KASTAMONU Belediyesi tarafından Cevizli Park ve Çengeller Köprüsü arasında bulunan alanda park yasağı başladı. Kasrtamonu’da ana cadde üzerinde park sorununun çözüme kavuşturulması ve trafikteki yoğunluğun azaltılması adına başlatılan otopark projelerinin ilki olan 420 araçlık belediye önü katlı otopark projesi vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte Kastamonu Belediyesi ilk etapta Cevizli Park ve Çengeller Köprüsü arasında parkomat uygulaması kaldırılarak park yasağı getirildi. Cevizli Park ve Çengeller köprüsü arasında her iki yönde uygulamaya geçirilen park yasağıyla trafiğin en yoğun olduğu saatlerde dahi sıkışıklık görülmedi. Yapılan otoparkların ana yol üzerindeki park sorunun çözmek için atılan bir adım olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Vatandaşlarımızın talepleri ve şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirilen projelerle Kastamonumuzu her alanda ileri taşımayı hedefliyoruz. Cevizli Park ve Cumhuriyet Meydanı arasında her iki yönlü yaşanan trafik sıkışıklığı sorununu otopark projelerimizi hayata geçirerek etap etap çözeceğiz. Şehir Parkı otoparkımız ve Cumhuriyet Meydanı yeraltı otoparkımızın tamamlanmasıyla birlikte ana yol üzeri parklanmaları tamamen kaldıracağız. Böylelikle ana yol üzerinde bir kilometrelik alanda oluşan trafik yoğunluğunu da çözmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.


Cevizli park ve Çengeller köprüsü arasında park yasağı başladı
Yenice’nin tescilli balı için turizm ve ticaret işbirliği
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen “AB Coğrafi İşaret Tescilli Yenice Ihlamur Balının Turizm Tedarik Zincirine Entegrasyonu, Markalaşması ve Ticarileşme Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi” için imza töreni düzenlendi. Bartın Valiliğinde gerçekleşen törene ev sahipliği yapan BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’ın katılımıyla projenin sözleşmesi imzalandı.
Yenice’nin önde gelen yerel değerlerinden biri olan ve Avrupa Birliği nezdinde coğrafi işaret tescili bulunan Yenice Ihlamur Balı’nın marka değerini artırmayı hedefleyen projeyle; balın turizm sektörüyle bütünleşmesinin güçlendirilmesi, üreticilerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, dijital pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi ile ulusal ve uluslararası pazarlardaki görünürlüğünün artırılması amaçlanıyor.
Törende, projenin hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı Vali Dr. Nurtaç Arslan’a, BAKKA Genel Sekreteri Mehmet Çetinkaya’ya ve ajans uzmanlarına teşekkür edildi. Yenice’ye, bölge üreticilerine ve yerel ekonomiye önemli kazanımlar sağlaması beklenen projenin hayırlı olması dilenirken, yerel değerlerin katma değere dönüştürülmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

