blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Canik’te YKS ve LGS başarısına ödül

Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, geleneği sürdürdüklerini ve 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile 2025 Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) dereceye giren öğrencilere laptop, cep telefonu, tablet, gram altın ve akıllı saat armağan edeceklerini açıkladı.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede klasik hale gelen ödüllü muvaffakiyet teşvik programının bu yıl da devam edeceğini belirterek, "Eğitimde başarıyı destekliyor, öğrencilerimizin emeklerini ödüllendiriyoruz" dedi.
Eğitime ve eğitim hayatına dair projelerle öğrencilerin ve ailelerin yanında olmaya devam ettiklerini vurgulayan Lider İbrahim Sandıkçı, "Canik’imizde geleneği sürdürüyoruz. Bu yıl da YKS ve LGS’de dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendireceğiz. 2025 YKS ve 2025 LGS’de derece elde eden öğrencilerimize muvaffakiyet derecelerine nazaran laptop, cep telefonu, tablet, gram altın ve akıllı saat ikram edeceğiz. İmtihan süreci sonrasında gerçekleştireceğimiz ödül merasimiyle değerli öğrencilerimizi ödülleriyle buluşturacak, öğrencilerimizin ve ailelerimizin sevinçlerine ortak olacağız. Canik’te eğitim alanında örnek olan projelerimizle öğrencilerimizin ve ailelerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Tüm öğrencilerimize imtihanlarında zihin açıklığı diliyorum" formunda konuştu.
Canik Belediyesi, 2025 YKS’de birinci 500’e giren öğrencilere laptop, birinci 5 bine giren öğrencilere cep telefonu, birinci 50 bine giren öğrencilere tablet; 2025 LGS’de yüzde 1’lik dilime giren öğrencilere tablet ve gram altın, yüzde 5’lik dilime giren öğrencilere tablet, yüzde 10’luk dilime giren öğrencilere de akıllı saat armağan edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
04 Ağustos, 2025 14:58 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eskipazar’da Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları Sürüyor

Eskipazar Belediyesi, ilçenin daha yaşanabilir, temiz ve modern bir kent haline gelmesi için altyapıdan çevre düzenlemesine kadar birçok alanda çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Belediye ekipleri, Mermer Ana Şebeke Hattı, Adliye Lojmanı arkası, Bahçepınar, Sarıkale, Vatandaş Bağlantıları ve 15 Temmuz Apartmanı önünde meydana gelen su patlaklarını onardı. Kanalizasyon arızaları ise Yamanlar, İstasyon, PTT, Turpçular ve TOKİ 1. Etap bölgelerinde giderildi. Mermer Mahallesi’nde su hattı boruları yenilenerek altyapı iyileştirme çalışmaları sürdürülüyor.

ÇEVRE TEMİZLİĞİ VE GÖRSEL DÜZENLEMELER

Temizlik çalışmaları kapsamında Merkez, Bahçelievler, İstasyon Mahallesi (özellikle hastane çevresi ve tren yolu altı), Osmanlı Pansiyon çevresi, Emniyet önü, Kurban Tepe, Çevreyolu kaldırımları, Pınar Yapı Kooperatifi, Ziraat Odası arkası, 60. Yıl Vali Nafız Kayalı arkası, Yamanlar ve Yeni Mahalle başta olmak üzere birçok bölgede kapsamlı ot biçme işlemleri gerçekleştirildi. Görüntü kirliliğine neden olan otlar ve arazi atıkları, Şehit Mezarlığı, Mermer Mahallesi park çevresi ve halı saha ile Yamanlar Mahallesi'nde titizlikle temizlendi.

YOL VE KALDIRIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Üstyapı çalışmaları çerçevesinde Kalaycılar Sokak, Yeni Mahalle ve çeşitli bölgelerde parke taşlarının tamiratı sürerken, kaldırımlarda bulunan mermer ve traverten taşların bakım ve onarımı da yapılıyor. Ayrıca Yamanlar Mahallesi’nde çocuk oyun alanlarında bulunan kauçuk zeminler de onarıldı.

HAŞEREYLE MÜCADELE VE MOLOZ TEMİZLİĞİ

İlçenin tüm mahallelerinde düzenli olarak her akşam sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları yürütülüyor. Temizlik hizmetleri kapsamında moloz, ot ve çeşitli atıklar düzenli aralıklarla toplanıyor. Süpürge aracı ise haftanın 6 günü gece saatlerinde sokak temizliği yaparak ilçe genelinde hijyenin korunmasına katkı sağlıyor.

Eskipazar Belediyesi yetkilileri, “Daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir Eskipazar için çalışmalarımız aralıksız sürecektir. Her şey Eskipazar için” mesajını paylaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin