Karabük Postası tarafından
04 Nisan, 2017 11:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çankırı Valisi 27 evin yandığı Serçeler köyünde

ÇANKIRI Valisi Mesut Köse, bu sabah çıkan yangında 27 evin yandığı Ilgaz ilçesine bağlı Serçeler köyünde incelemelerde bulundu. Ilgaz Kaymakamı Muhammet Gürbüz ve Belediye Başkanı Arif Çayır'dan bilgi alan Vali Mesut Köse, "Bu sabah saat 10.00 sıralarında çıkan yangın sonucunda Ilgaz ilçesine bağlı Serçeler köyünde 27 ev hasar görmüştür. Sobadan sıçrayan kıvılcım sonucunda çıktığı değerlendirilen yangında ahşap olan evlerin birbirine bitişik olması ve rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüyerek çevredeki evlere sıçramış. Betonarme olan evlerin bir tanesi hariç diğerleri zarar görmemiş. Tek tesellimiz çıkan yangında can kaybının olmamasıdır" şeklinde konuştu. Yangın haberini alır almaz Kastamonu ve Ankara Orman Müdürlükleri ile irtibata geçtiklerini belirten Vali Mesut Köse, "Kaymakamımız ve ilgili belediyeler çok hızlı bir şekilde araç, gereç ve personelle yangına müdahale edilmesini temin etmiş. 27 evin zarar gördüğü yangın uzun uğraşlar sonucunda kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları halen devam ediyor. Özel idare başta olmak üzere çeşitli kurumlardan paletli kepçe gibi araçlar istendi. Yangının tekrar alev almaması, alışmaması için bütün araçlarımız hazır bulunduruyoruz. Böyle bir yangın çıkması tabi ki istenilmezdi bizde bir üzüntüye neden oldu ancak sevindirici olanda yangında herhangi bir can kaybı olmamasıdır. Devletimizin bu gibi durumlarda yapabileceği her türlü yardım gerekli araştırmalar ve hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasından sonra yapacaktır. Devlet olarak vatandaşlarımıza yapılması gereken her türlü yardım ve destek yapılacaktır. AFAD ekiplerimiz köye geldi. Yangından zarar gören vatandaşlarımız için çadır kurulması ve sıcak yemek çıkarılması için çalışmalarını sürdürüyorlar" dedi.

blank
Berkay Doğan tarafından
06 Mart, 2025 14:11 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Merkez Bankası Faiz İndirdi

"Enflasyonda Düşüş Sürecek"

Kurul karar metninde, şubat ayında enflasyonun ana eğiliminde gerileme olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

  • Enflasyon beklentilerinde iyileşme eğilimi görülüyor ancak dezenflasyon süreci açısından riskler devam ediyor.
  • Para politikasındaki sıkı duruş, enflasyon düşüşünü desteklemeye devam edecek.

"Sıkı Para Politikası Sürecek"

TCMB, enflasyon ve fiyat istikrarı sağlanana kadar sıkı para politikası duruşunun süreceğini vurguladı. Para politikasına ilişkin alınan kararların enflasyon görünümüne bağlı olarak ihtiyatlı ve toplantı bazlı şekilde belirleneceği ifade edildi.

Ek Adımlar ve 5% Enflasyon Hedefi

Merkez Bankası, kredi büyümesi ve piyasa gelişmelerini göz önünde bulundurarak ek makroihtiyati adımlar atıldığını duyurdu. Ayrıca, enflasyonu orta vadede %5 hedefine ulaştırmak için tüm para politikası araçlarının kararlılıkla kullanılacağı belirtildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.