Çetinkaya: “Karabük’ü gerçek belediyecilikle buluşturacağız”
AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya 1 Nisan itibariyle kenti gerçek belediyecilikle buluşturacaklarını belirtti.
Çetinkaya’da yerel seçimler öncesinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede Çetinkaya, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen Karabük Şubesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
Burada konuşan Çetinkaya, toplumun her kesimiyle bir araya gelip iftar sevincini paylaştıklarını hatırlattı.
Çetinkaya Karabük’ü gerçek belediyecilikle tanıştırmak için yola çıktıklarını aktardı. Şehre uygulayacakları projelerden de bahseden Çetinkaya, son olarak Karabük'ün kalbinde, şehrin merkezine en yakın mahallelerden biri olan Kartaltepe Mahallesi'nde, muhteşem bir projeye imza attıklarını anlatarak, " Karabük'te gerçekleştireceğimiz Cevizkent Life projesi ile, Kartaltepe Mahallesi'nde bulunan Cevizkent Bölgesi'ni yepyeni bir solukla buluşturuyoruz. Pazar yeri, yürüyüş yolları, yürüyen merdiven ve asansör, peyzaj düzenlemeleri ve konforlu oturma alanlarıyla şehrimizin merkezine en yakın mahallelerinden birini yemyeşil bir yaşam alanına dönüştürüyoruz. Ayrıca, Yenişehir'i Cevizkent ile birleştirerek, sizlere daha geniş ve daha yaşanabilir bir çevre sunuyoruz" dedi.
Programda Çetinkaya’ya eşlik eden AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin ve İl Başkanı Ferhat Salt da belediye başkan adayı için destek istedi.
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bir vatandaşın düşürdüğü ziynet eşyasını bularak kolluk kuvvetlerine teslim eden iş insanını ziynet eşyasının sahibi tarafından ödüllendirildi. Lakin verilen ödül ise bir hayır kurumuna gönderildi.
Çaycuma ilçesinde ’İnsanlık ölmemiş’ dedirten bir örnek davranış sergilendi. İlçede matbaa kesimi ile ilgilenen Adnan Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde taksi duraklarının bulunduğu alanda bankamatikten para çekmesiyle birlikte cebinde bulunan ziynet eşyasını düşürdü.
Ziynet eşyasının düştüğünü fark edemeyen Çavuşoğlu, bir süre sonra eşyayı bulan ve polis karakoluna teslim eden iş insanı Orhan Kuruyamaç ile birlikte bir ortaya geldi. Kuruyamaç ile bir ortaya gelen Çavuşoğlu, kendisine ’Kaybımı kim bulursa bulsun ödül vaat edeceğim’ dedi. Fakat iş insanı Orhan Kuruyamaç, mükafatı almaktan vazgeçti ve mükafatı önerdiği bir hayır kurumuna gönderilmesini istedi, istek ise yerine getirildi.
"Böylesi dürüst, yanlışsız, örnek insanların çoğalması dileğiyle"
Adnan Çavuşoğlu ’Örnek insan Orhan Kuruyamaç’ diye toplumsal medya hesabından paylaşımda bulunarak; "Çaycuma’da bankamatik önünde düşürmüş olduğum maddi kaybımı bularak sahibine teslim etmek için gayret sarf eden, bulunmayınca Polis Karakoluna teslim eden örnek insan İş adamı Orhan Kuruyamaç’la kaybımı teslim aldıktan sonra kendisine teşekkür etmek için kahve içmeye davet ettim, sağ olsun beni kırmadı, bu ortada kaybımı kim bulursa diye vaat ettiğim mükafatı de incelik göstererek hayır kurumuna yönlendirerek ödediğimiz, böylesi dürüst, yanlışsız, örnek insanların çoğalması dileğiyle sizi kutluyorum kardeşim" formunda sözleri paylaştı.