Reklam
Reklam

Canik, TEKNOFEST İstanbul’da gençlerle buluşuyor

canik teknofest istanbulda genclerle bulusuyor
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Eylül, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
0

Canik Özdemir Bayraktar Keşif Yerleşkesi, TEKNOFEST İstanbul’da gençleri ve çocukları atölye çalışmalarıyla bir ortaya getiriyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST İstanbul’da kurulan Bilim Sokağı’nda ’Pilot Üzere Düşün: Uçuş Denetim Yüzeyleri” isimli atölyesiyle yerini alan Canik Özdemir Bayraktar Keşif Yerleşkesi, burada çocuklar ve gençler başta olmak üzere her yaş kümesinden vatandaşı maket uçak üretimi atölye çalışmaları ve havacılık eğitimleriyle buluşturuyor. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’yle TEKNOFEST İstanbul’da çocukları ve gençleri havacılık alanında uygulamalı eğitimlerle buluşturduklarını söyledi.

TEKNOFEST İstanbul’da Canik Özdemir Bayraktar Keşif Yerleşkesi atölyelerine ilginin yüksek olduğunu söz eden Lider İbrahim Sandıkçı, “Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsümüzle TEKNOFEST İstanbul’da yerimizi aldık. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji şenliğinde gençlerimiz başta olmak üzere her yaştan vatandaşımızı havacılık ve hava araçları ile ilgili eğitim programlarıyla bir ortaya getiriyoruz. Eğitimlerin ve bilgilendirmelerin akabinde ziyaretçilerimiz için maket uçak tasarımı atölye aktiflikleri gerçekleştiriyoruz. TEKNOFEST İstanbul mühletince ziyaretçilerimizi eğitimler ve atölye çalışmalarıyla buluşturmaya devam edeceğiz. Ulusal Teknoloji Hamlesi’ni ileriye taşıyacak olan gençlerimizi, yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan etkinlikler ve aktivitelerle bir ortaya getirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Kampüs, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştiren TEKNOFEST İstanbul’da yer aldığı Bilim Sokağı’nda 21 Eylül 2025 tarihine kadar teknoloji tutkunlarını ağırlamaya devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Orman İşletme personeline ilk yardım eğitimi

orman isletme personeline ilk yardim egitimi FLUkLLfz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’ün Eflani ilçesinde, Orman İşletme Müdürlüğü personeline yönelik ilk yardım eğitimi düzenlendi.

Eğitim, Eflani Devlet Hastanesi sağlık personelinin katkılarıyla, Eflani Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi. Eğitimde katılımcılara, Dr. Abdullah Berkay Çapraz ve Sağlık Teknikeri Şükran Özdemir Turan tarafından acil durumlarda uygulanması gereken temel ilk yardım yöntemleri hakkında teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.

Katılımcılara; temel yaşam desteği çerçevesinde, kalp masajı ve suni solunum teknikleri, hava yolu tıkanıklıkları kapsamında, heimlich manevrası ve soluk borusunun açılması, acil müdahaleler çerçevesindr ise kanamalar, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yaklaşım eğitimi verildi.

Eğitim programının ardından değerlendirmelerde bulunan Eflani Orman İşletme Müdürü Bilal Eyüboğlu, ilk yardım bilgisinin acil durumlarda hayati önem taşıdığını belirterek, personelin bu alandaki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine yönelik eğitim faaliyetlerinin büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Eyüboğlu, eğitimin planlanması ve uygulanmasında katkı sağlayan Eflani Devlet Hastanesi yönetimi ve sağlık personeline, Eflani Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne ve emeği geçen tüm görevlilere teşekkür etti.

Kurumlar arası iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitimin, personelin mesleki gelişimine ve iş sağlığı ile güvenliği kültürünün güçlendirilmesine önemli katkı sağlamasının hedeflendiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin