Reklam
Reklam

Çevreciler ve Yeniceliler Haydi Şeker’e

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Nisan, 2019 14:09 tarihinde yayınlandı
0

Şeker Kanyonu için tarihi gün 22 Nisan. HES’in  ve suların süresiz kullanım hakkı için açılan davayla ilgili olay mahallinde 22 Nisan’da keşif yapılacağını bildirdi.

Yenice   ve çevre turizminin can damarı Şeker Kanyonu, 22 Nisan’da tarihi bir gün yaşayacak. Şeker Kanyonu’nda yapılacak HES için  Kastamonu İdare Mahkemesi’nde açılan davada yeni bir aşamaya gelindi. Edinilen bilgilere göre, Kastamonu İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Onur Akbaş, taraflara gönderdiği yazıda HES’in  ve suların süresiz kullanım hakkı için açılan davayla ilgili olay mahallinde 22 Nisan’da keşif yapılacağını bildirdi.

Mahkeme tespit ettiği bilirkişilerin isimlerini taraflara tebliği etti ve itiraz olmaması halinde keşif ve bilirkişi incelemesinin 22 Nisan’da yapılmasının uygun bulunduğunu iletti.

Bilirkişi heyeti şu kişilerden oluşuyor. Prof. Dr. Koray Özcan ( Pamukkale Üniversitesi- Şehir Bölge Plancısı), Prof. Dr. Halil Kumsar ( Jeoloji Müh. Pamukkale Ünv.),  Prof. Dr. Abdullah Cem Koç ( Pamukkale Ünv. İnşaat Müh. Hidrolik),  Mehmet Genç ( Harita Kadostra Müh. Pamukkale Ünv.), Ulkiye Akgün ( Çevre Müh. Pamukkale Ünv.), Dr. Gürçay Kıvanç (  Biyolog- Limnoloji Pamukkukale Ünv.), Dr. Özkan  Evcin ( Orman Entomolojisi- Kastamonu Üniversitesi), Dr. Kerim Güney (Orman Botaniği- Bitki Sistematiği, Kastamonu Ünv.), Dr. Güngör Bayram ( Ziraat Yüksek Mühendisi).

Keşif  ve bilirkişi incelemesi Şeker Kanyonu’nda 22 Nisan 2019 Pazartesi günü saat 09.30’da yapılacak .

Yenice Platformu’nun öncülüğünde Yazıköy ve Tir köyleri tüzel kişiliği adına açılan davada, Avukat Hüseyin Aksoy, tanık dinlenmesini de istedi. Avukat Hüseyin Aksoy’un dinlenmesini istediği tanıklar  İsmet Cebecioğlu, Mustafa  Akay, Ünal Tolun, Adnan Kalaycı, Zeki Çaylı ve Murat Alan’dan oluşuyor.

Öte yandan, Yenice Platformu, tanıklar ve  davanın avukatı Hüseyin Aksoy, bugün saat 15.00’te Şeker Kanyonu’nda bir ön inceleme yapacaklar.

Yenice Platformu adına konuyla ilgili olarak Mustafa Akay, bir açıklama yaptı. Akay; ” 22 Nisan’da yapılacak keşif ve bilirkişi incelemesi için tüm Yenicelileri ve çevre kuruluşlarını Şeker’e bekliyoruz. Burada vereceğimiz görüntü, olayı olumlu etkileyecektir ve sonuca gitmemize katkı sağlayacaktır. 22  Nisan bize ,23 Nisan’ın  muştusu  olacaktır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Artvin’de dereye düşen aracı sudan çıkartmak ve baba ile oğlunu bulmak için çalışmalar sürüyor

artvinde dereye dusen araci sudan cikartmak ve baba ile oglunu bulmak icin calismalar suruyor vX2INWgB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Artvin’in Şavşat ilçesinde içinde baba ile oğlunun bulunduğu otomobilin Şavşat Deresi’ne düşmesi sonucu araçta bulunanları bulmak ve aracı dereden çıkartmak için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Alının bilgiye göre, Ardahan’a arı kovanlarını götüren Selahaddin Kaya ile Mecit Kaya isimli baba ve oğlunun içinde bulunduğu araç, bugün sabaha karşı Artvin-Şavşat Devlet Karayolunda seyir halindeyken bilinmeyen bir nedenle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Şavşat Deresi’ne düştü. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine AFAD, Hopa Deniz Polisi, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Nehirde araca ulaşılırken, şahısların araç içerisinde olup olmadığı veya su ile beraber sürüklenip sürüklenmediği konusunda bir emareye ulaşılamadı. Aracın bulunduğu yerden çıkartılması için çalışma başlatıldı. Bölgede bir iş makinesi ile aracı sudan çıkartmak için çalışma sürerken, araçtaki iki kişi ise dalgıçlar tarafından dere içinde aranıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin