Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Şubat, 2024 08:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Çetinkaya, “Karabük’te hükümet ve belediye işbirliği ihtiyaç halindedir”

AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, vatandaşların saha ve gönül belediyeciliği istediğini, göreve geldiğinde bu eksikliği gidereceğini belirtti.
AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, 31 Mart seçimleri için çalışmalarını sürdürüyor.
Esnafları ziyaret edip sokaklarda vatandaşlar ile buluşan Çetinkaya, akşamları ise evlerde toplantılar gerçekleştiriyor.
“Çaldığımız kapılardan vatandaşın ilgi, alakası fevkalade yerinde” diyen Çetinkaya, şunları söyledi: “Güzel iyi bir yolculuğa çıktık. Bu yolculuğun sonu hizmet olacak. Karabük önümüzdeki 5 yılda ihya olacak. Çağın gereksinimlerini karşılayan modern yaşama alanlarıyla donatılmış, kültür sanat faaliyetlerinin bol bol olduğu, sosyal alanların oluşturduğu bir Karabük için yola çıktık. Görüyoruz ki halkımızın da böyle bir Karabük beklentisi var. Bizlerde önümüzdeki 5 yıl Karabük’ü inşa edeceğiz, hem de birlik ve beraberlik içerisinde olup gönülleri de ihya edeceğiz. Mükemmel bir 5 yıl hemşerilerimizi bekliyor.
Karabük’ün bitkin ve yorgun bir yapısı olduğunu belirten Çetinkaya, “Mahallelerimiz, sokaklarımız kan kaybediyor, vatandaş bundan şikayetçi. Vatandaş saha belediyeciliği, gönül belediyeciliği istiyor. Arazide gezen belediye başkanı istiyor. Bizde bunu fazlasıyla hemşerilerimize vereceğiz. Önümüzdeki 5 yıl hem mahallelerimiz hem sokaklarımızı, yaşam alanlarımızı yakışır hale getireceğiz. Özellikle çarşı bölgesinde akşam 5’den sonra hayat yok deniliyor, bakıyoruz birçok mahallemiz kan kaybetmiş durumda. Biz taze bir kan olarak, Özkan Çetinkaya olarak sahaya ineceğiz” dedi.
Karabük’te 15 yılın ardından hükümet belediyeciliğin tercih değil, ihtiyaç hali olduğunu aktaran Çetinkaya, “Hükümet ve belediye iş bilirliği ciddi icraatlar ortaya koyan bir sistem. Halkın talep ettiği de artık şu 15 yıl yeter, 5 yıl artık bir omuz omuza verilsin, hizmetler gelsin. Hizmetler için kapılar çalınsın, emekler verilsin, bu hizmetlerde Karabük’e gelsin. AK Parti siyasi söylem değil, icraat partisidir. Projeler bizim vazgeçilmezimizdir. Karabük’ün sorunlarını biliyoruz, çözümlerini biliyoruz, Karabüklülerin ne talep ettiklerini biliyoruz. İnşallah bu talepleri karşılayan projeleri önümüzdeki günlerde sunacağız” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ’nün ÜNİDES Projesi ile safranlı lezzetler beğeni topladı

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Gastronomi Kulübünün yürütücülüğünü üstlendiği "Safran Tarifnamesi Projesi", safranın bilimsel ve gastronomik taraflarıyla tanıtıldığı bir aktiflik olarak Safranbolu’da hayata geçirildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Kulüpleri Proje Dayanak Programı (ÜNİDES) çerçevesi dört devir sonunda 113 projeyle Türkiye birincisi olan Karabük Üniversitesi (KBÜ), bu projelerin bir bir hayata geçirildiği süreci sürdürüyor. Safranbolu’da gerçekleştirilen "Safran Tarifnamesi Projesi" de bu muvaffakiyet halkasının değerli bir kesimi olarak dikkat çekiyor.
KBÜ Gastronomi Kulübü öncülüğünde hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli "Safran Tarifnamesi Projesi", Safranbolu’da renkli bir aktiflikle gerçekleştirildi.
İmren Lokum İmalathanesi’nde başlayan programda, iştirakçiler "Safranlı Lokum Yapımı" atölyesiyle güne tatlı bir başlangıç yaptı. Akabinde Safranova Aktiflik Mutfağı’nda düzenlenen açılış programı ve panellerle safranın gastronomideki yeri, sıhhat üzerindeki tesirleri ve turizm potansiyeli ayrıntılı formda ele alındı.
Etkinlikte; Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Avni Kırmacı, Safranbolu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Akgün, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Lideri Erol Altuntepe, Eflani MYO Aşçılık Programı Kısım Lideri Öğr. Gör. Tolgahan Tabak, Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Hayrettin Mutlu, Medikal Şef Emrah Fandaklı ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Karabük Temsilcisi Şebnem Urgancıoğlu üzere birçok isim bilgi ve deneyimlerini iştirakçilerle paylaştı.
Proje çerçevesinde düzenlenen "Safran Sahnesi" panelinde Prof. Dr. Kırmacı, Dr. Keyifli ve Şef Fandaklı, öğrenci topluluklarının sorularını yanıtladı.
Ardından Emrah Fandaklı rehberliğinde safranlı çay, mıhlama, pilav, zerde ve limonata imali iştirakçilerle birlikte gerçekleştirildi.
Proje, safranın daha şuurlu kullanılmasını sağlarken birebir vakitte gastronomi turizmi, lokal üretim ve kültürel miras şuuruna de katkı sunuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin