Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Nisan, 2023 16:28 tarihinde yayınlandı
0

Ceylan: “Karabük’ün 86. Kuruluş Yıldönümü Kutlu Olsun “

AK Parti Karabük Milletvekili Aday Adayı Mehmet Ceylan, Karabük’ün kuruluşunun 86. yılını kutladı.
Ceylan yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“86 yıl önce Karabük Demir- Çelik İşletmelerinin kuruluşu ile büyüyen ve gelişen Karabük, geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkemizin kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmaya devam etmektedir.
Karabük, ülkemizde sanayileşme ve şehirleşmenin birlikte kurulduğu nadir şehirlerden biridir. 3 Nisan 1937’de Safranbolu ilçesine bağlı sadece 13 haneli bir köy olan Karabük’te, Demir-Çelik Fabrikalarının kurulmasıyla şehirleşme süreci başlamış ve yurdumuzun her bölgesinden hızlı bir şekilde göç almıştır. Bu nedenle, bugün köyleriyle birlikte merkez ilçe nüfusu 140 bin civarında olan Karabük’te ülkemizin her köşesinden farklı bir renk ve kültür görmek mümkündür. Bu yönüyle Karabük zengin bir kültürel mozaiğe sahiptir.
Diğer Yandan Karabük Demir-Çelik Fabrikaları ülkemizde birçok sanayi tesisi ve işletmenin kuruluşunu gerçekleştirmiş, dolayısıyla ülkemizin sanayileşme ve imarında önemli katkılar sunmuştur.
Karabük Demir-Çelik Fabrikaları(şimdiki Kardemir A.Ş.) nasıl yıllardır üretmiş olduğu demir-çelik ürünleri ve mühendislik hizmetleriyle ülkemizin kalkınmasında stratejik bir tesis olarak hizmet ettiyse, bugün de yenilenen ve kapasitesi artan tesisleriyle ülke kalkınmasına hizmet etmeye devam etmektedir.
Demir-Çelik Fabrikalarının Karabük’te kurulması kararını vererek, bir Cumhuriyet Kenti olan Karabük’ün doğmasına ve gelişimine vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete irtihal etmiş diğer büyüklerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, mekanlarının Cennet olmasını diliyorum.

Karabük, sadece Kardemir’le değil, Turizmde marka olmuş Dünya Miras Kenti Safranbolu’suyla, zengin orman ve doğal güzelliklere sahip diğer ilçeleriyle ve beşeri sermayenin en önemli kaynağı olan ve bölgesinde çok hızlı bir gelişim gösteren üniversitesiyle güzel ülkemizin gelişme ve kalkınmasına katkıda bulunmaya devam edecektir.
Bu vesileyle, 6 Şubatta K.Maraş ve Hatay merkezli 10 ilde yaşadığımız Asrın Deprem Felaketi nedeniyle ülkemize ve milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Devletimiz ve milletimiz oluşan maddi hasarları çok şükür en kısa süre içinde telafi edecek ve yaraları saracak güce, kudrete ve liderliğe sahiptir. Bundan hiç kimsenin kesinlikle endişe ve şüphesi olmasın.
Bu duygu ve düşüncelerle, Kardemir’in ve Karabük’ün 86. Kuruluş Yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, 14 Mayıs seçimlerinin de ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, tüm hemşehrilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum.” (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ataturk koprusu taskin riskine karsi yaya trafigine kapatildi tFJy8gjK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı

Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.

Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin