Reklam
Reklam
Final Maci 7
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
21 Mart, 2024 16:26 tarihinde yayınlandı
0

Çetinkaya; “15 Yıllık Bir Fetret Dönemini Kaldıralım”

AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya; ” Şu an Karabük’ün en çok ihtiyacı olduğu şey, icraat kelimesi, eser kelimesi, hizmet kelimesi. Şimdi istiyoruz ki, 15 yıllık fetret dönemini kaldıralım. Burası birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, istişarenin, en güzel hizmetlerin ortaya çıktığı bir kent olsun.

AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya dün akşam şoför esnafı ile birlikte iftarda buluştu.
Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Başkan Adayı Çetinkaya, iftar sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bu güzel birlikteliğimiz Karabük’e güzel bir hizmet serüveni olsun istiyoruz. Şu an Karabük’ün en çok ihtiyacı olduğu şey, icraat kelimesi, eser kelimesi ve hizmet kelimesi. Çünkü bakıyoruz ki bölgemizde 8 tane vilayet var, Batı Karadeniz’de. Ama Karabük’te, Türkiye’yi kuran Karabük’te, Türkiye’de birçok ağır sanayi hamlesi yapan Karabük’te 15 yıldır bir kan kaybı mevcuttur. Tabi bu kan kaybını ortaya koyarken görüyoruz ki, sehrimiz her zaman en güzel hizmetler ile anılan bir yer değil, her zaman itiraflı kolların, siyasi kavgaların, siyasi şöhretlerin olduğu hir kent haline dönüşmüştür.
Şimdi istiyoruz ki, 15 yıllık fetret dönemini kaldıralım.

Burası birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, istişarenin, en güzel hizmetlerin ortaya çıktığı bir kent olsun. Burada büyüyen çocuklar, buradaki insanlar en güzel ortamlarda, hayatını idame etsin. Ve bunun için Özkan Çetinkaya kardeşiniz, 7/24 mesai anlayışı ile çalışmak üzere yola çıktı. Siz kıymetli dostlarıyla, arkadaşlarıyla inşallah alacağımız kararlarla daha müreffeh daha çağdaş daha modern bir Karabük’ü inşallah hep beraber inşa edeceğiz.” Diye konuştu.
Düzenlenen programa AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, İl Başkanı Ferhat Salt ve teşkilat üyeleri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
1f52f77e f7b5 4643 b544 49e38a04a617
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
15 Mayıs, 2026 14:51 tarihinde yayınlandı
0

Akay’dan ‘kırmızı bülten ve ekonomik risk’ uyarısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Türkiye’de kırmızı bültenle aranan uluslararası suç örgütü liderlerinin geçmişte ülkede rahat hareket ettiğini belirterek, bunun hem güvenlik hem de ekonomi açısından ciddi sonuçlar doğurduğunu söyledi.

Akay, yaptığı değerlendirmede, geçmiş yıllarda kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronları ve uluslararası suç örgütü liderlerinin Türkiye’de yakalandığını ve bazı isimlerin vatandaşlık da aldığını ifade etti.

Akay, daha önce kamuoyuna açıkladıklarını belirttiği listede, kırmızı bültenle aranan ve Türkiye’de yakalanan suç örgütü liderlerinin yer aldığını, bu listenin uzunluğunun “20 metreyi aştığını” söyledi. Türkiye’nin bu nedenle geçmişte Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından gri listeye alındığını hatırlatan Akay, daha sonra belirlenen kriterlerin yerine getirilmesiyle bu listeden çıkıldığını kaydetti.

Meclis’te görüşülen bir kanun teklifinin 10’uncu maddesine de değinen Akay, söz konusu düzenlemenin mevcut haliyle kabul edilmesi durumunda risklerin artacağını savundu. Akay, “Bu liste beş katına çıkacak, 20 metrelik liste 100 metreyi bulacak” ifadelerini kullandı.

Ekonomik etkiler konusunda da uyarıda bulunan Akay, güven ortamının zedelenmesi halinde uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin azalacağını belirtti. Doğrudan yabancı sermaye girişlerinin düşmesinin üretim, istihdam ve ihracatı olumsuz etkileyeceğini ifade eden Akay, bunun da döviz baskısını artırarak enflasyonu daha da ağırlaştırabileceğini dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin