Çankırı İtfaiyesine 30 Metrelik Yeni Araç - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Eylül, 2014 08:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Çankırı İtfaiyesine 30 Metrelik Yeni Araç

ÇANKIRI Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü makine ve ekipmanların yanında araç parkını da her geçen gün güçlendiriyor. İtfaiye Müdürlüğü’ne son olarak kazandırılan 30 metre yükseklikte merdivene sahip yeni İtfaiye aracı belediyeye teslim edildi. Yapılan ihale sonucu 270 bin lira bedel ödenerek alınan yeni itfaiye aracı yere sıfır olarak inip kalkabilme özelliği yanında katlanabilir sepete sahip çok fonksiyonlu bir itfaiye aracı olma özelliği taşıyor. Belediye Başkanı İrfan Dinç, göreve geldikleri günden itibaren belediyenin tüm birimlerinde ihtiyaç duyulan ekipman ve araç gereci satın alarak Çankırılılara en iyi ve hızlı hizmeti sunmanın gayreti içinde olduklarını belirterek “İtfaiye teşkilatımız diğer birimlerden daha farklı bir özelliğe sahiptir. Yangın yada kaza mahalline en seri şekilde ulaşmak durumundadır ve yaptığı faaliyet can ve mal güvenliği ile doğrudan ilgilidir. İtfaiye teşkilatımızı günün ihtiyaçlarına ve gelişen teknolojiye göre güçlendirip modernize ediyoruz. Yeni aldığımız bu araç ta itfaiye teşkilatımızın gücüne güç katmıştır. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turkiyenin lezzetleri kastamonuda bulustu ogrenciler yogun ilgi gosterdi eAmwWecU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’nin lezzetleri Kastamonu’da buluştu, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 7 farklı bölgeden 7 farklı kültür ve 7 farklı yemeğin yer aldığı stantlar yoğun ilgi gördü.

Kastamonu Üniversitesi tarafından 50. Turizm Haftası kutlamaları kapsamında gastronomi etkinliği düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye’deki 7 coğrafi bölgeye ait öne çıkan yemekler ile bu yemeklerin hikayeleri ve kültürel açıdan değerleri anlatıldı. Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Turizm Rehberlik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan yemekler, bahçede kurulan stantlarda öğrencilere tanıtıldı. Daha sonra yemekler, öğrencilere ikram edildi.

Etkinlikte konuşan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, “Hazırlanan yemeklerin ikramının yanı sıra, Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerimiz de bu hikayelerini ve bu bölgenin öne çıkan turizm değerlerini anlatıyorlar. Bizim bu etkinlikle amacımız, fakültemizin ormancılık ve tabiat turizmi misyonuna bir nebze olsa da katıda bulunmak. Ülkemizin turizm değerlerini, gastronomi değerlerini öne çıkarmak, bir farkındalık oluşturmak da istedik. Gelen kalabalıktan bunun oluştuğunu görmek mümkün. Hafta boyunca çok sayıda etkinliğimiz oldu. Bu sadece bir tanesi” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencisi ve Gastronomi Rehberlik Topluluğu Başkanı Edanur Doğanay ise, “Turizm Haftası’nda 7 bölgemizden 7 farklı kültür ve 7 farklı tarihi birleştirmek istedik. Gastronomi öğrencileri ve Rehberlik öğrencilerinin birleşmesiyle tam bir birlik olarak güzel bir organizasyon yaptık. Bölgelere ait yemeklerin yer aldığı stantların başına o bölgedeki arkadaşlarımızı yerleştirdik” diye konuştu.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi rehberlik öğrencisi Cemile Dibebiş de farklı kültürlerin yemeklerini bir arada görme ve tatma şansı bulduklarını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin