Reklam
Reklam

Cevizli park ve Çengeller köprüsü arasında park yasağı başladı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Temmuz, 2016 07:20 tarihinde yayınlandı
0

KASTAMONU Belediyesi tarafından Cevizli Park ve Çengeller Köprüsü arasında bulunan alanda park yasağı başladı. Kasrtamonu’da ana cadde üzerinde park sorununun çözüme kavuşturulması ve trafikteki yoğunluğun azaltılması adına başlatılan otopark projelerinin ilki olan 420 araçlık belediye önü katlı otopark projesi vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte Kastamonu Belediyesi ilk etapta Cevizli Park ve Çengeller Köprüsü arasında parkomat uygulaması kaldırılarak park yasağı getirildi. Cevizli Park ve Çengeller köprüsü arasında her iki yönde uygulamaya geçirilen park yasağıyla trafiğin en yoğun olduğu saatlerde dahi sıkışıklık görülmedi. Yapılan otoparkların ana yol üzerindeki park sorunun çözmek için atılan bir adım olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Vatandaşlarımızın talepleri ve şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirilen projelerle Kastamonumuzu her alanda ileri taşımayı hedefliyoruz. Cevizli Park ve Cumhuriyet Meydanı arasında her iki yönlü yaşanan trafik sıkışıklığı sorununu otopark projelerimizi hayata geçirerek etap etap çözeceğiz. Şehir Parkı otoparkımız ve Cumhuriyet Meydanı yeraltı otoparkımızın tamamlanmasıyla birlikte ana yol üzeri parklanmaları tamamen kaldıracağız. Böylelikle ana yol üzerinde bir kilometrelik alanda oluşan trafik yoğunluğunu da çözmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Özgür Özel Senaryosu Dengeleri Değiştiriyor Ankara Kulisleri Hareketlendi

0da8303f 5417 4b0d b1a4 b872f83d4eb2
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
18 Haziran, 2026 10:03 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

SONAR Araştırma’nın Mayıs 2026 tarihli “Türkiye’nin Tercihleri” anketi siyaset gündemine damga vurdu. Araştırmada seçmene iki farklı genel seçim senaryosu sunulurken, ortaya çıkan sonuçlar siyasi dengelerin nasıl değişebileceğine dair dikkat çekici veriler ortaya koydu.

Anketin en çok konuşulan bölümü, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yeni bir siyasi parti kurarak seçime girmesi ihtimali üzerine hazırlanan senaryo oldu. Katılımcıların bu varsayım üzerinden verdiği yanıtlara göre, Özgür Özel liderliğindeki yeni parti yüzde 32,7 oy oranıyla birinci sırada yer aldı. Bu senaryoda AK Parti yüzde 27,1 ile ikinci sıraya gerilerken, CHP’nin oy oranının yüzde 6,4’e düşmesi dikkat çekti.

Özgür Özel’in yeni parti kurduğu senaryoda oy dağılımı şu şekilde gerçekleşti:

  • Özgür Özel’in Yeni Partisi: %32,7
  • AK Parti: %27,1
  • MHP: %8,8
  • DEM Parti: %8,3
  • İYİ Parti: %8,2
  • CHP: %6,4
  • Zafer Partisi: %2,5
  • Anahtar Parti: %2,1
  • Yeniden Refah Partisi: %1,1
  • Büyük Birlik Partisi: %1,0
  • Diğer: %1,8

Araştırmanın ikinci bölümünde ise seçmene, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı olduğu mevcut siyasi tablo üzerinden tercihleri soruldu. Bu senaryoda AK Parti yüzde 30,3 oy oranıyla ilk sırada yer alırken, CHP yüzde 13,1 ile ikinci sıraya yerleşti. DEM Parti ve İYİ Parti’nin CHP’ye oldukça yakın oranlara ulaşması dikkat çekti.

graf

Mevcut durum senaryosunda ortaya çıkan oy oranları ise şöyle:

  • AK Parti: %30,3
  • CHP: %13,1
  • DEM Parti: %13,0
  • İYİ Parti: %12,7
  • MHP: %10,7
  • Zafer Partisi: %5,6
  • Anahtar Parti: %4,4
  • TİP: %2,7
  • Yeniden Refah Partisi: %1,3
  • Büyük Birlik Partisi: %1,2
  • Diğer: %5,0

Anket sonuçları, CHP içindeki liderlik ve değişim tartışmalarının seçmen davranışları üzerindeki olası etkilerini ortaya koyarken, Ankara kulislerinde de geniş yankı uyandırdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin