Cumhuriyet Halk Partisi Safranbolu Belediye Meclis Üyesi İsmail Özgürel hayatını kaybetti.
2019 yılından bu yana belediye meclis üyesi olarak gören yapan İsmail Özgürel’in cenaze programı henüz belli olmazdı. Özgürel’in vefatı ile ilgili duyuruyu Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse sosyal medya hesaplarından açıkladı.
Başkan Köse yaptığı açıklamada; "Çok değerli büyüğüm, tecrübeleriyle 5 yıldır şahsıma çok şey katan, dürüst ve efendiliğiyle herkese örnek olan İsmail abimizi, İsmail Özgürel’i kaybetmenin çok derin üzüntüsü içerisindeyim. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyemiz İsmail Özgürel’e Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı. (Yusuf Korkmaz)
Hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 2025 yılı hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, düzenlenen programla dualar eşliğinde uğurlandı.
Mudurnu’da hacı adayları için öğlen namazının akabinde tarihi Yıldırım Beyazıt Camii’nde program düzenlendi. Namazın akabinde tekbir ve salavatlarla İlçe Müftülüğü önüne geçen 35 hacı adayı, burada dualarla uğurlandı. Programda konuşan İlçe Müftüsü Mustafa Yeşil Orman, hac ibadetinin değerine dikkat çekerek hacı adaylarına tavsiyelerde bulundu. Programa katılan Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu ise yaptığı konuşmada, "Allah dualarınızı kabul etsin, haccınızı mebrur eylesin. Yolunuz açık, ibadetiniz kabul olsun" dedi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualar sırasında kimi hacı adayları gözyaşlarına hakim olamazken, vatandaşlar da müftülük önünde hacı adaylarını sarılarak uğurladı. Mudurnu’dan kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının duygusal vedaları, vakit zaman his dolu anların yaşanmasına neden oldu.