Karabük Postası tarafından
23 Ekim, 2015 10:04 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Çaycuma’da Lale, Zambak ve Çiğdem Soğanı Üretimi Katlanarak Devam Ediyor

ZONGULDAK Çaycuma İlçesi Gemiciler mahallesi'nde lale soğanı dikimi etkinliği düzenlendi. Çiçek soğanı dikim etkinliğine Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, Çaycuma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Coşkun Ulutaş, Ziraat Mühendisleri Neslihan Avcı, Sercan Karaca ve Ufuk Memiş ile lale soğanı üreticileri katıldı. Etkinliğe katılan Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik yaptıkları faaliyetleri ile ilgili açıklamasında,“Çaycuma İlçesinde çiftçilerimize yeni bir gelir kapısı olan lale, zambak ve çiğdem soğanı üretimine ilgi her gün artmaktadır. Çaycuma toprakları çok verimli ve bereketli topraklardır. Bu topraklarda lale soğanı üretiminin de başarılı olacağına inanıyorum. İlçe Müdürlüğümüz üretimin her aşamasında çiftçimizin yanındadır. Bu nedenle İlçe Müdürümüz ve teknik personeline teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize de başarılı ve bereketli, bol kazançlı üretim temenni ediyorum. Çaycuma’da 2013 Yılında 500 m² alanda 1 Çiftçiyle ve 16.000 adet lale soğanı dikimi ile başlayan üretim, 2014 yılında 11 Çiftçinin 132.500 adet soğan dikimine ulaşmıştır. 2015 yılında üretim katlanarak devam etmektedir. Çaycuma İlçesi Gemiciler Mahallesi, İstasyon Mahallesi, Karapınar Beldesi, Hacıibadi ve Akyamaç Köylerinde toplamda 21 üreticimiz tarafından nematod analizleri yapılan 34 da. alanda 385.500 adet lale soğanı, 3 da. alanda 13.000 adet zambak soğanı ve 3 da. alanda 18.000 adet çiğdem soğanı dikimi yapılmıştır. 2015 Ekim ayı içerisinde dikimi gerçekleştirilen soğanlar 2016 Nisan ayının 1. ve 2. haftalarında çiçek açacak olup, çiçekler tam açtığında çiçek tablaları kopartılarak toprakta geriye kalan soğanların daha iyi gelişmesi ve çoğalması sağlanmış olacaktır. Çiçek tablasının koparılmasından yaklaşık 2 ay sonra yani 2016 yılının Mayıs ayı sonu, Haziran ayı başında soğan hasadının gerçekleşmesi planlanmaktadır. 2016 Yılında yapılması planlanan hasat sonrası ise 1.156.500 adet lale soğanı, 845.000 adet zambak soğanı ve 32.000 adet çiğdem soğanı üretilmesi hedeflenmektedir. Bu soğanların satışı ile İlçe ekonomisine önemli miktarda katkı sağlanmış olacaktır" dedi. Yetkililerce, özellikle birim alandan elde edilen gelir miktarının yüksek olması nedeniyle küçük alanlarda dahi yüksek gelir elde edilebileceğinden parçalı küçük arazilerde de ekilerek bölge için ekonomik yönden iyi bir gelir kapısı olup, lale ve zambak yetiştiriciliğinin en önemli avantajı ise sözleşmeli üretim yapılarak alım garantisinin verilmesi nedeniyle herhangi bir pazarlama sorununun olmaması, bu nedenle önümüzdeki dönemlerde ilçede üretici sayısında önemli bir artış olacağı düşünüldüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da gasp ettikleri telefonla dudak dolgusu yaptıran 2 kadın yakalandı

Samsun’un Atakum ilçesinde 17 yaşındaki bir kızın cep telefonunu gasp ettikleri iddia edilen 2 kadın şüpheli, polis ekiplerince yakalandı. Şüphelilerin gasp ettikleri telefonu satarak bir güzellik merkezinde dudak dolgusu yaptırdıkları ortaya çıktı.
Olay, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Y.E. (17) isimli mağdur, E.Y. (26) ve R.Ş.A. (25) tarafından bir eve götürüldü. Burada darp edilen genç kızın iPhone marka cep telefonu gasp edildi. Şüphelilerin, gasp ettikleri telefonu yaklaşık 20 bin liraya sattıkları ve elde ettikleri parayla bir güzellik merkezinde dudak dolgusu yaptırdıkları belirlendi.
Atakum Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında E.Y. ve R.Ş.A. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden R.Ş.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.Y. hakkında ise elektronik kelepçe takılarak ev hapsi kararı verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin