Ceylan, İran ile çevre alanında işbirliği anlaşmasını imzaladı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Ekim, 2017 14:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Ceylan, İran ile çevre alanında işbirliği anlaşmasını imzaladı

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, İran İslam Cumhuriyeti ile Türkiye arasında imzalanan Çevre Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı’nın Uygulanmasına Yönelik İki Yıllık Eylem Planı’na imza attı.
Türkiye ile İran İslam Cumhuriyeti arasında çevre alanında işbirliğini öngören Eylem Planı, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı İbrahim Rahimpur ile Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan tarafından imzalandı. Çankaya Köşkü’nde Başbakan Binali Yıldırım ile İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri’nin nezaretinde imzalanan mutabakat zaptının ardından Başbakan Yıldırım ile Cihangiri ortak basın toplantısı düzenledi.
ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE RESMİ TÖREN İLE KARŞILANDI
Çankaya Köşkü’nde, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri’yi sabah saatlerinde resmi törenle karşılayan Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki heyet, daha sonra heyetler arası görüşmeleri gerçekleştirmek üzere bir araya geldi. Taraflar, görüşmelerin ardından farklı konularda anlaşmaların imzalanması için masaya otururken, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan ile İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Rahimpur, Çevre Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı’nın Uygulanmasına Yönelik İki Yıllık Eylem Planı’na imza attı.
ÇEVRE ALANINDA İŞBİRLİĞİNE GİDİLECEK
Türkiye ile İran arasında iki ülke temsilcileri tarafından imzalanan Eylem Planına göre Türkiye ve İran, 2 yıl süresince çevre alanında farklı konularda iş birliğine gidecek. Buna göre, Çevresel Etki Değerlendirme Uygulamaları, Entegre Atık Yönetimi, Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği ve Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrolüne ilişkin Uygulamalar, Uzun Menzilli Sınır Ötesi Hava Kirliliği ve Toz Taşınımı, Entegre Atık Su Yönetimi, İklim Değişikliği Alanında İşbirliği ve diğer çevresel konularda işbirliğine gidilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin