Çamlık İHL'de Hastane İçin Tefrişata Başlandı - Karabük Haber Postası
de
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
01 Aralık, 2025 09:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Çamlık İHL’de Hastane İçin Tefrişata Başlandı

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yükünü hafifletmesi beklenen Çamlık İmam Hatip Lisesinin Üniversiteye devrinden sonra binada iç tefrişat çalışmalarının başladığı ifade edilirken, binanın yılbaşından sonra hizmete açılacağı belirtildi.

Karabük’te uzun süredir atıl durumda bulunan Çamlık İmam Hatip Lisesi binası, Karabük Üniversitesine devredilmesinin ardından hastane hizmet binasına dönüştürülüyor. Binada iç tefrişat çalışmaları başlarken, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bazı birimlerinin buraya taşınacağı öğrenildi. Öte yandan, Yaşar Kaptan Çebi sahasında ek hastane binası için yapılan zemin etüt çalışmalarının ardından bölgede hiçbir ilerleme kaydedilmemesi ise vatandaşların tepkisine neden oldu.

Karabük’te yıllardır boş halde duran Çamlık İmam Hatip Lisesi binası, Karabük Üniversitesine devredildikten sonra yeniden değerlendirilerek Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kullanımına sunuluyor. Devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından binada iç tefrişat ve düzenleme çalışmalarının başladığı bildirildi.

HASTANE RAHAT BİR NEFES ALACAK

Yeni binanın devreye girmesiyle birlikte Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde önemli bir rahatlama yaşanacağı ifade edildi. Mevcut hastane binasında; derslik, hoca odası, giyinme alanları ve uygulama mekanları gibi ortak kullanım alanlarının, tefrişatı yapılan yeni binaya taşınması ile birlikte hastanede yoğunluğun azalması bekleniyor.  Bu durumun da hem personel hem de hasta ve hasta yakınları için olumlu sonuçlar doğurması bekleniyor.

EK HASTANE PROJESİ ASKIDA MI?

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine nefes aldıracak en önemli sağlık yatırımlarından biri olarak duyurulan ek hastane binası projesinde ise sessizlik devam ediyor.

Yaşar Kaptan Çebi Sahası olarak bilinen bölgede birkaç ay önce sondaj makineleriyle başlatılan zemin etüt çalışmaları, kamuoyunda projenin hızlı şekilde ilerleyeceği beklentisi oluşturmuştu. Ancak aradan geçen süreye rağmen sahada herhangi bir yeni hareketlilik görülmedi.

Bu durgunluk, vatandaşlar arasında “Ek hastane binası suya mı düştü?” sorularının gündeme gelmesine neden oldu. Karabük’te  sağlık hizmetlerine olan yoğun talep nedeniyle ek binaya duyulan ihtiyaç her geçen gün artarken, projenin durma noktasına gelmesi tepkileri beraberinde getiriyor. Şu ana kadar ek hastane projesinin neden ilerlemediğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, vatandaşlar ve sağlık çalışanları sürecin akıbetine dair açıklama bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gurultu kavgasinda komsularini silahla vuran sahis edilen kufrun bedeli gePHljZA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Gürültü kavgasında komşularını silahla vuran şahıs: “Edilen küfrün bedeli”

Samsun’un İlkadım ilçesinde gürültü kavgasında karı-kocayı tabancayla yaralayan şahıs adliyeye sevk edilirken, “Edilen her küfrün bedeli olacak. Kavgada kendimi korumak için ateş ettim” dedi.

Olay, İlkadım ilçesi Kıran Mahallesi Vatan Caddesi’nde dün meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gürültü yüzünden daha önce aralarında husumet bulunan komuşular arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Arbedede M.O.’nun tabanca ile ateş açması sonucu T.A. ve eşi C.A. yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Samsun Şehir Hastanesine kaldırıldı.

Olayla ilgili M.O., jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.O., “Edilen her küfrün bedeli olacaktır. Sürekli gürültü yapıyorlardı. Daha önce de karakolluk olduk. Saldırıp yaraladılar. Yine olay çıkartıp eşime ve çocuğuma küfür edince kavga sırasında kendimi korumak için ateş ettim” ifadesini kullandı. Şahıs çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi

Bizi sosyal medyadan takip edin