Karabük Postası tarafından
24 Haziran, 2014 08:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Cam Seyir Terası Bütçesi Tamamlandı

KASTAMONU Valisi Şehmus Günaydın Azdavay’ı ziyaret etti.Başören Köyündeki Yanık Ali Konağında yapılan Karadeniz’e Kıyısı Olan Ülkeler Eko Turizm İşbirliği toplantısının açılış programının ardından dağ bisikleti ve motorkros yarışmalarının yapılabileceği alanlarda uzmanlarla birlikte incelemeler yapan Vali Günaydın Aşıklar Köprüsü mesire alanındaki kara çorba ikramından sonra Azdavay’dan ayrıldı. Vali Günaydın’ın Azdavay’a yaptığı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, “Sayın Valimiz Şehmus Günaydın’ ın ilçemize ikinci gelişi. İlkinde ilçemizde yaşanan sel felaketini yerinde görmek amacı ile gelmişti bu sefer ise Başören Köyü Yanık Ali Konağında yapılan Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler eko turizm işbirliği toplantısının açılış bölümüne katılmak ve bölgemize yapılacak olan bisiklet ve motorkros yarışmaları ile kanyon içi etkinliklerinin yapılabileceği alanların tespiti için geldi. Son yıllarda Dünya’da Eko Turizm ve Macera Turizminde gelişme var. Bu gelişmelerin olduğu Ukrayna, Gürcistan, Bulgaristan ve Türkiye gibi ülkelerden katılımcıların iştirak ettiği bu toplantının ilçemizde yapılması bize onur verdi” dedi. 21 AĞUSTOSDA AZDAVAY’DA BİSİKLET VE MOTORKROS YARIŞMALARI PINARBAŞINDA KANYON İÇİ ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK Avrupa birliği destekli macera turizmi projesi kapsamında düzenlenecek olan dağ bisikleti ve motorkros yarışmalarının 21 Ağustos da Suğla yaylasında, kanyon içi etkinliklerin ise Pınarbaşı İlçesinde bulunan Horma kanyonunda yapılacağını belirten Başkan Civelek, “Yapılacak olan yarışma ve etkinliklerin bölgemize festivalden daha fazla canlılık getireceğine inanıyorum. Motorkros ve bisiklet federasyonları tarafından da desteklenen bu etkinlikler geleneksel hale getirilerek uluslar arası bir boyuta gidecektir” diye konuştu. ÇATAK KANYONU CAM BALKONU İÇİN KAYNAK TAMAMLANDI Vali Günaydın’a Azdavay’da bulunan Çatak Kanyonundaki engelsiz yürüyüş yolu projesinden bahsettiklerini belirten Civelek “ Sayın Valimize, İlçemiz Turizmi için çok önemli olan ve ihale aşamasına gelen Çatak Kanyonu engelsiz yürüyüş yolu projemizden ve kanyon zirvesine yapmak istediğimiz cam seyir terasından bahsettik. Toplam maliyeti 450.000 lirayı bulan Cam Seyir Terası maliyet bedelinin 100 bin liralık bölümünü Milli Parklar Genel Müdürlüğünden aldığımızı 100 bin lirayı ise Azdavay Belediye Başkanlığı olarak üstlendiğimizi belirttiğimizde çalışmalara başlandığında maliyet bedelinin eksik kalan 250 bin liralık bölümünü karşılayacaklarını söyledi. Cam teras projemizin önündeki maddi engelin kalkması beni çok mutlu etti” dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kardeşin öldüğü, abisinin de yaralandığı kavgayla ilgili yargılamaya devam edildi

Kastamonu’da kardeşin öldüğü, ağabeyinin de yaralandığı silahlı ve bıçaklı arbedeyle ilgili sanıklar hakkında talep edilen ceza aşikâr oldu.
Olay, 29 Haziran 2024 tarihinde İnönü Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, daha evvelce ortalarında hasımlık olduğu öğrenilen iki küme ortasında çıkan silahlı ve bıçaklı arbedede Özgür Uzun (18) hayatını kaybetti, ağabeyi S.A.U. (25) ise yaralandı. Olayın akabinde polis takımları, yaptıkları çalışmalar sonucu cinayet şüphelisi olarak Özkan Y. ile kardeşleri Yaşar Y., Adem Y. ve Özcan Y.’yi gözaltına aldı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden Özkan Y. tutuklanırken, Yaşar Y., Adem Y. ve Özcan Y. ise isimli denetim kaidesiyle hür bırakıldı.
Olayın akabinde Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde şüpheliler hakkında "kasten öldürme ve yaralama" cürümlerinden dava açıldı. Devam eden yargılamada, mütalaa veren Cumhuriyet savcısı, Özkan Y.’nin "kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs", "ruhsatsız silah satın alma ya da bulundurma" hatalarından cezalandırılmasını talep etti. Ayrıyeten Cumhuriyet savcısı, başka sanıklar Adem Y., Özcan Y. ve Yaşar Y.’nin "kasten öldürmeye iştirak halinde yardım" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" kabahatlerinden cezalandırılmasını isterken, S.A. Uzun’un da beraatına karar verilmesini talep etti.

"Ben taammüden kimseyi öldürmedim"
Duruşmada kendisini savunan tutuklu sanık Özkan Y., "Ben, taammüden kimseyi öldürmedim. Ben olay yerine hazırlıklı gitmiş olsaydım silah emniyette olmazdı. Ben öldürmek isteseydim direkt silahı çıkarıp maktule ateş ederdim. Olay yerinde bıçağı görünce ben silahımı çıkarttım. Kasti olarak maktulü öldürmem mümkün değildir. Beraatımı talep ediyorum" dedi.
Tutuksuz yargılanan Adem Y. de, "Biz, olay yerine birisini öldürmeye gitmedik. Öldürme emeliyle ola yerine gitsek yanımızda kesici bir alet bulunması gerekirdi. Lakin elimizde ya da üzerimizde hiçbir şey yoktu. Benim aksiyona bir iştirakim yoktur. Abim kendisini savunma gayesiyle silahını çıkartmıştır. Bu yaşanan olayda benim bir bilgim ya da müdahilim bulunmamaktadır" diye konuştu.
Tutuksuz yargılanan Yaşar Y. ise, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Öldürme kastıyla biz hareket etmedik. Her şey biranda gelişti. Benim bir bilgim bu olayla ilgili yoktur. Beraatımı talep ediyorum" halinde konuştu.
Tutuksuz yargılanan Özcan Y. de, "Yaşım itibariyle olayların buraya gelebileceğini idrak edemedim. Beraatımı talep ediyorum" tabirlerini kullandı.
Maktul Özgür Uzun’un ağabeyi S. A. Uzun ise, "Mütalaa doğrultusunda beraatımı talep ediyorum. Ayrıyeten sanıklar olay yerine hazırlıksız geldiklerini söylüyorlar fakat 7 kişi ile birlikte olay yerine geldiler. Sanıklardan şikayetçiyim. Hepsinin mütalaa doğrultusunda cezalandırılmalarını talep ediyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, avukatların mütalaa ile ilgili talepleri kabul ederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin