Reklam
Reklam
bas2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
06 Nisan, 2026 10:30 tarihinde yayınlandı
0

Çapraz, Mart ayı çalışmalarını değerlendirdi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Fatih Çapraz, Mart ayında gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin kapsamlı bir değerlendirmede bulundu. Açıklamasında özellikle Karabük Lojistik Merkezi Projesi başta olmak üzere yürütülen çalışmalar, toplantılar ve sosyal sorumluluk faaliyetlerine değinen Çapraz, önemli mesajlar verdi.

LOJİSTİK MERKEZ PROJESİ ONAYLANDI

Çapraz, Karabük’te hayata geçirilmesi planlanan Lojistik Merkezi Projesi kapsamında Mart ayında önemli bir aşamanın geride bırakıldığını belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt başkanlığında gerçekleştirilen 5. Lojistik Koordinasyon Kurulu ve 6. Lojistik Koordinasyon İcra Kurulu toplantılarına katıldıklarını ifade eden Çapraz, projeye ilişkin güncel fizibilite çalışmalarının sunulduğunu aktardı.

Toplantılarda projenin teknik ve ekonomik boyutlarının detaylı şekilde ele alındığını kaydeden Çapraz, “6 Mart 2026 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda sunumumuzu yaptık ve projemiz onaylandı” dedi.

Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi yanında yaklaşık 530 bin metrekare alanda kurulması planlanan lojistik merkez ile Batı Karadeniz ve İç Anadolu arasında entegre bir taşımacılık altyapısının oluşturulmasının hedeflendiğini belirten Çapraz, projenin hayata geçmesiyle birlikte sanayi işletmelerinin liman bağlantılarının güçleneceğini, lojistik maliyetlerin düşeceğini ve bölgenin ticaret kapasitesinin artacağını söyledi.

FİLYOS LİMANI VURGUSU

Projede gelinen noktada en önemli hedefin Filyos Limanı’nın aktif hale getirilmesi olduğunu dile getiren Çapraz, limanın devreye girmesiyle birlikte lojistik merkezin sağlayacağı katkının daha da artacağını ifade etti. Çapraz, yatırım sürecinde kamulaştırma ve izinler konusunda devlet desteğine ihtiyaç duyulduğunu da vurguladı.

RAMAZAN’DA 340 AİLEYE DESTEK

Mart ayında sosyal sorumluluk faaliyetlerine de önem verdiklerini belirten Çapraz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) destekleriyle 340 ihtiyaç sahibi aileye yardım çeki ulaştırdıklarını açıkladı. Yardımlaşma ve dayanışmanın önemine dikkat çeken Çapraz, bu tür çalışmaların artarak devam etmesini temenni ettiklerini söyledi.

TOPLANTILAR VE İŞ BİRLİKLERİ

Çapraz, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldıklarını, ajansın faaliyetleri ve destek programlarının değerlendirildiğini belirtti. Ayrıca Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı’nda devam eden çalışmaların ele alındığını ifade etti.

KOSGEB ile iş birliği içerisinde düzenlenen bilgilendirme programında ise imalat sektörüne yönelik destekler hakkında firmalara detaylı bilgiler verildiğini aktaran Çapraz, özellikle İstihdamı Koruma Destek Programı’nın dikkat çektiğini söyledi.

EĞİTİMDE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve KTSO arasında mesleki eğitimi güçlendirmeye yönelik önemli bir protokol imzalandığını belirten Çapraz, bu iş birliği ile öğrencilerin uygulamalı eğitim imkanlarının artırılacağını ifade etti.

İŞ DÜNYASI İSTİŞARE TOPLANTISI

Eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla düzenlenen “İş Dünyası İstişare Toplantısı”nda bölgenin ekonomik sorunları ve talepleri gündeme getirildi. Çapraz, toplantıda Filyos Limanı’nın aktif kullanıma açılması, Eskipazar OSB’nin demiryolu bağlantısının önemi, Batı Karadeniz Bölge Kalkınma İdaresi kurulması talebi ve 3 Nisan’ın “Sanayi Günü” ilan edilmesi gibi konuları dile getirdi.

Ayrıca KDV mevzuatı, tevkifat oranlarının düzenlenmesi ve Dahilde İşleme Rejimi kapsamındaki yüzde 25 yurtiçi alım zorunluluğu konularında da iş dünyasının beklentilerini ileten Çapraz, hazırlanan kapsamlı dosyayı Zeybekci’ye takdim etti.

Çapraz, konuşmasının sonunda başta TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Karabük Valisi Oktay Çağatay olmak üzere emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tarihi kentte tulum sesi yukseldi iTdM8F2V
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tarihi kentte tulum sesi yükseldi

Düzce Belediyesi’nin yürüttüğü kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkan Konuralp Antik Kenti, bu kez tarihin içinden yükselen tulum ezgilerine ev sahipliği yaptı. 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman, tarihi atmosferde tulum çaldı, geleceğe dair en büyük hayalini paylaştı.

Yakın zamanda restorasyon çalışmalarının başlayacağı Konuralp Antik Kenti bir yandan yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken, diğer yandan da sanatla ilgilenenlerin uğrak noktası haline geldi. Konuralp İlkokulu öğrencisi 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman da babası ile birlikte tulum provalarını Konuralp Antik Kenti’nde yapıyor. Enstrümana ilgisinin babası sayesinde başladığını söyleyen Toraman; “Tulum çalmayı babamdan öğrendim, sonra kendi kendime geliştirdim. İleride de bu işi yapmayı düşünüyorum” dedi.

Provalar; arabada, tarlada ve Konuralp sokaklarında

Oğlunun müziğe olan ilgisini büyük bir gururla destekleyen baba Nedim Toraman ise tulum serüveninin küçük bir hediye ile başladığını anlattı.

Tulum sanatçısı bir arkadaşının hediye ettiği küçük tulumun ardından Ahmet Semih’in kendini geliştirdiğini ifade eden Toraman, oğlunun her fırsatta prova yaptığını söyledi.

Kendisi de kemençe çaldığını belirten Toraman, “Akşamları arabada çalıyoruz, Konuralp’in sokaklarında ve bazen hafta sonu tarlaya gittiğimizde prova yapıyoruz. Kültürünü yaşatıp geliştirmesi çok kıymetli. Başka enstrüman çalarsa da yardımcı olacağım” diye konuştu.

Konuralp’in tarihi dokusunun kendileri için çok özel olduğunu vurgulayan Toraman, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından antik kentte oğluyla birlikte konser verme hayali kurduklarını belirterek, “Burada yürümek, burada çalmak, burayı hissetmek farklı bir duygu. İnşallah restorasyon bittikten sonra bu atmosfer içerisinde baba oğul bir konser vermek istiyoruz. Çocuğumla birlikte aynı sahneyi paylaşmayı hayal ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzce Belediyesi’nin çalışmalarıyla tarihi mirası yeniden ayağa kaldırılan Konuralp Antik Kenti, kültür ve sanatın buluştuğu özel anlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin