Karabük Postası tarafından
08 Ocak, 2015 08:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çankırı Belediyesi 2014’te 9 Bin 583 Başvuru Yapıldı

ÇANKIRI Belediyesi’nin vitrini Beyaz Masa, 2014 yılında Çankırılıların, istek ve şikâyetlerine çözüm aradığı ilk yer oldu. Belediye Beyaz Masa 2014 yılı içerisinde; 9 bin153 dilekçe, 258 web mail, 172 BİMER olmak üzere toplamda 9 bin 583 başvuruyu ilgili birimlere ulaştırdı. Vatandaşlardan gelen istek, şikâyet ve öneriler kapsamında geçtiğimiz yıl içerisinde gelen dilekçelerden; 112’si Zabıta, 558’si Temizlik İşleri, 126’sı Fen İşleri, 281’i ÇASKİ, 8’i İmar, 97’si Park ve Bahçeler, 9’u Destek Hizmetleri Müdürlüklerine iletilirken 71 dilekçe de elektrik işlerine iletilerek cevaplandı. Şehri ve vatandaşları ilgilendiren konularda ise halkı bilgilendirmek adına 2014 yılı içerinde 923 anons geçildi. Belediye Özel Kalem Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Beyaz Masa, anne adaylarına süt kampanyası ve toplu sünnet şöleninin de adresi oldu. Çalışmalar kapsamında 242 anne adayına 8.760 litre süt ulaştırılırken, Çankırı’da yaşayan 150 erkek çocuk da aileleri ile birlikte sünnet şöleninde bir araya getirildi. Belediyeye gelen vatandaşları ilk karşılayan yerin Beyaz Masa olduğunu ifade eden Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Belediyemize yapılan başvurular, Beyaz Masa tarafından ilgili birimlere gönderilerek vatandaşlarımıza en geç 15 gün içerisinde geri dönüş sağlanıyor. Birimimiz, şehrin belli noktalarında zaman zaman açtığı stantlarla da daha fazla vatandaşımıza ulaşıyor. Yakın zamanda Beyaz Masa’yı daha prestijli ve işlevsel hale getireceğiz. Akıllı Kent Otamasyon Sistemi (AKOS) ile diğer müdürlüklere de ait tüm işlemler Beyaz Masa’dan yönlendirilecek.” diye konuştu.

blank
Asuman Doğan tarafından
09 Nisan, 2025 11:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Belediyesi’nden Yeşil Alanlara Bahar Dokunuşu

Karabük Belediyesi, baharın gelişiyle birlikte şehir genelindeki parklar ve yeşil alanlarda kapsamlı bir temizlik ve peyzaj çalışması yürütüyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü koordinesindeki çalışmalar kapsamında, 130 parkta bakım, onarım ve çevre düzenlemeleri hızla devam ediyor.

Çim biçme, budama, toprak yenileme, bitki bakımı ve temizlik gibi işlemlerle kent genelindeki yeşil alanlar, bahar aylarına hazırlanıyor. Özellikle çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve dinlenme noktalarında yapılan bakım çalışmaları, vatandaşların güvenli ve estetik ortamlarda vakit geçirmesini amaçlıyor.

Belediye ekipleri, vatandaşlardan gelen talepleri de dikkate alarak ihtiyaç duyulan bölgelerde hızlı müdahaleler gerçekleştiriyor. Sahadaki çalışmalar, hem çevre kalitesini yükseltiyor hem de şehir estetiğine katkı sunuyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, “Karabük’te yeşil alanlarımızı sadece mevsimsel değil, planlı ve sürdürülebilir bir anlayışla ele alıyoruz. Parklarımızı ve dinlenme alanlarımızı daha temiz, güvenli ve çağdaş bir görünüme kavuşturmak için ekiplerimiz yoğun mesai harcıyor. Vatandaşlarımızın daha konforlu bir şehirde yaşamaları için çalışmalarımız kararlılıkla sürecek” dedi.

Karabük Belediyesi’nin park ve yeşil alanlardaki bahar hazırlıkları önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.