Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Kasım, 2017 14:37 tarihinde yayınlandı
0

Ceylan: “Açıklamalarım Vergili tarafından  eksik veya yanlış ifade edilmiş”

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan Cumartesi günü MARZINC ile ilgili olarak yaptığı  bilgilendirme toplantısındaki açıklamaların Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından eksik veya yanlış ifade edildiğini belirterek, “Marzinc yöneticileri ile ne de onlara ortak olan Demir-Çelik işletme sahipleri ile en küçük bir yakınlığımızın ve ticari ilişkimiz” yok” dedi.

Belediye Başkanı Rafet Vergili Marzınc’le ilgili Cumartesi günü açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’ı eleştirmişti.  Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan bir basın bildirisi yayımlayarak  Vergili’ye cevap verdi.

Ceylan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“04 Kasım Cumartesi günü Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde Marzinc ile ilgili bilgilendirme toplantısında ifade ettiğim bazı hususların Belediye Başkanı Sn. Rafet Vergili Bey tarafından eksik veya yanlış ifade edildiğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım.

Özetle, Konuşmamda;

1- Marzinc’in atık maddesi olan Curuf içindeki Kurşun’un bir miktar yüksek olduğunu değil, Yönetmelikteki Limit değerlerinin üstünde olduğunu, bunun da kabul edilemez olduğunu ve acilen buradan kaldırılması gerektiğini,

2- Yine Curufların depolandığı yerin altının Beton olduğu değil, sadece Membran olduğunu ve çevresinde Beton ihata duvarı olduğunu, Curufun ise taşınıncaya kadar üstünün büyük ölçüde Branda ile kaplanmaya başladığını, kısa süre içinde de tamamen kaplatılacağını,

3- Marzinc’de Denetime konu olan hususlarla ile ilgili olarak Bakanlığımızın henüz nihai bir karar vermediği; firmanın sunacağı İştermin Planı ve Tübitak tarafından yapılan Curuf Analizleri ile ilgili tüm sonuçların alınması sonrasında karar verileceğini,

4- Üretim, istihdam bir yana Karabük halkının sağlığının her şeyin üstünde olduğunu, bu konuda da gerek şahsım, gerekse Bakanlık olarak ne gerekirse yapılacağını ifade ettim.

5- “Kendileri Ark Ocakçıları ve Marzinc arasında kalmış, vicdanları Marzinc ile Ark Ocakçılarına teslim edilmiş” ifadesinin yakışıksız ve asla kabul edilemez olduğunu; ne Marzinc yöneticileri ile ne de onlara ortak olan Demir-Çelik işletme sahipleri ile en küçük bir yakınlığımızın ve ticari ilişkimizin de olmadığını kamuoyunun bilgi ve takdirlerine sunarım.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte uyusturucu operasyonu 7 supheli adliyeye sevk edildi umfXEkfS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli adliyeye sevk edildi

Karabük’te jandarma ekiplerince düzenlenen 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 13-16 Mayıs 2026 tarihleri arasında Karabük merkezde gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda şüphelilerin üzerlerinde ve ikametlerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda 170 adet sentetik ecza, 1 gram metamfetamin, 2 adet amfetamin emdirilmiş peçete ile 3 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.

Gözaltına alınan 7 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin