blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çakırlar Korusu’na Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi ilgisi

Samsun’un Atakum ilçesinde yer alan Çakırlar Korusu, doğal hoşluğu ve çağdaş tesisleriyle hem yerli halkın hem de farklı vilayetlerden gelen ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
Atakum Belediyesi’nin yenileme çalışmalarıyla çehresi değişen tesis, son olarak Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinden gelen öğrenci ve öğretmen kafilesini ağırladı. İncesu Yalı Mahallesi’ndeki Çakırlar Korusu’nu adım adım gezen kafile, spor alanları, park alanları, ahşap köprü, restoran ve Cet Cafe üzere alanlarda keyifli vakit geçirdi.
Kuş sesleri ve longoz ormanlarının oluşturduğu doğal ambiyansta yürüyüş yapan öğrenciler, tesisin restoranında ve Cet Cafe’de sunulan menüleri de tatma fırsatı buldu. Ziyaretin sonunda öğrencilere günün anısına Samsun’un simgelerinden olan Onur Anıtı’nın minyatür heykelciği armağan edildi.
Atakum Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "Sadece Atakum’un değil, Türkiye’nin simge noktalarından biri olan Çakırlar Korusu’na gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyuyoruz. Liderimiz Serhat Türkel öncülüğünde Atakum’un turizm potansiyelini tanıtmaya ve kentimizi marka kent yapmaya kararlılıkla devam edeceğiz" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
31 Temmuz, 2025 15:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

AK Parti’den Yangın Bölgelerine Ziyaret

AK Parti Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl Başkanı ve teşkilatlardan oluşan bir heyet; Safranbolu, Ovacık ve Merkez ilçelerde meydana gelen orman yangınlarından etkilenen köylerde ziyaretlerde bulundu.

Yangının ilk anından itibaren mücadele sahasından ayrılmayan milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanı ve teşkilat mensupları, köylerde vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Özellikle yangından en çok etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen Kamış köyünü de ziyaret eden heyet, burada vatandaşlara tahsis edilen konteynerleri yerinde inceledi.

AK Parti Genel Sekreteri ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Safranbolu ilçemizde başlayıp Ovacık ve merkezimize yakın ormanlık alanlara kadar yayılan yangınlardan etkilenen köylerimizde vatandaşlarımızla bir araya geldik; dertlerine kulak verdik, yaralarına merhem olmak için devletimizin tüm imkânlarını seferber ettik. Yangından etkilenen bölgelerdeki vatandaşlarımıza ilk etapta 3 milyon TL acil yardım ödeneği sağlandı. 36 aileye toplam 1 milyon 831 bin TL taşınma, barınma ve eşya yardımı yapılırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 393 vatandaşımıza kişi başı 5 bin TL olmak üzere toplam 1 milyon 965 bin TL destek aktarıldı. Birlik, dayanışma ve inançla bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız. Allah milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin.”

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ise açıklamasında şunları kaydetti:

“Hemşehrilerimizle bir araya gelerek yaraları birlikte sarmaya başladık. Devletimizin gücü ve milletimizin dayanışmasıyla, afetin izlerini silip yeşil vatanımızı yeniden canlandıracağız. Köylerimizde 45 konutta eşya zararı tespit edildi; zarar tespit çalışmaları hâlen devam etmektedir. Yangından etkilenen aileler için 20 konteyner gönderilmiş, bunlardan 6’sının kurulumu tamamlanmıştır. Ayrıca 39 konutluk yeni bir yerleşim alanı için planlamalar başlatılmıştır. Bu topraklar, yeniden umudun ve yaşamın rengiyle buluşacaktır.”

AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Yangın afetinden etkilenen hemşehrilerimizle bir araya geldik. Devletimizin şefkat eli ve milletimizin vefası burada. Afetin izlerini silmek, yaraları en kısa sürede sarmak ve yeşil vatanımızı yeniden ayağa kaldırmak için kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vekillerimizin belirttiği yardımlara ek olarak, 4 milyon TL’yi aşan zararın tespit edildiği tarım alanlarında da desteklerimiz olacak. Elektrik altyapısı onarılarak köylere yeniden enerji verildi, 10 mobil baz istasyonu bölgeye konuşlandırıldı. Ayrıca 714 vatandaşımıza psikososyal destek sağlandı"

Bizi sosyal medyadan takip edin