Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Ağustos, 2014 15:19 tarihinde yayınlandı
0

Ceylan, 47. Asean Dışişleri Bakanları Toplantısına Katılacak

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, 5-10 Ağustos tarihlerinde arasında Nepido/Myanmar’da düzenlenecek olan 47. ASEAN (Güneydoğu Asya Uluslar Birliği) Dışişleri Bakanları Toplantısına katılacak. 

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; “Anılan örgüt ile 2010 yılında bir Dostluk ve İşbirliği Anlaşması imzalamış olan ülkemiz, söz konusu toplantıya ASEAN Dönem Başkanı Myanmar tarafından “Özel Misafir” olarak davet olunmuştur.

Ülkemiz ilk kez geçtiğimiz sene ASEAN Dışişleri Bakanları toplantısına Brunei Dönem Başkanlığının özel konuğu olarak davet edilmiş ve toplantıya Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu katılmıştı.

Ülkemizi bu yılki toplantıda Kalkınma Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ceylan temsil edecektir.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Sayın Ceylan’ın Nepido’da bulunduğu sırada Myanmar Milli Planlama ve Ekonomik Kalkınma Bakanı ve Dışişleri Bakan Yardımcısı ile birer görüşme yapması da öngörülmektedir” denildi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude akademik yazimda dijital cozumler egitimi verildi 9gvwT5iK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de akademik yazımda dijital çözümler eğitimi verildi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) gerçekleştirilen “Akademik Yazımda Dijital Çözümler” eğitiminde, akademik çalışmalarda sıkça yaşanan kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alındı.

Karabük Üniversitesinde düzenlenen eğitimde, akademik yazımda kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alınırken bu süreçleri kolaylaştıran Zotero yazılımının sunduğu imkanlara dikkat çekildi.

Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, tez yazım sürecinde sıkça karşılaşılan kaynakça düzenleme sorunlarına dikkat çekildi. Zotero’nun Google Akademik ve DergiPark gibi platformlardan kısa sürede veri çekebildiği, PDF dosyalarını analiz ederek otomatik künyeler oluşturabildiği katılımcılara örneklerle anlatıldı.

Programda ayrıca, yazılımın farklı atıf stillerine (APA, Chicago, İsnat vb.) kolayca uyum sağlayabildiği ve Word eklentisi sayesinde hatasız kaynakça listeleri oluşturulabildiği ifade edildi. Ortak projelerde iş birliğini artıran grup kütüphanesi özelliği de eğitim kapsamında paylaşıldı.

Eğitim sonunda, dijital araçların akademik yazım sürecinde artık bir zorunluluk haline geldiği vurgulandı. Dr. Öğr. Üyesi Özyalçın, bu tür uygulamaların atıf hatalarını en aza indirerek bilimsel çalışmaların niteliğini artırdığını belirtti.

İlahiyat Fakültesi Türkistan Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Özcan’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin