karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
20 Haziran, 2015 08:23 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Çaycuma’da Gıda İşletmeleri Denetlendi

ZONGULDAK Çaycuma İlçe Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri ile Zabıta Müdürlüğü Personeli eşliğinde ilçe merkezinde ve beldelerde bulunan gıda işletmelerini denetledi. İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamada; işletmelerin hijyen kurallarına uygunluğu, gıdaların son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza ve depolanma şartları, ürün etiketlerinin kontrolü ve hijyen eğitim sertifikaları gibi konularda denetim ve kontrolleri yapıldı.Yapılan denetimler sırasında genel ve özel hijyen esaslarına uymayan, hijyen eğitim belgesi olmayan personel çalıştıran, son tüketim tarihi geçmiş ürün sattığı tespit edilen işletmelere idari yaptırımlar uygulandı. Özellikle pastacılık ve unlu mamuller üreten işletmelerden mevzuata uygunluğun tespiti amacıyla numuneler alınarak muayene ve analiz amacıyla Bakanlık Gıda Kontrol Laboratuvarlarına gönderildi. Gıda maddeleri satışının ve tüketiminin oldukça artış gösterdiği Ramazan ayında, vatandaşların sağlığını tehdit edecek üretimlerin ve gıdaların satışının önüne geçilmesi için denetimlerini arttıran İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayında tüketimi özellikle artan pastacılık ve unlu mamuller ürünlerinin imalat ve satışında yaz aylarında sıcaklığın da yüksek olması ile birlikte soğuk zincir şartlarının korunmasına ve tüketicinin ürün alırken etiket bilgilerine dikkat etmesini istedi. Yetkililer yaz sıcaklıkları ile birlikte nemli ortamın et,süt ürünleri ile pastacılık ve unlu mamullerde hızla bozulmalar oluşturduğu, yaş sebze ve meyveler ile diğer ambalajlı gıdaların mutlaka kontrol edilerek satın alınmasını ayrıca satın almadan kaynaklanan olumsuzluklarda tüketicilerin gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikayetleri için Alo Gıda 174 hattını kullanması konusunda çağrıda bulundular.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kampus iftarlari etkinligi gencleri ayni sofrada bulusturdu KmJglpyi
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

“Kampüs İftarları” etkinliği gençleri aynı sofrada buluşturdu

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen "Kampüs İftarları" programında gençlerle iftar sofrasında bir araya gelerek Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ruhuna dikkat çekti.
Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla "Kampüs İftarları" programı düzenlendi. İftar programına Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Gençlerle aynı sofrada iftar yapan Genel Müdürü Efendioğlu, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini belirterek üniversite kampüslerinde düzenlenen iftar programlarının gençleri bir araya getirdiğini ifade etti.
Rektör Yardımcısı Küçük ise öğrenci topluluklarının yürüttüğü projelerin bu başarıda önemli rol oynadığını ifade ederek, öğrencilerin proje ve faaliyetlerini çeşitlendirerek üniversitenin başarılarını artırmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Sami Kuşcu da üniversitenin son dönemde ÜNİDES programında üst sıralarda yer almasının önemli bir başarı olduğunu belirtti.
İftarın ardından "Kampüste Ramazan Bereketi" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Hacivat-Karagöz ve Aşık ile Maşuk gösterileri katılımcılardan ilgi gördü. Etkinlik boyunca öğrencilere çeşitli ikramlar yapıldı. Öğrenci toplulukları kurdukları stantlarda projelerini tanıttı.
Programın son bölümünde ise üniversiteli gençlerle ÜNİDES buluşmaları gerçekleştirildi. Gençlerin proje ve fikirlerini paylaşma imkanı bulduğu buluşmada, gençlik çalışmalarına yönelik değerlendirmeler yapıldı.
Programa; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Sena Aygül, Genel Müdür Yardımcıları Tarık Karkınçam, Tuncay Ulusan ve M. Tayyip Kahyaoğlu katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin