Karabük Postası tarafından
01 Ağustos, 2016 07:18 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çankırı’da sağanak yağış

ÇANKIRI 'da meydana gelen sağanak yağış sonrası oluşan sel Çankırı-Kastamonu yolunu trafiğe kapattı. Kaya parçaları ve ağaçların saçıldığı yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, sürücüler uzun süre yolun açılmasını bekledi. Aşırı sıcakların kavurduğu Çankırı'da öğleden sonra başlayan sağanak yağış etkili oldu. Yağışın etkisiyle oluşan sel Çankırı-Kastamonu yolunu trafiğe kapatırken, oluşan sel yüksek kesimlerdeki ağaçları yerinden söktü, taş ve kaya parçalarını da yola kadar sürükledi. Selin getirdiği kaya parçaları ve ağaçlar nedeniyle yolda ulaşım dururken, sürücüler duruma isyan etti. Karayolları Belediye görevlileri sel nedeniyle ulaşıma kapanan yolun açılması için çalışmalarını sürdürürken, oluşan sel tahribatları için de temizlik çalışması başlattı. 5 kilometre araç kuyruğunun oluştuğu Çankırı-Kastamonu yolu yaklaşık 1 saat devam eden çalışmaların ardından ulaşıma yeniden açıldı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu Dağı’nda yoğun sis sebebiyle görüş mesafesi 20 metreye düştü

D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişinde tesirli olan ağır sis sebebiyle görüş aralığı yaklaşık 20 metreye kadar düştü. Ayrıyeten gece saatlerinde tesirli olan kar yağışı sebebiyle yeşil alanlarda kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.
Bolu’nun yükseklerinde gece saatlerinde kar yağışı başladı. TEM’in Bolu geçişi ve D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişinde kar yağışı tesirini yitirdi. Ağır sisin tesirli olduğu D-100’ün Bolu Dağı kısmı ve Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Sarıçökek bölgelerinde görüş uzaklığı yaklaşık 20 metreye kadar düştü. Öte yandan gece saatlerinde tesirli olan kar sebebiyle yeşil alanlarda kar kalınlığı yer yer 5 santimetreye ulaştı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.