Çankırı Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Mayıs, 2017 07:44 tarihinde yayınlandı
0
0

Çankırı Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı

ÇANKIRI’da, sekretarya görevi Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında Uyuşturucu İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Sercan Yılmaz başkanlığında Çankırı Valiliği Birlik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya kamu kurum/kuruluş amirleri ile STK temsilcileri katıldı. Vali Yardımcısı Sercan Yılmaz son dönemlerde devletin uyuşturucu ile mücadele çalışmalarına üst düzeyde önem gösterdiğini, terör örgütlerinin de finans kaynağı olan uyuşturucu ticaretinin önüne geçilmek için her türlü çalışmanın yapıldığını ve bu konuda valiliklerden de sık sık yapılan çalışmalar hakkında bilgi, görüş ve öneriler alındığını ifade etti. Yılmaz, Çankırı’nın mevcut durumunun iyi sayılabilecek bir konumda olduğunu, emniyet ve jandarma ekiplerinin operasyonlara devam ettiğini ve düzenlenen operasyonlarda olumlu sonuçlara ulaşıldığını belirtti. Önleyici anlamda ise diğer kurumlara, STK ve derneklere bazı görevler düştüğünü dile getiren Yılmaz, bu konudaki çalışmaların daha fazla yapılması gerektiği yönünde fikir belirtti. Vali Yardımcısı Sercan Yılmaz’ın ardından söz alan Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Arif Ercoşkun, çalışmaların bir program dahilinde yürütülmesinin sağlanması amacı ile “Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı” ve kamu kurumlarından alınan görüşler doğrultusunda Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “Çankırı İli Uyuşturucu ile Mücadele Yerel Eylem Planı” hazırlandığını ifade etti. Planın 2017-2019 yılları arasında yapılacak çalışmaları kapsadığını belirten Erçoşkun, “Yerel eylem planının, uyuşturucuya ulaşılabilirliğin önlenmesi, toplumun uyuşturucu ile mücadeleye katılımı, taleple mücadelede tedavi, uyuşturucu ile mücadelede sosyal uyum, uyuşturucu ile mücadelede iletişim, uyuşturucu ile mücadele sürecinin yürütümü ve koordinasyonu, izleme ve değerlendirme, uyuşturucu ile mücadelenin finansal boyutu, uyuşturucu ile mücadelede yerel yönetimler ve STK’lar ile işbirliği olmak üzere 9 temel strateji üzerinde hazırlanmaktadır” dedi. Yapılan değerlendirmelerin ardından görüş ve önerilerin alınması ile toplantı sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gq2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 10:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük şehir girişlerine estetik görünüm kazandırılıyor

Karabük Belediyesi, şehir girişlerinde cephe iyileştirme ve peyzaj çalışmalarına başladı.

Karabük Belediyesi, şehir estetiğini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında, dik yamaç yapısı nedeniyle bugüne kadar değerlendirilemeyen alanlarda cephe iyileştirme ve peyzaj uygulamalarını hayata geçirdi.
Çalışmaların ilk etapta üç şehir girişi ve iki battı-çıktı noktasında yürütüldüğü bildirildi. Proje ile kente girişlerde daha düzenli ve estetik bir görünüm oluşturulması hedefleniyor.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada, şehir genelinde estetik düzenlemelere önem verdiklerini belirtti.

Çetinkaya, dik yamaçlar nedeniyle kullanılamayan alanların projeyle değerlendirildiğini ifade etti.

Çalışmaların kent genelinde farklı noktalarda devam ettiği ve tamamlandığında şehir girişlerinde daha bütüncül bir görünüm sağlanmasının planlandığı kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin