Karabük Postası tarafından
23 Mayıs, 2014 11:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çankırı Belediyesi’nden Engellilere Destek

ÇANKIRI Belediyesi tarafından engelli vatandaşlar için başlatılan tekerlekli sandalye ve akülü araba kampanyaları kapsamında dört engelliyi daha akülü arabaya kavuşturdu. Belediye Meclis kararı ile alınan akülü arabalar sahiplerine teslim edildi. Çankırı Belediyesi tarafından sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya sonucu hayırsever vatandaşların katkıları ile birçok engelli vatandaş tekerlekli sandalye ve akülü araba sahibi oldu. Temin edilen tekerlik sandalyeler ve akülü arabalara ilişkin bir açıklama yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediye olarak her zaman engellilerin yanında olmaya ve onların bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi. Engellerin ortadan kaldırılması için var güçleri ile çaba gösterdiklerini belirten Başkan Dinç, "Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını sürdürebilmeleri ve diğer insanlar gibi kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için bizler bütün engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Aslında engelli olmak, hiçbir şeyi yapmaya engel değildir. Biz bunun bilinci ile hareket ederek engelli vatandaşlarımıza cesaret verme ve onları yeniden kazanma çabası içerisindeyiz. Belediyemiz tarafından başlatmış olduğumuz kampanya sonucunda birçok engelli vatandaşımızı akülü araba ve tekerlekli sandalyelerle buluşturduk. Bu kampanya kapsamında sosyal medyadan bize destek veren hayırsever kardeşlerimize de çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın duyarlılığı ve hassasiyetleri bizleri daha çok şey yapmak için harekete geçiriyor. Hem yönetim olarak hem de vatandaşlarımız ile engelli kardeşlerimizin engellerini ortadan kaldırmaya var gücümüzle devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Çankırı Belediyesi'nin bu kapsamda bugüne kadar toplam 5 akülü araba ve 21 adet tekerlekli sandalye engellilere teslim ettiği bildirildi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

150 yıllık tarihi konaktan geriye kalan harabe dronla görüntülendi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gece saatlerinde alevlere teslim olan yaklaşık 150 yıllık tarihi konaktan geriye kalan harabe dronla görüntülendi.
İzzetpaşa Mahallesi Akseki Sokak’ta çıkan yangın Pınar Ç.’ye ilişkin yaklaşık 150 yıllık olduğu belirtilen tarihi konağı kısa müddette kullanılamaz hale getirdi.
Şiddetli alevler kısa müddette tüm yapıyı sararken, olay yerine sevk edilen itfaiye grupları uzun uğraşlar sonucu yangını denetim altına alabildi.
Sabaha karşı söndürülen yangının akabinde konağın son durumu gün ışığıyla birlikte ortaya çıktı.
Tarihi yapının büyük kısmının çöktüğü, taş ve ahşap kısımların büsbütün ziyan gördüğü belirlendi.
Konaktan geriye kalan harabe ise dronla havadan görüntülendi. İmgelerde yangının konağa verdiği ağır tahribat net bir biçimde görüldü.
Yangının 24 Kasımda açılacak olan Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesine yakın bir alanda çıkması paniğe neden olurken, yangının çıkış nedenine ait incelemeler sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin