Çankırı Belediyesi Engelli Vatandaşlara Umut Oluyor

Karabük Postası tarafından
11 Haziran, 2015 08:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

ÇANKIRI Belediyesi, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye temin etmek için 2010 yılında başladığı “Mavi Kapak Kampanyası” nı sürdürmeye devam ediyor. Sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında hayata geçirilerek tüm Türkiye’de hızla yayılan örnek projeyi devam ettiren Çankırı Belediyesi, engelli vatandaşlara umut oluyor. Çankırılıların yoğun ilgi gösterdiği kampanya kapsamında, belediye tarafından çevre ile ilgili seminerler verilen minikler de okulları adına adeta birbirleri ile yarışıyor. Son olarak Güneş İlkokulu öğrenci, öğretmen ve velilerinin yıl boyunca topladığı 450 kilogramlık mavi kapağı teslim alan Belediye, 83 yaşındaki diyaliz hastası ve felçli Sultan Baş’ı tekerlekli sandalye'ye kavuşturdu. Güneş İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Muzaffer Derelli, kapakları toplayarak hem çevreye karşı duyarlılıklarını hem de engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak adına sorumluluk bilincini göstermeyi hedeflediklerini belirtti. Derelli, “Öğrencilerin büyük bir heyecanla bir yıl boyunca birbirleri ile yarışırcasına topladıkları mavi kapakların tesliminin ardından Belediye tarafından temin edilen tekerlekli sandalye'yi çocuklar adına Sultan Baş annemize hediye ediyoruz.” diyerek hasta yakınına teslim etti. Derelli, çevreyi korumak ve engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak adına duyarlılık ve bilinç oluşturduğu için Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkürlerini iletti. Çocukların sergilediği duyarlı ve örnek davranışlardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk'de, okul yönetimine, öğretmenlere, velilere ve büyük duyarlılık gösteren öğrencilere teşekkür ederek Güneş İlkokulu’nu Teşekkür Belgesi ile ödüllendirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük Üniversitesi şehirle iş birliğini güçlendiriyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, kentte faaliyet gösteren meslek kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek şehir-üniversite iş birliğinin geliştirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 15:01 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Üniversite Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş da katıldı. Görüşmede üniversite ile şehir arasındaki etkileşim, potansiyel projeler ve iş birliği imkânları ele alındı.

Toplantıda katılımcılara Karabük Üniversitesine ilişkin güncel gelişmeleri sunan Rektör Kırışık, özellikle Mart ve Nisan aylarında elde edilen bilimsel ve kurumsal başarıları paylaştı. Üniversitenin üç temel odak noktası olan araştırma-geliştirme, eğitim-öğretim ve toplumsal katkı alanlarında yürütülen çalışmalara değinen Kırışık, bu başarıların Karabük’e değer kattığını söyledi.

Kırışık, "Sizlerle birlikte nasıl daha fazla başarı kazanabiliriz, bunu istişare etmek istedik. Karabük Üniversitesi ile birlikte Karabük büyüyecek" ifadelerini kullandı.

Üniversitenin sahip olduğu altyapı imkanlarının şehir paydaşlarının hizmetine açık olduğunu vurgulayan Kırışık, "Size katkı sağlayacak çok güçlü bir altyapımız var. Her konuda destek olmaya ve iş birliğine açığız" dedi.

Toplantıda, öğrencilerin şehir yaşamındaki memnuniyetini artırmaya yönelik öneriler de gündeme geldi. Katılımcılar; barınma, sosyal yaşam, Safranbolu yerleşkesindeki alan yetersizliği ve uluslararası öğrencilerin uyumu gibi konularda ortak çözüm arayışlarının önemine dikkat çekilirken Karabük’ün "öğrenci dostu şehir" vizyonuna ulaşabilmesi için üniversite ile yerel yönetimlerin ve meslek kuruluşlarının koordinasyon içinde çalışması gerektiği vurgulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.