Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
0

Canlı civcivi çöpe attılar

Zonguldak’ta çöp kutusuna atılıp ve ölmek üzere bulunan civcive hayvansever Mertcan Aydım sahip çıktı. Aydım, çöpte ölü halde bazı civcivlerin de olduğunu söyleyerek hayvanların çöpe atılmasına tepki gösterdi.

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde kan donduran bir olay yaşandı.

Kimliği belirsiz bir kişi tarafından çöp kutusuna ölü ve ölmek üzere olan civcivler atıldı.

Çöp kutusunda ses duyan hayvansever Mercan Aydın, kutuya baktığında gördüğü manzara karşısında şok oldu.

Hemen civcivi çöp kutusundan çıkaran Aydın diğer civcivlerin ölüp ölmediğini kontrol etti.

Hayvansever Mertcan Aydın hemen civcivi eline alarak veterinerin yolunu tuttu.

Bu durum tepki gösteren Mertcan Aydım, “Artık söylenecek bir söz bulamıyorum. Sözün bittiği yerdeyiz. Civcivler ölü şekilde atılmış. Belki de canlıydı sonradan öldü. Şu anda elimde canlı bir civciv var bunu da çöpten aldık. Bu kadar canilik bu kadar duyarsızlık olmaz. Bunu yapanların acilen cezalandırılması gerek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta sifir atikta yeni donem basliyor KkGKSMd7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta sıfır atıkta yeni dönem başlıyor

Zonguldak Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ Atık Yönetim Sistemi’nin tanıtım programı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in katılımıyla düzenlenen programa belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli katılım sağladı.

Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve modern belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ sistemi ile geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerine vatandaşlarımızın aktif katılım sağlaması hedefleniyor.

Sistem kapsamında vatandaşlarımız, teslim ettikleri geri dönüştürülebilir atıklar karşılığında puan kazanacak; elde edilen puanlar Belediye Sıfır Atık Marketi’nde kullanılabilecek. Böylece hem çevre bilincinin artırılması hem de sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Programda konuşan Başkan Tahsin Erdem, iklim değişikliğiyle mücadelenin yalnızca bugünün değil, geleceğin de en önemli sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, çevre odaklı projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Tanıtım programında ayrıca sistemin işleyişi hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yapıldı.

Zonguldak Belediyesi olarak çevreyi koruyan, geri dönüşümü teşvik eden ve sürdürülebilir yaşam kültürünü güçlendiren projeleri hayata geçirmeye devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin