinde bir araya gelen her yaştan vatandaş, şampiyonluğu meşaleler ve tezahüratlarla kutladı.

Trendyol Süper Lig’de Galatasaray’ın şampiyonluğunu garantilemesiyle Çorum’da ve Alaca ilçesinde taraftarlar maçın bitiş düdüğüyle birlikte ellerindeki bayraklar ve formalarla sokaklara akın etti. Sarı-kırmızılı taraftarlar, kutlamaların merkezi olan Kadeş Barış Meydanı’nda marşlar eşliğinde doyasıya eğlendi. Şehrin en işlek caddelerinde yüzlerce araçla konvoylar oluşturuldu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, bayraklarla süslenen araçlarıyla şehir turu attı.

“İyi ki Galatasaraylıyız”

Maç sonrasında sokağa çıkarak kutlamalara katılan Cüneyt Çeltek, “Çok mutluyuz şu anda duygularımı anlatamıyorum. İyi ki Galatasaraylıyız. Çok teşekkür ediyorum babama anneme. Ben babadan Galatasaraylıyım. Evlatlarımda benimle birlikte bu takımı tutuyorlar. Tüm Galatasaray oyuncularına ve camiasına bizlere bu duyguyu yaşattıkları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“İlklerin takımı Galatasaray”

Büyük sevinç yaşadığını ifade eden Engin Sadık Öz de, “Bu sene oğlumun 4. şampiyonluğu, doğdu doğalı şampiyonluk kutluyor. Seneye inşallah 5. şampiyonluğu kutlayacağız üst üste. İlklerin takımı Galatasaray. Alkışlayalım” diye konuştu.

“Seneye 5. kez şampiyon olup kendi rekorumuzu tazeleyeceğiz” diye konuştu.

Dört kez üst üste şampiyon olmanın bir kez daha gururunu yaşadığını söyleyen UltrAslan Taraftar Grubu Çorum Koordinatörü olan Mustafa Dalkıç ise, “Gururluyuz ve mutluyuz dört sene üst üste şampiyon olmanın gururu bir kez daha yaşıyoruz. Seneye beşinci kez şampiyon olup kendi rekorumuzu tazeleyeceğiz. İnşallah Avrupa’da aynı başarıyı gösterip şampiyonlar liginde güzel yerlere gelmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin