Canik, TEKNOFEST İstanbul’da gençlerle buluşuyor - Karabük Haber Postası
canik teknofest istanbulda genclerle bulusuyor 8BcXLxlb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Eylül, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Canik, TEKNOFEST İstanbul’da gençlerle buluşuyor

Canik Özdemir Bayraktar Keşif Yerleşkesi, TEKNOFEST İstanbul’da gençleri ve çocukları atölye çalışmalarıyla bir ortaya getiriyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST İstanbul’da kurulan Bilim Sokağı’nda ’Pilot Üzere Düşün: Uçuş Denetim Yüzeyleri” isimli atölyesiyle yerini alan Canik Özdemir Bayraktar Keşif Yerleşkesi, burada çocuklar ve gençler başta olmak üzere her yaş kümesinden vatandaşı maket uçak üretimi atölye çalışmaları ve havacılık eğitimleriyle buluşturuyor. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’yle TEKNOFEST İstanbul’da çocukları ve gençleri havacılık alanında uygulamalı eğitimlerle buluşturduklarını söyledi.

TEKNOFEST İstanbul’da Canik Özdemir Bayraktar Keşif Yerleşkesi atölyelerine ilginin yüksek olduğunu söz eden Lider İbrahim Sandıkçı, “Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsümüzle TEKNOFEST İstanbul’da yerimizi aldık. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji şenliğinde gençlerimiz başta olmak üzere her yaştan vatandaşımızı havacılık ve hava araçları ile ilgili eğitim programlarıyla bir ortaya getiriyoruz. Eğitimlerin ve bilgilendirmelerin akabinde ziyaretçilerimiz için maket uçak tasarımı atölye aktiflikleri gerçekleştiriyoruz. TEKNOFEST İstanbul mühletince ziyaretçilerimizi eğitimler ve atölye çalışmalarıyla buluşturmaya devam edeceğiz. Ulusal Teknoloji Hamlesi’ni ileriye taşıyacak olan gençlerimizi, yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan etkinlikler ve aktivitelerle bir ortaya getirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Kampüs, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştiren TEKNOFEST İstanbul’da yer aldığı Bilim Sokağı’nda 21 Eylül 2025 tarihine kadar teknoloji tutkunlarını ağırlamaya devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte samanlik ve odunluk yanginda kule dondu RzNSUh5b
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te samanlık ve odunluk yangında küle döndü

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde samanlık ve odunlukta çıkan yangın hasara yol açtı.

Yangın, Kapucu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Adem K.’ye ait samanlık ve odunlukta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, samanlık ve odunluğu tamamen sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında samanlık ve odunluk kullanılamaz hale geldi.

Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin