Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Nisan, 2019 14:09 tarihinde yayınlandı
0

Çevreciler ve Yeniceliler Haydi Şeker’e

Şeker Kanyonu için tarihi gün 22 Nisan. HES’in  ve suların süresiz kullanım hakkı için açılan davayla ilgili olay mahallinde 22 Nisan’da keşif yapılacağını bildirdi.

Yenice   ve çevre turizminin can damarı Şeker Kanyonu, 22 Nisan’da tarihi bir gün yaşayacak. Şeker Kanyonu’nda yapılacak HES için  Kastamonu İdare Mahkemesi’nde açılan davada yeni bir aşamaya gelindi. Edinilen bilgilere göre, Kastamonu İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Onur Akbaş, taraflara gönderdiği yazıda HES’in  ve suların süresiz kullanım hakkı için açılan davayla ilgili olay mahallinde 22 Nisan’da keşif yapılacağını bildirdi.

Mahkeme tespit ettiği bilirkişilerin isimlerini taraflara tebliği etti ve itiraz olmaması halinde keşif ve bilirkişi incelemesinin 22 Nisan’da yapılmasının uygun bulunduğunu iletti.

Bilirkişi heyeti şu kişilerden oluşuyor. Prof. Dr. Koray Özcan ( Pamukkale Üniversitesi- Şehir Bölge Plancısı), Prof. Dr. Halil Kumsar ( Jeoloji Müh. Pamukkale Ünv.),  Prof. Dr. Abdullah Cem Koç ( Pamukkale Ünv. İnşaat Müh. Hidrolik),  Mehmet Genç ( Harita Kadostra Müh. Pamukkale Ünv.), Ulkiye Akgün ( Çevre Müh. Pamukkale Ünv.), Dr. Gürçay Kıvanç (  Biyolog- Limnoloji Pamukkukale Ünv.), Dr. Özkan  Evcin ( Orman Entomolojisi- Kastamonu Üniversitesi), Dr. Kerim Güney (Orman Botaniği- Bitki Sistematiği, Kastamonu Ünv.), Dr. Güngör Bayram ( Ziraat Yüksek Mühendisi).

Keşif  ve bilirkişi incelemesi Şeker Kanyonu’nda 22 Nisan 2019 Pazartesi günü saat 09.30’da yapılacak .

Yenice Platformu’nun öncülüğünde Yazıköy ve Tir köyleri tüzel kişiliği adına açılan davada, Avukat Hüseyin Aksoy, tanık dinlenmesini de istedi. Avukat Hüseyin Aksoy’un dinlenmesini istediği tanıklar  İsmet Cebecioğlu, Mustafa  Akay, Ünal Tolun, Adnan Kalaycı, Zeki Çaylı ve Murat Alan’dan oluşuyor.

Öte yandan, Yenice Platformu, tanıklar ve  davanın avukatı Hüseyin Aksoy, bugün saat 15.00’te Şeker Kanyonu’nda bir ön inceleme yapacaklar.

Yenice Platformu adına konuyla ilgili olarak Mustafa Akay, bir açıklama yaptı. Akay; ” 22 Nisan’da yapılacak keşif ve bilirkişi incelemesi için tüm Yenicelileri ve çevre kuruluşlarını Şeker’e bekliyoruz. Burada vereceğimiz görüntü, olayı olumlu etkileyecektir ve sonuca gitmemize katkı sağlayacaktır. 22  Nisan bize ,23 Nisan’ın  muştusu  olacaktır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencileri egitim gordukleri ilcenin tarihi ve kulturel yerlerini gezdi gjdbnxK8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Üniversite öğrencileri, eğitim gördükleri ilçenin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi

Kastamonu’nun Araç ilçesinde üniversite öğrencileri, eğitim gördükleri ilçenin tarihi, turistik ve kültürel yerlerini ziyaret ederek tanıma imkanı buldu.

Kastamonu Üniversitesi Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri için eğitim gördükleri için eğitim gördükleri ilçeyi tanımaları amacıya gezi düzenlendi. Ormancılık Bölümü, Avcılık ve Yaban Hayatı Programı öğrencileri, düzenlenen gezide Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal koordinesinde, teorik olarak derslerde öğrendiklerini doğada uygulamalı olarak görme imkanı buldu. Yüksek katılımın olduğu gezi çerçevesinde ilk olarak Araç ilçesinin milli mücadele ruhunu yansıtan Araç Harp Müzesi ziyaret edildi. Ziyarette Kıbrıs Gazisi olan Araç Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Hepcan, Harp Müzesi hakkında bilgiler verdi.

Şehir turu ile devam eden gezi kapsamında öğrenciler, Araç Kalesi, Kötürüm Beyazıt Camii ve bölgenin sosyal tarihini simgeleyen Vakıflar Hamamı’nı da gezdi. Öğrencilere tarihi binaların mimari mirası hakkında detaylı bilgiler verildi. Öğrenciler daha sonra Kaya Mezarları’nı gezdi.

Kültürel turun ardından doğa gezisi yapan öğrencilere Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal tarafından bölgenin yaban hayatı ve bitki örtüsü anlatıldı. Doğa turizminin potansiyeli ve yaban hayatının korunarak ekonomiye kazandırılması konularında stratejik bilgiler aktarılan öğrenciler öğrenciler doğada ilkyardım uygulamalarını da öğrendi.

Geziyle ilgili bilgi veren Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, “Öğrencilerimize sadece kitaplardaki bilgileri değil, doğanın gerçeklerini ve zorluklarıyla nasıl başa çıkacaklarını öğretiyoruz. Dersler masa başında, dört duvar arasında değil, sahada ve uygulamanın içinde olur. Bugün öğrencilerimizle tam da bu felsefeyle arazideydik. Sınıf ortamından çıkıp doğanın kalbine daldık. Benim görüşüm her zaman net. Gerçek öğrenme, teorinin pratikle buluştuğu o tozlu patikalarda gerçekleşir. Gençlerin sahadaki enerjisi ve yoğun katılımı ise doğru yolda olduğumuzun en büyük kanıtıdır. Yaban hayatı ve av turizmi alanında donanımlı, sahayı tanıyan uzmanlar yetiştirmek en büyük hedefimiz” dedi.

Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğrencisi Hasan Uğurlu ise geziden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Araç ilçesinin tarihi ve kültürel yerlerini gezdiklerini belirterek, ilçede bulunan hamamı ziyaret ettiklerini söyledi.

Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü öğrencisi Zeynep Yeniyayla da, “Buraların turizme kazandırılması gerektiğini düşünüyorum. Bize imkan sağladığı için de Hikmet Haberal hocamıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin