Ramazan Öztürk tarafından
30 Ocak, 2024 15:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Cami, Karabük’ün Simgesi Olacak

Millet Bahçesine dahil edilen ve geçtiğimiz aylarda temeli atılan  Karabük Merkez Camii yapım çalışmaları devam ediyor. Cami tamamlandığında  Karabük'e ayrı bir güzellik ve değer katacağı ifade edilirken, camiye tüm kesimlerin destek olması istendi.

İlk olarak eski Karabük Valiliğinin yıkılan yerine yapılması düşünülen, daha sonra yeri değiştirilerek Millet Bahçesi Projesine dahil edilen  ve geçtiğimiz yıl temeli atılan  2 bin kapasiteli, 100 milyon liraya mal olacak  Merkez Camiinin yapım çalışmaları devam ediyor. Cami yapımına başta Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili olmak üzere  Caminin Dernek Başkanlığını üstlenen  Haddeciler Derneği Başkanı Pehlivan Baylan ve çok sayıda işadamının destek verdiği belirtilirken, Caminin bittiği zaman Karabük'ün  hem tarihine hem de modernliğe uygun bir esere kavuşacağı ve  şehrin dokusunun da  güçleneceği ifade edildi. Adeta  Karabük'ün simgesi haline gelecek olan  Merkez Camiinin  yapımı için vatandaşlardan ve  esnaflardan destek istenirken, böylesine önemli bir eserde herkesin katkının bulunması gerektiği belirtiliyor. Karabük Merkez Cami Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve İş insanı Pehlivan Baylan, şu anda cami inşaatının problemsiz bir şekilde devam ettiğini ifade ederken, bu işin mimarının Belediye Başkanı Rafet Vergili olduğunu ve desteklerini de hiç bir zaman esirgemediğini söyledi. Caminin yapımını üstlendiklerini ve Karabük'e çok güzel bir eser kazandıracaklarının altını çizen Başkan Pehlivan Baylan, Karabük'teki işadamlarının da caminin yapımına destek verdiğini ifade ederek, "Ömrümüzün son baharında biz Karabük’ümüze böyle bir eser kazandırmak en büyük hayalimiz.  Karabük’ün camisi olduğu için tüm Karabüklü hemşehrilerimizin  bir tuğlası olursa biz mutlu oluruz. Allah razı olsun deriz. Karabük’te çok yardımsever yardım eden gizli kahramanlarımız var. Bizler önce Allaha daha sonrada kendimize güvenerek yola çıktık" dedi. 2 Bin kişi kapasiteli Karabük Merkez Camii projesinde 2 bodrum kat yer alıyor. 1.190 metrekarelik 2’inci bodrum katı otopark, 1.430 metrekarelik 1’inci bodrum katında ise çok amaçlı salon, yemekhane ve şadırvanlar yer alıyor. 1.442 metrekarelik erkekler bölümü ve 540 metrekarelik bayanlar katının yanında, 1.190 metrekarelik avlu kısmı da caminin diğer ünitelerini oluşturuyor. (Ramazan Öztürk)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 13:31 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Elif Güneri: “Hedefim kız çocuklarına ilham kaynağı olmak”

Karabüklü milli boksör Elif Güneri, şampiyonluklar yaşayarak daha fazla kız çocuğuna ilham kaynağı olmak istediğini söyledi.

Son olarak Polonya'nın başkenti Varşova'da World Boxing tarafından düzenlenen 2025 Felix Stam Dünya Boks Kupası'nda 80 kiloda altın madalya Kazanan milli sporcu Elif Güneri, yıl sonunda Hindistan'da World Boxing'in düzenleyeceği Şampiyonlar Gecesi'nde de mücadele etmeye hak kazandı.
Kazakistan'da 28 Haziran - 7 Temmuz 2025 tarihlerinde arasında yapılacak 2025 World Boxing Kupası'na hazırlanan Güneri oradan da şampiyonlukla ayrılıp, hem İstiklal Marşı'nı okutmak hem de puan toplamak istiyor.

