Çankırı'da Çobanlık Kursu Açıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Haziran, 2014 07:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Çankırı’da Çobanlık Kursu Açıldı

ÇANKIRI ‘da yaşanan çoban sıkıntısı devam ederken, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlüğü “sürü yönetimi elemanı eğitimi” kursu düzenledi. Çankırı merkeze bağlı Germece ve Ovacık köylerinde 116 çiftçinin katılımıyla 20 Mayıs’ta başlayan sürü yöneticiliği kursu sona erdi. Kurs eğitmenlerinden Ziraat Mühendisi Ahmet Başataç, son dönemde çoban bulmakta ciddi sıkıntılar yaşandığını vurguladı. Germece ve Ovacık köylerinde diğer yakın köylerden gelen üreticilerin katılımıyla açılan kurslarda sürü yöneticiliği konusunda çeşitli bilgilerin verildiğini belirten Başataç, hayvan yetiştirmenin ülke ekonomisi için büyük önem arz ettiğini dile getirdi. Hayvan hastalıkları hakkında da üreticilere bilgiler verildiğini ifade eden Başataç, “120 saat süren bu eğitime katılan üreticilerimize öncelikli olarak bir koyun barınağı nasıl olur, o koyun barınağında biz hayvanlarımız nasıl yetiştiririz, Ağılımızı nereye nasıl yaparız gibi konuları konuştuk. Kuzey yamaç ve güney yamaca göre ağılımızı nasıl ayarlarız gibi konularda üreticilerimizle konuştuk. sohbet ortamında güzel bir eğitim oluyor” dedi. Kursun sona ermesinin ardından üreticiler bugüne kadar öğrendikleri bilgiler hakkında önümüzdeki günlerde sınava girecek. Sınavda başarılı olan üreticiler sürü yöneticiliği sertifikası almaya hak kazanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte edebiyat ve resim sanat evi etkinliginde bulusacak JrTTvzrD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te edebiyat ve resim sanat evi etkinliğinde buluşacak

Karabük Belediyesi, 29 Mart’ta düzenleyeceği etkinlikle sanat ve edebiyatı buluşturacak.

Karabük Belediyesi, Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştireceği etkinlikle edebiyat ve resim sanatını aynı çatı altında buluşturacak.

Program kapsamında yazar Esra Kahya, saat 14.00’te düzenlenecek söyleşi ve imza gününde okurlarıyla buluşacak. Moderatörlüğünü Sevde Nur Uymaz’ın üstleneceği etkinlikte edebiyat üzerine değerlendirmeler yapılacak.

Saat 16.30’da ise Gülistan Çakırtas Çelik’in “Kuş Dili” temalı resim sergisi sanatseverlerin ziyaretine açılacak. Sergide sanatçının özgün eserleri yer alacak.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, kültür ve sanatı destekleyen çalışmaların süreceğini belirtti.

Çetinkaya, gençlerin ve vatandaşların sanatla daha fazla buluşmasını önemsediklerini ifade ederek, Karabük’te kültürel faaliyetlerin artırılmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin