Cemil Meriç MTAL'nin Tarihi Binasında Restorasyon Çalışmaları Sürüyor - Karabük Haber Postası
rest
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Mart, 2025 11:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Cemil Meriç MTAL’nin Tarihi Binasında Restorasyon Çalışmaları Sürüyor

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, restorasyon süreci devam eden Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tarihi bina incelemelerinde bulundu.

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şevket Küçükzoroğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette. Akbaş, okulun zarar gören bölümlerinin onarımını üstlenen hayırsever iş insanı Şefik Yılmaz Dizdar ile birlikte çalışmalar yerinde inceledi. Restorasyon süreciyle ilgili yüklenici firmadan bilgi aldı. Eğitime verdiği desteklerden dolayı Dizdar’a teşekkür eden Akbaş, bu tür katkıların hem eğitimin güçlendirilmesini hem de tarihin korunmasını koruma açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxxx
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 13:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse koltuğunu çocuklara devretti

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Ünsal Tülbentçi İlkokulu öğrencilerine devretti.

Safranbolu Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette, Ünsal Tülbentçi İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Yiğit Alp Barış, Erva Bilen ve Hatice Sahra Gülden, Belediye Başkanı Elif Köse tarafından karşılandı. Temsili devir teslim töreninde çocuklar, bir günlüğüne tarihi kentin yönetimini üstlendi.

Makam koltuğuna oturan minik başkanlar, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu gibi önemli bir turizm merkezinde belediye başkanı olmanın heyecanını yaşadı. Görev süresince yapmak istedikleri projeleri anlatan öğrenciler, Safranbolu’nun tarihi dokusunu korumanın önemine değindi.

Öğrenciler, ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Böylesine köklü bir tarihe sahip ve dünyanın her yerinden turist çeken bir kentte başkanlık yapmak hem çok zor bir sorumluluk hem de çok büyük bir gurur. Şehrimizi korumak ve geliştirmek için çalışmak çok önemli.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bir süre sohbet ettiği öğrencilere belediyecilik faaliyetleri hakkında sorular sordu. Başkan Köse, günün anısına öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri “Nutuk” kitabını hediye etti.

Başkan Köse, yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın özgüveni ve bu tarihi kente duydukları aidiyet bizleri çok mutlu etti. 23 Nisan, onlara olan güvenimizin en büyük simgesidir” dedi.

Programda çocuklara Okul Müdürü Latif Gürbüzce ve Sınıf Öğretmeni Meral Akyürek de eşlik etti.

Tören, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin