ZONGULDAK Çaycu ma Belediyesi, Seçim dönemin de tanıtımı yapılan “Filyos Ça yı Yaşam Alanı Projesi”nin ilk hazırlıkları başladı. Irmak sette yapımı tamamlanan halı saha ile mezbaha arasındaki arazide düzleme çalışmaları başladı. Çaycuma Belediye Başkanı Bü lent Kantarcı, kendi olanaklarıy la çizdirdiği “Filyos Çayı Yaşam Alanı Projesi” hakkında “Çaycuma’nın ve Bölgenin kaderini değiştirecek, nefes kesen Hayal değil gerçek bir proje” olarak değerlendirdi. Projenin adım adım hayata geçeceğini ifade eden Başkan Bülent Kantarcı, Filyos Çayının iki yanında Batı Karadeniz’e hitabeden bir bölge parkı kurulacağını söyledi. Kantarcı; “İlçenin turizm kapasitesini arttıracak, ilçenin yoğurt başta olmak üzere diğer özelliklerinin ziyaretçiler tarafından algılanmasını ve turizmin çarpan etkisiyle diğer sektörlerde de canlanmasını sağlayacak büyük proje. Batı Karadeniz bölge parkı niteliğinde. Spor, eğlence ve kültürel faaliyetler ana temalar olarak ön planda. Tüm yaş gruplarına yönelik fonksiyonlar, sosyal etkinlikler, sosyal projeler ve sportif faaliyetler. Her yaş ve kabiliyetteki insanlara aktivite ve boş vakit değerlendirme olanakları sunuyor. Gençler ve yetişkin gençler için atletizm, futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, dağcılık eğitimi, bisiklet, kros vb. spor alanları. Çevre ilçelerdeki okulların ve okul öncesi grupların kullanımına yönelik eğitici parklar, yaz programları, izcilik kampı, çocuk tema parkları, küçük hayvanat bahçesi. Engellilerin kullanımına yönelik aktivitelere zemin hazırlanmış alanlar. Yeme içme olanakları. Tarihin arka sayfalarına yolculuğa götürecek Etnografya Müzesi. Açık Sergi alanları. Sandal gezileri. Su sporları. Çocuklar için Macera parkı. Deneme Bilim Merkezi. Zeka Oyunları atölyeleri. Gözlem evi. Adım adım yapılacak kocaman bir proje. Daha iyi bir Çaycuma için, her şeyimiz var. Çaycuma, değişime yelken açıyo” dedi.


Çaycuma Belediyesi Yaşam Alanı için Çalışmalara Başladı
Ceset kokusu sanıldı, gerçek polisin eve girmesiyle ortaya çıktı
Gümüşhane’de bir apartmandan yayılan kötü koku paniğe neden oldu. Ekiplerin seferber olduğu olayda kokunun buzdolabında unutulan bozuk etlerden kaynaklandığı ortaya çıktı.
Olay, gece saatlerinde Hasanbey Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartman sakinleri apartmanın giriş katından gelen ağır koku nedeniyle durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan ilk değerlendirmede kokunun ceset kokusu olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, evde yaşlı bir kadın ile genç bir kızın yaşadığı bilgisine ulaşıldı. Uzun süre ev sahibine ulaşmaya çalışan ekipler, daha sonra anahtarı temin etti. Savcılıktan alınan iznin ardından eve giren ekipler, ev içerisinde inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde apartmanı alarma geçiren kokunun evde elektrik sigortasının atması nedeniyle buzdolabında unutulan ve bozulan etlerden kaynaklandığı belirlendi. Olayın ardından ekipler normale dönerken, apartman sakinleri de rahat bir nefes aldı.


