Karabük Postası tarafından
27 Mayıs, 2014 08:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çaycuma Belediyesi Yaşam Alanı için Çalışmalara Başladı

ZONGULDAK Çaycu ma Belediyesi, Seçim dönemin de tanıtımı yapılan “Filyos Ça yı Yaşam Alanı Projesi”nin ilk hazırlıkları başladı. Irmak sette yapımı tamamlanan halı saha ile mezbaha arasındaki arazide düzleme çalışmaları başladı. Çaycuma Belediye Başkanı Bü lent Kantarcı, kendi olanaklarıy la çizdirdiği “Filyos Çayı Yaşam Alanı Projesi” hakkında “Çaycuma’nın ve Bölgenin kaderini değiştirecek, nefes kesen Hayal değil gerçek bir proje” olarak değerlendirdi. Projenin adım adım hayata geçeceğini ifade eden Başkan Bülent Kantarcı, Filyos Çayının iki yanında Batı Karadeniz’e hitabeden bir bölge parkı kurulacağını söyledi. Kantarcı; “İlçenin turizm kapasitesini arttıracak, ilçenin yoğurt başta olmak üzere diğer özelliklerinin ziyaretçiler tarafından algılanmasını ve turizmin çarpan etkisiyle diğer sektörlerde de canlanmasını sağlayacak büyük proje. Batı Karadeniz bölge parkı niteliğinde. Spor, eğlence ve kültürel faaliyetler ana temalar olarak ön planda. Tüm yaş gruplarına yönelik fonksiyonlar, sosyal etkinlikler, sosyal projeler ve sportif faaliyetler. Her yaş ve kabiliyetteki insanlara aktivite ve boş vakit değerlendirme olanakları sunuyor. Gençler ve yetişkin gençler için atletizm, futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, dağcılık eğitimi, bisiklet, kros vb. spor alanları. Çevre ilçelerdeki okulların ve okul öncesi grupların kullanımına yönelik eğitici parklar, yaz programları, izcilik kampı, çocuk tema parkları, küçük hayvanat bahçesi. Engellilerin kullanımına yönelik aktivitelere zemin hazırlanmış alanlar. Yeme içme olanakları. Tarihin arka sayfalarına yolculuğa götürecek Etnografya Müzesi. Açık Sergi alanları. Sandal gezileri. Su sporları. Çocuklar için Macera parkı. Deneme Bilim Merkezi. Zeka Oyunları atölyeleri. Gözlem evi. Adım adım yapılacak kocaman bir proje. Daha iyi bir Çaycuma için, her şeyimiz var. Çaycuma, değişime yelken açıyo” dedi.
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sinop’ta heyelan: 3 ev ve bir ahır enkaza döndü

Sinop’un Türkeli ilçesinde meydana gelen heyelanda dev toprak kütlesi 3 mesken ve bir ahırı enkaza çevirdi. Olayda 4 kişi vefattan döndü.
Türkeli Düz köyü Merkez Mahallesi’nde saat 23.40 sıralarında heyelan meydana geldi. Karların erimesiyle kayan dev toprak kesimi, konutları önüne katarak sürükledi. Konutlarda bulunan 4 bireyden 2’si kendi imkanları ile kurtulurken, Mesut ve Fatma Kaya çifti ise enkaz altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma, itfaiye, sıhhat, UMKE ve arama-kurtarma takımları sevk edildi. Grupların yaptığı çalışma sonucu, enkaz altındaki yaşlı çift Mesut ve Fatma Kaya, 3,5 saat sonra kurtarılarak Ayancık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Sağlık durumları iyi
Ayancık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ecem Horata, yaralıların durumu hakkında bilgi verdi. Dr. Horata, "AFAD ve UMKE’nin başarılı çalışmalarıyla amcamız ve teyzemiz gece 03.30-04.00 sıralarında hastanemize getirildiler. Yapılan tetkiklerinde, tomografilerinde ve kan sonuçlarında şu an için berbat bir durum yok. Ancak göçük altında kalan hastalarda beklediğimiz ‘crush’ sendromu diye bir durum oluşabilir. O nedenle hastaların kan analizlerini yakın ve kısa aralıklarla denetim ediyoruz. Onlarda da bir kasvet çıkmazsa birkaç güne taburcu etmeyi planlıyoruz. Bu ‘crush’ sendromu kıymetli bir durum. Yakın takip ve süratli müdahale değerlidir. AFAD ve UMKE çok ihtimamlı bir müdahale ile ikisinde de rastgele bir kırık, yaralanma olmadan başarılı bir çalışma ile çıkarttıkları için şu an büyük bir sorunumuz görünmüyor. Süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

Devlete teşekkür etti
Yaralı Mesut Kaya ise "Bütün AFAD grubuna, devletimize, sıhhat çalışanımıza, hepsine çok teşekkür ediyorum. Yerden göğe kadar memnunum" diye konuştu.
Bölgede jandarma grupları geniş güvenlik önlemi aldı. Heyelan bölgesi dronla görüntülendi. İmajlarda, dev toprak kitlesinin dağdan kayarak konutları sürüklemiş hali dikkat çekiyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.