Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ocak, 2024 18:11 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 23.01.2024 10:13
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çanakkale’de firar etti Karabük’te yakalandı

Çanakkale Cezaevinden firar eden ve hakkında 3 ayrı suçtan yakalama kararı bulunan şüpheli Karabük’te yakalandı.

Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği personellerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik saha çalışmaları aralıksız sürüyor. Ekiplerin yaptığı kontrollerde Çanakkale’de girdiği cezaevinden firar ettiği ve hakkında 3 ayrı suçtan arama kararı bulunan S.G. isimli şahsı yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.
blank
Mustafa Akgün tarafından
23 Nisan, 2025 14:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te İhracat Söyleşileri Semineri Gerçekleşti

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve Dış Ticaret Elçileri (DTE) iş birliğiyle düzenlenen İhracat Söyleşileri Semineri, Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Seminere, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç, Karabük Teknokent Genel Müdürü Samet Nohutçu ve çok sayıda öğrenci ile iş insanları katıldı.

Seminerde Afrika Ticaret Merkezleri Kurucusu Utku Bengisu, Afrika pazarının önemi ve gelecekteki büyüme potansiyeli hakkında bilgiler verdi. Bengisu, Afrika'nın hızla artan nüfusu, genç iş gücü ve dijitalleşme ile ekonomik açıdan güçlendiğini belirtti. Ayrıca, altyapı projeleri, sanayi yatırımları ve teknoloji sektöründeki gelişmelerin kıtanın kalkınmasına katkıda bulunduğunu vurguladı. Türkiye ile Afrika arasındaki ticari ilişkilerin son dönemlerde ivme kazandığını anlatan Bengisu, Türk firmalarının Afrika pazarına girişte izlemeleri gereken adımlar ve çözüm önerileri hakkında bilgiler paylaştı. Ayrıca, Karabük Üniversitesi’nde öğrenim gören Afrikalı öğrencilerle iş birliklerinin nasıl kurulabileceği konusunda da katılımcılara önerilerde bulundu.

Programın sonunda, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Afrika pazarına yönelik çalışmalar ve bölgenin ihracatını geliştirmeye katkılarından dolayı Utku Bengisu’ya plaket takdim etti. Katılımcılar, seminer sonunda Bengisu ile bire bir görüşme fırsatı da yakaladı. Seminer, toplu fotoğraf çekimi ve öğrenci kulüplerinin stantlarının ziyaret edilmesiyle sona erdi. Başkan Çapraz, ihracat konusunda detaylı bilgi ve destek almak isteyenlerin Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın Dış Ticaret ve Proje Geliştirme Birimi’ni ziyaret edebileceklerini belirtti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.