Karabük Postası tarafından
02 Nisan, 2023 16:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Ceylan: “Karabük’ün 86. Kuruluş Yıldönümü Kutlu Olsun “

AK Parti Karabük Milletvekili Aday Adayı Mehmet Ceylan, Karabük'ün kuruluşunun 86. yılını kutladı. Ceylan yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: "86 yıl önce Karabük Demir- Çelik İşletmelerinin kuruluşu ile büyüyen ve gelişen Karabük, geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkemizin kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmaya devam etmektedir. Karabük, ülkemizde sanayileşme ve şehirleşmenin birlikte kurulduğu nadir şehirlerden biridir. 3 Nisan 1937’de Safranbolu ilçesine bağlı sadece 13 haneli bir köy olan Karabük’te, Demir-Çelik Fabrikalarının kurulmasıyla şehirleşme süreci başlamış ve yurdumuzun her bölgesinden hızlı bir şekilde göç almıştır. Bu nedenle, bugün köyleriyle birlikte merkez ilçe nüfusu 140 bin civarında olan Karabük’te ülkemizin her köşesinden farklı bir renk ve kültür görmek mümkündür. Bu yönüyle Karabük zengin bir kültürel mozaiğe sahiptir. Diğer Yandan Karabük Demir-Çelik Fabrikaları ülkemizde birçok sanayi tesisi ve işletmenin kuruluşunu gerçekleştirmiş, dolayısıyla ülkemizin sanayileşme ve imarında önemli katkılar sunmuştur. Karabük Demir-Çelik Fabrikaları(şimdiki Kardemir A.Ş.) nasıl yıllardır üretmiş olduğu demir-çelik ürünleri ve mühendislik hizmetleriyle ülkemizin kalkınmasında stratejik bir tesis olarak hizmet ettiyse, bugün de yenilenen ve kapasitesi artan tesisleriyle ülke kalkınmasına hizmet etmeye devam etmektedir. Demir-Çelik Fabrikalarının Karabük’te kurulması kararını vererek, bir Cumhuriyet Kenti olan Karabük’ün doğmasına ve gelişimine vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete irtihal etmiş diğer büyüklerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, mekanlarının Cennet olmasını diliyorum. Karabük, sadece Kardemir’le değil, Turizmde marka olmuş Dünya Miras Kenti Safranbolu’suyla, zengin orman ve doğal güzelliklere sahip diğer ilçeleriyle ve beşeri sermayenin en önemli kaynağı olan ve bölgesinde çok hızlı bir gelişim gösteren üniversitesiyle güzel ülkemizin gelişme ve kalkınmasına katkıda bulunmaya devam edecektir. Bu vesileyle, 6 Şubatta K.Maraş ve Hatay merkezli 10 ilde yaşadığımız Asrın Deprem Felaketi nedeniyle ülkemize ve milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Devletimiz ve milletimiz oluşan maddi hasarları çok şükür en kısa süre içinde telafi edecek ve yaraları saracak güce, kudrete ve liderliğe sahiptir. Bundan hiç kimsenin kesinlikle endişe ve şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle, Kardemir’in ve Karabük’ün 86. Kuruluş Yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, 14 Mayıs seçimlerinin de ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, tüm hemşehrilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum." (Nurettin Acar)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yenişehir açık hava sineması projesinin ihalesi yapıldı

Karabük Belediyesi tarafından, kentin kültürel mirasına tekrar kazandırılması hedeflenen Yenişehir Açık Hava Sineması projesinin ihalesi gerçekleştirildi.
Uzun yıllar Karabük halkının toplumsal hayatında değerli bir yere sahip olan sinema alanının onarımı için yapılan ihale, 10 milyon 666 bin TL bedelle sonuçlandı.
Proje çerçevesinde toplam 1912 metrekarelik alan baştan sona yenilenecek.
Açık hava sinemasına uygun halde oturma tertibi ve peyzaj çalışmaları yapılacak alana nostaljik dokunuşlarla birlikte çağdaş konfor standartları kazandırılacak.
Projede yer alan 30 metrekarelik büfede günümüz şartlarına uygun hale getirilecek.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projeyle ilgili yaptığı değerlendirmede şu tabirleri kullandı:
"Yenişehir Açık Hava Sineması, Karabük’ün kolektif hafızasında kıymetli bir yer tutuyor. Yıllar boyunca hemşehrilerimizin bir ortaya gelip ortak anılar biriktirdiği bu alanı yine hayata geçiriyoruz. Burası sadece bir açık hava sineması olmayacak; kültürel aktifliklerin, kitap okumaların ve toplumsal buluşmaların merkezi haline gelecek. Karabük’ümüze iyi olsun."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.