ÇANKIRI Belediyesi, 2014 yılında 669 çiftin nikâh akdini gerçekleştirdi.
2013 yılında 629 çiftin nikah akdini gerçekleştiren Çankırı Belediyesi Evlendirme Memurluğu, 2014 yılında ise 684 nikah başvurusundan 669 çifte evlilik cüzdanını verdi. Nikah akdinin başka illerde gerçekleştirilmesi için 15 kişiye evlenme izin belgesi verilirken Çankırı’da yaşayan 3’ü İranlı, 2’si Iraklı mülteciler ile bir Gürcü bir de Ermeni olmak üzere toplam 7 yabancı vatandaşın resmi nikah işlemleri yapıldı.
2014 yılında kıyılan nikahlardan yoğun iş temposuna rağmen 152 çiftin nikahını Belediye Başkanı İrfan Dinç kıydı. Her yıl bir önceki yıldan daha fazla nikah kıydıklarını belirten Başkan Dinç, evli çiftlere mutluluklar diledi.


Çankırı’da 2014 Yılında 669 Çift Dünyaevi’ne Girdi
Safranbolu Belediye Başkanı Köse’den Karabük’ün il oluşunun 31. yılı mesajı
Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Karabük’ün il statüsü kazanmasının 31. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Köse, yayımladığı yazılı mesajda, Karabük’ün Türkiye’nin sanayileşme hamlesindeki tarihi rolüne ve taşıdığı öneme vurgu yaptı.
Karabük’ü “Emeğin ve Alın Terinin Başkenti” olarak nitelendiren Köse, kentin il oluşunun 31. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirtti.
Köse, mesajında şunları kaydetti:
“Karabük, Türkiye’nin ağır sanayi hamlesine öncülük eden Demir Çelik Fabrikaları ile ülkemizin kalkınmasında tarihi bir rol oynamış; etrafında şekillenen yaşamla modern bir Cumhuriyet kentine dönüşmüştür. Bizler de Dünya Miras Kenti Safranbolu olarak, bu büyük ailenin en kıymetli parçalarından biri olmanın haklı gururunu taşıyoruz. Sanayinin gücü ile tarihin ve kültürün zarafetini harmanlayan bu eşsiz coğrafya, dün olduğu gibi bugün de ülkemize değer katmaya devam etmektedir.”
Cumhuriyet kenti Karabük’ü daha aydınlık yarınlara taşımanın ortak bir sorumluluk olduğunun altını çizen Köse, kentin gelişimine emek veren ve değer katan tüm vatandaşlara sevgi ve saygılarını iletti.

