Karabük Postası tarafından
02 Şubat, 2017 07:39 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çankırı’da Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosu Açıldı

ÇANKIRI Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Çankırı Belediyesinin iş birliği ile yürüttüğü “Riskli Alanların Dönüşüm Projesi” kapsamında vatandaşları bilgilendirme amacı ile Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosu açıldı. Hoca Ahmet Yesevi Camii Meydanı’nda açılan irtibat bürosunda, riskli alan ilan edilen Kırkevler ve Fatih Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan toplam 22 hektarlık alanın hak sahipleri ile muvafakat alma görüşmeleri gerçekleştirilecek. Kırkevler ve Fatih Mahallelerinde ilan edilen riskli alan içerisinde parseli bulunan vatandaşlar, kentsel dönüşüm irtibat bürosuna giderek muvafakat görüşmelerini gerçekleştirebilecek. Proje hakkında detaylı bilgi almanın yanı sıra dairelerin iç yerleşim detayları, bina görselleri, sosyal donatıları gibi konularda da bilgi alabilecekler. Vatandaşlar, irtibat bürosunda verilen hizmetten hafta içi mesai saatlerinde faydalanabilecek. Kırkevler ve Fatih Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan toplam 22 hektarlık bölge, 6306 sayılı “Afet Riski Alanlarının Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamında 31.05.2015 ve 01.06.2015 tarihli resmi gazetelerde yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan olarak ilan edilmişti.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Dağ keçilerini görüntülemek için keçi gibi tırmandı

Tokat’ın Niksar ilçesinde dağ keçilerini görüntülemek isteyen bir vatandaş, güçlü arazi kaidelerine karşın onları cep telefonu kamerasıyla kaydetmeyi başardı.
Niksar ilçesinde tabiat mükemmeli anlar yaşandı. Niksar ile Reşadiye ilçeleri ortasındaki dağlık alanda dağ keçilerini gören Kadir Yılmaz, bu anları ölümsüzleştirmek için cep telefonuna sarıldı. Dik yamaçlara yanlışsız ilerleyen keçileri görüntülemek isteyen Yılmaz, onları takip ederken adeta nefes nefese kaldı. Güçlü arazi kaidelerine karşın takibini sürdüren Yılmaz, sonunda dağ keçilerini cep telefonu kamerasıyla kaydetmeyi başardı. Ender görülen bu anlar tabiat tutkunları için heyecan oluştururken, bölgedeki yaban hayatı cep telefonu ile kayda alındı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.