Elif Güneri: "Amacım şehrime ve ülkeme tekrar altın madalya kazandırmak"
Polonya'daki şampiyonadan altın madalyayla döndüğü için mutlu ve gururlu olduğunu belirten Elif Güneri, "Şampiyona Polonya'daydı, Varsova'da düzenlendi. Sıklet değiştirdik. Ağır sıklet oynuyordum, 80 kiloya düştüm. 80 kilo yarışımda şampiyon oldum ve dediğim gibi ülkemi ve şehrimi en iyi şekilde temsil ettim. İstiklal Marşımızı Polonya'da, bütün Avrupa'yı dinletmek gerçekten çok onur verici bir olaydı. Şimdi Kazakistan'da önümüzde tekrar bir World Boxing'in bir serisi var. Ayın 27’inde Kazakistan'a gidiyoruz. Amacım burada şampiyon olmak. Şehrime ve ülkeme tekrar bir altın madalya kazandırmak" dedi.
Güneri, altın madalya almanın World Boxing'te nasıl bir avantaj sağladığı ile ilgili olarak ise, "Bu sene sonunda Hindistan'da yapılacak olan Şampiyonlar Gecesi’nde direkt dövüşme hakkı elde edecek ve ben de bu hakkı elde ettim. Amacımız her zaman ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek. Kazakistan'da da hedef kürsü ve 4-14 Eylül'de İngiltere Liverpool'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası için puan toplayıp, seri başı olmak"
şeklinde konuştu.

"Amacım kız çocuklarına örnek olabilmek"
Amacının sadece madalyalar almak olmadığını aktaran milli boksör, "Karabük’teki çocuklara örnek olmak istiyorum. Benim en büyük amaçlarımdan ya da vizyonlarımdan biri de kız çocuklarına örnek olabilmek. Karabük biliyorsunuz, Cumhuriyet kenti ve küçük bir şehir. Ben bu şehirde doğdum, büyüdüm. Bu şehirde eğitim aldım ve bu şehirde eğitimcilik yapıyorum, bu şehirde öğretmenim. Benim en büyük amacım bu şehri en iyi şekilde tanıtmak, temsil etmek ve özellikle kız çocuklarına örnek olmayı çok istiyorum. Ben ismimi çok rahat bir şekilde duyurdum. Çok çalıştım, çalışmamın sonucunda meyvelerini aldım, adımı duyurdum. Onların da bu imkanlarla daha iyi bir şekilde duyurabileceklerine inanıyorum" diye konuştu.
Elif Güneri’nin antrenörü Baykan Arslan ise Karabük'te Elif'in şampiyonluklarına çok alışıldığını ve durumun aslında bu kadar kolay gerçekleşmediğini belirterek, "Her madalyanın ayrı bir emeği var. Avrupa ve dünya şampiyonalarımız, Türkiye şampiyonalarımız var, her biten turnuvadan bir hafta dinlenmeden sonra tekrar her şeye sıfırdan başlıyoruz. Dolayısıyla o süreçler devamlı bu şekilde devam ediyor. Yoksa zirveye bir kere çıkıp da orada kalmak kolay değil. Orada orayı taşımak zor. Dolayısıyla biz de bunu 20 yıldır Elif'le taşıyoruz"
ifadelerini kullandı.

Arslan, yaz tatilinin gelecek olmasıyla ilgili çocuklara tavsiye verirken, "2025 yılı içinde 8 ayrı sporcumuz Türkiye madalyası aldı. Bu da hiç kolay değil. Baykan Aslan Boks Okulu Spor Kulübü olarak ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Her gün sabah ve akşam antrenmanlarımız devam ediyor. Tesis anlamında Karabük'ün hiçbir eksiği yok. Gerçekten her branşın bizim de olduğu gibi kendine özgü bir salonu var. Antrenörü var. Dolayısıyla bu çok önemli ve ilimiz gençliği için çok büyük bir şans. Gençlerimiz, çocuklarımız hangi branşı seviyorsalar mutlaka spor yapmalı. İlimizin de yapısı gereğiyle salon sporlarında çok daha başarılı olacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin