Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Şubat, 2017 14:28 tarihinde yayınlandı
0

Çelik-İş Sendikasından İstihdam Seferberliği’ne Destek

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci: “İstihdam Seferberliği Ülke Huzuruna Katkı Sağlar”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işsizlik rakamlarını düşürmek için iş dünyasına yönelik yaptığı istihdam seferberliği çağrısına Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Çelik-İş Sendikası’ndan destek geldi.
Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, örgütlü oldukları işyerlerinin patronlarına “ Sayın Cumhurbaşkanımızın sesine kulak verelim. Her işyeri en az bir kişiyi alarak bu seferberliğe katkı sunmalı” diye seslendi.
Türkiye’nin her geçen yıl artan genç nüfusunun olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Değirmenci, “Cumhurbaşkanımızın ‘Her işveren 1 kişi istihdam etsin’ yönündeki çağrısına iş dünyasının gereğini yaparak cevap vermesi, ülke huzuruna da katkı sunacaktır. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan genç bir nüfusa sahibiz. Bu kitlenin değerlendirilmesi, istihdam edilmesi toplumsal barışı ve huzuru kaçınılmaz olarak getirecektir” diye konuştu.
İşsizliğin sadece devletin yükü olmaması gerektiğinin altını çizen Değirmenci, “Neredeyse her yıl 1 milyon kişiye iş bulmak gerekiyor. Özel sektör temsilcileri, girişimciler, sanayi ve ticaret odaları ellerini taşın altına koyarak özellikle gençlerimizin işgücü piyasasına kazandırılması için gayret sarf etmelidir” dedi.
“KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRMEK LAZIM”
Her türlü siyasi ve ekonomik engellemelere rağmen Türkiye’nin emin adımlarla 2023 hedeflerine yürüdüğünü söyleyen Değirmenci, “Türkiye’nin hedeflerine ulaşması için nitelikli eleman yetiştiren meslek liselerinin çoğaltılması büyük önem arz ediyor. Örgütlü olduğumuz işyerlerine gittiğimizde, işveren en çok kalifiye eleman bulmakta zorlandığını ifade ediyor. Devlet de bu konuda üzerine düşeni yapmalıdır” ifadelerini kullandı.
Bu ülkeyi seven, çalıştırdığı fabrikasına sadece kazanç kapısı değil, bir dava gözüyle bakan işverenlerin işsizliğin azaltılması için üzerine düşeni yapacağına inandığını söyleyen Değirmenci, “Devletimiz de sigorta ve vergi indirimi gibi teşviklerle işverenleri desteklemelidir. Hem özel sektörün hem de devletin istihdamın artırılması konusunda gereğini yapması durumunda işsizlik ülkemizin gündeminden çıkacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukteki kavganin nedeni yol verme tartismasi cikti q6v6iJ9K
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’teki kavganın nedeni “yol verme” tartışması çıktı

Karabük’te araçta bulunan 2 kişinin darbedildiği kavganın, trafikte yaşanan yol verme tartışmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

100. Yıl Mahallesi’nde meydana gelen olayda, araçtaki 2 kişiyi darbeden şüphelilerin 12’si polis ekiplerince tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 8’i dün işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken 5’i çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Emniyetteki işlemleri bugün tamamlanan 4 şüpheli daha adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2’si savcılık ifadesinin ardından 2’si de çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, yol verme tartışmasından kaynaklandığı belirlenen kavgaya karışan 12 şüpheli hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında toplam 21 bin 168 lira idari para cezası uygulandığı bildirilirken, yapılan aramada 5,66 gram metamfetamin ele geçirildiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin