Çaycuma Belediyesi Yaşam Alanı için Çalışmalara Başladı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Mayıs, 2014 08:05 tarihinde yayınlandı
0
0

Çaycuma Belediyesi Yaşam Alanı için Çalışmalara Başladı

ZONGULDAK Çaycu ma Belediyesi, Seçim dönemin de tanıtımı yapılan “Filyos Ça yı Yaşam Alanı Projesi”nin ilk hazırlıkları başladı. Irmak sette yapımı tamamlanan halı saha ile mezbaha arasındaki arazide düzleme çalışmaları başladı. Çaycuma Belediye Başkanı Bü lent Kantarcı, kendi olanaklarıy la çizdirdiği “Filyos Çayı Yaşam Alanı Projesi” hakkında “Çaycuma’nın ve Bölgenin kaderini değiştirecek, nefes kesen Hayal değil gerçek bir proje” olarak değerlendirdi. Projenin adım adım hayata geçeceğini ifade eden Başkan Bülent Kantarcı, Filyos Çayının iki yanında Batı Karadeniz’e hitabeden bir bölge parkı kurulacağını söyledi. Kantarcı; “İlçenin turizm kapasitesini arttıracak, ilçenin yoğurt başta olmak üzere diğer özelliklerinin ziyaretçiler tarafından algılanmasını ve turizmin çarpan etkisiyle diğer sektörlerde de canlanmasını sağlayacak büyük proje. Batı Karadeniz bölge parkı niteliğinde. Spor, eğlence ve kültürel faaliyetler ana temalar olarak ön planda. Tüm yaş gruplarına yönelik fonksiyonlar, sosyal etkinlikler, sosyal projeler ve sportif faaliyetler. Her yaş ve kabiliyetteki insanlara aktivite ve boş vakit değerlendirme olanakları sunuyor. Gençler ve yetişkin gençler için atletizm, futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, dağcılık eğitimi, bisiklet, kros vb. spor alanları. Çevre ilçelerdeki okulların ve okul öncesi grupların kullanımına yönelik eğitici parklar, yaz programları, izcilik kampı, çocuk tema parkları, küçük hayvanat bahçesi. Engellilerin kullanımına yönelik aktivitelere zemin hazırlanmış alanlar. Yeme içme olanakları. Tarihin arka sayfalarına yolculuğa götürecek Etnografya Müzesi. Açık Sergi alanları. Sandal gezileri. Su sporları. Çocuklar için Macera parkı. Deneme Bilim Merkezi. Zeka Oyunları atölyeleri. Gözlem evi. Adım adım yapılacak kocaman bir proje. Daha iyi bir Çaycuma için, her şeyimiz var. Çaycuma, değişime yelken açıyo” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
rektor kirisik almanyada karabuklulerle bir araya geldi PlcgvAaC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Kırışık Almanya’da Karabüklülerle bir araya geldi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Almanya’da Karabük-Yeniceliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek eğitim ve gençlik alanındaki iş birliği imkanlarını değerlendirdi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Fatih Kırışık, Almanya’da faaliyet gösteren Karabük-Yeniceliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ne gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Dernek Başkanı Yalçın Yirmibeşoğlu, dernek yönetimi ve üyeleriyle bir araya geldi.

Görüşmelerde başta eğitim ve gençlik çalışmaları olmak üzere sivil toplum faaliyetleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarla üniversite arasındaki bağların güçlendirilmesi ve eğitim ile kültür alanında geliştirilebilecek ortak çalışmalar ele alındı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, yurt dışında yaşayan Karabüklülerle kurulan güçlü bağların önemine dikkat çekerek, sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülen iş birliklerinin ortak değerleri pekiştirdiğini ve toplumsal birlikteliği güçlendirdiğini ifade etti.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a; Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Mustafa Polat, Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Murat Bulut, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinden İsa Avcı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Adnan Ucur eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin