Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Haziran, 2017 12:54 tarihinde yayınlandı
0

Cemal Caymaz’da Bereketli İftar

Safranbolu Belediyesi Mahalle İftarları programı Cemal Caymaz ile devam etti.

Mahallelerde birlik beraberliği canlandırmak, yeni nesle eski mahalle kültürünü aşılamak amacı ile düzenlenen  Mahalle İftarları Cemal Caymaz Mahallesi ile devam etti.

Özlem Ergül Parkında verilmesi düşünülen ancak yağmur nedeni ile Hasan Doğan Kapalı Halı Sahasına alınan iftar yemeğine tüm mahallelerde olduğu gibi katılım oldukça yoğundu.

İftar öncesi mahalle sakinleri ve çocuklarla uzun süre ilgilenen Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Ramazan ayı başından beri gittiğimiz her mahallede katılımın yoğun olması bizleri ziyadesi ile mutlu etmektedir. Bu 2009 yılında hedeflediğimiz amaca ulaştık anlamında geliyor. Malumunuz üzere burada amacımız, mahalle kültürümüzü canlandırmak, gelecek nesillere eski ramazanları unutturmamak. İnşallah böyle sürüp gidecek. Ben öncelikle iftarımıza teşriflerinizden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyor, Cenabı Hak’tan tuttuğumuz oruçların kabul edilmesini diliyorum” dedi.

Ramazan ayında yardımlaşma ruhunun bir kat daha arttığını ifade eden Başkan Aksoy, vatandaşların yardımları ile gerek ilçedeki ihtiyaç sahiplerine, gerek çok uzaklardakilere yardımların yağdığını söyledi.

Bu kapsamda SAKEM bünyesinde çalışmalarını sürdüren Hayır Çarşısı aracılığı ile çok sayıda ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşıldığını kaydeden Aksoy; “ Örneğin her gün yaklaşık 200 ihtiyaç sahibine sıcak yemek gidiyor. Yani değerli dostlar İslamiyetin ruhunu anlayan, uygulayan bir anlayış ile hayırseverlik gömleğini üzerimizden hiçbir zaman çıkartmamamız gerekmektedir. Komşusu açken tok yatan bizden değildir, sözü bizim çıkış noktamız olmuştur. Safranbolu Belediyesi olarak halkımızın ihtiyaç her alanda var olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ben bu vesile ile sizlere bir kez daha gerek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza verdiğiniz desteklerden ve iftarımıza teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyor,  Tuttuğumuz oruçların kabulünü ve  birlikte daha nice ramazanlara ve bayramlara ermeyi yüce Rabbimden diliyorum” dedi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude filistinin dunu bugunu ve yarini anlatildi YbJlKGrF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de Filistin’in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Filistin’in geçmişten günümüze tarihi süreci anlatılırken bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Ölümcül ve Ölümsüz Kimliklerin Coğrafyası: Filistin’in Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir program düzenlendi. Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı etkinlikte konuşmacı olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş yer aldı.

Rektör Akkaya, boykota devam edilmesinin önemini vurguladı

Programın açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bugün burada ölümcül ve ölümsüz kimliklerin coğrafyasını konuşacağız. Aklımıza burada şair Mehmet Akif İnan geliyor. ‘Mescid-i Aksayı gördüm düşümde. Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu.’ Bu dizelerde ifade edilen Mescid-i Aksa’da 2,5 yıldır insanlığa sığmayan bir zulüm yaşatılıyor. Bu noktada bizler ne kadar somut adım atarsak o kadar kıymetlidir. Lütfen, her daim boykota devam edelim. Çocuklar öldü, kadınlar öldü, aileler dağıldı. Yaşanan acılarını unutmayalım, boykotu uygulayalım.” ifadelerini kullandı.

Filistin meselesini toplumsal hafıza, insan onuru, hukuk ve vicdan çerçevesinde değerlendiren Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş, Filistin’de bir halkın kendi vatanında nasıl görünmez kılınmaya çalışıldığını ve buna rağmen kimliğini, hafızasını ve yaşama iradesini nasıl koruduğunu anlattı.

“Filistin’de kimlik, hafıza ve insanlık mücadelesi yaşanıyor”

Konuşmasında “ölümcül kimlik” ve “ölümsüz kimlik” kavramlarını değerlendiren Prof. Dr. Güneş, “Ölümcül kimlik, bir halkı insan olarak değil; tehdit, güvenlik sorunu ya da ortadan kaldırılması gereken bir engel olarak görmeye dayanıyor. Buna karşılık ölümsüz kimlik ise yıkılan evlere rağmen saklanan anahtarlarda, boşaltılan köylere rağmen yaşatılan hatıralarda, kaybedilen çocukların isimlerinde ve bir halkın sesini dünyaya duyurma kararlılığında varlığını sürdürüyor.” dedi.

Programda Gazze’de yaşanan insani dram detaylarıyla anlatıldı. Bombardımanlar, zorunlu göç, açlık, susuzluk, yıkılan hastaneler, okullar, ibadethaneler ve evlerin yalnızca savaşın bir sonucu olarak görülemeyeceği ifade edildi. Bir okulun yıkılmasının çocukların geleceğini, bir hastanenin vurulmasının yaralıların yaşama hakkını, bir evin yok edilmesinin ise aile hafızasını ve güven duygusunu ortadan kaldırdığı da vurgulandı.

İlgiyle takip edilen program, Filistin meselesinin insanlığın adalet, hukuk ve vicdan sınavı olduğuna dikkat çekilmesi ve bu konuda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmaların sürdürülmesi gerektiği mesajıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin