Karabük Postası tarafından
08 Haziran, 2023 11:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

ÇAKÜ akademisyenleri “Yabancılara Türkçe Öğretiminde Akademik Türkçe Çalıştayı”na katıldı

Çankırı Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde görev yapan öğretim görevlileri, “Yabancılara Türkçe Öğretiminde Akademik Türkçe Çalıştayı”na katıldı. Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi TÖMER biriminde görev yapan akademisyenler, Kocaeli Üniversitesinde düzenlenen “Yabancılara Türkçe Öğretiminde Akademik Türkçe Çalıştayı”na katıldı. Kocaeli Üniversitesi DİLMER, Eğitim Fakültesi, Uluslararası Öğrenci Derneği ve Kocaeli Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen çalıştay, açılış töreni ile başladı. Çalıştaya, alanında uzman çok sayıda akademisyen katıldı. Çalıştay oturumlarına davetli konuşmacı olarak katılan akademisyenler tarafından, “Türkçe Akademik Yazma Becerisinin Geliştirilmesine Yönelik Uygulamalar”, “Yabancı Dilde Akademik Yazılı Anlatım Becerilerinin Öğretimine Yönelik Uygulama ve Öneriler”, “Tür Olarak Akademik Söylem” ve “Akademik Türkçe Öğretimi” başlıklı konuşmalar gerçekleştirildi. Dört oturum şeklinde gerçekleşen çalıştayda katılımcılar, Akademik Türkçe programının nasıl uygulandığı hakkında alanında uzman akademisyenler tarafından bilgilendirildi. Çalıştayın ikinci gününün ilk oturumunda, katılımcılar gruplara ayrılarak “fikir tepsisi” yöntemiyle akademik Türkçe programının olumlu ve olumsuz yönlerine dair düşüncelerini sunarak beyin fırtınası yaptı. Çalıştayın son oturumunda beyin fırtınası yöntemiyle elde edilen bilgiler değerlendirilerek program sonlandırıldı. Çalıştaya ÇAKÜ Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde Uluslararası Öğrencilere Türkçe Öğretimi Programı’nda görev yapan Öğr. Gör. Sevim Zamkı, Öğr. Gör. Leyla Yıldırım ve Öğr. Gör. Şeyma Erdoğan katıldı. Çalıştaydan edinilen akademik kazanımlar çerçevesinde, Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yaz döneminde dokuz hafta ve toplam 72 saatten oluşan “Akademik Türkçe Programı” açıldı. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yusufeli’nde iki katlı ahşap evde çıkan yangın evi küle çevirdi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde sabah saatlerinde iki katlı ahşap meskende çıkan yangın sonucu konut büsbütün kullanılamaz hale geldi.
Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Etraflı köyünde sabah saatlerinde iki katlı ahşap bir konutta yangın çıktı. Süleyman Çetinkaya’ya ilişkin olduğu öğrenilen meskende şimdi belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa müddette tüm yapıyı sardı.
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine Yusufeli Belediyesi itfaiye takımları sevk edildi. Yangına müdahale eden takımlar alevleri denetim altına almayı başardı. Lakin yangın nedeniyle ahşap mesken büsbütün kullanılamaz hale geldi.
Yangının çıkış nedeni ile ilgili jandarma ve itfaiye takımlarının incelemeleri sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.