Karabük Belediyesi korona virüsüne karşı tedbirlerini artırarak tüm cadde ve sokakları köpüklü ve ilaçlı sularla dezenfekte ediyor.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin talimatlarıyla, il genelinde temizlik ve ilaçlama seferberliği tüm hızıyla sürüyor. Yeni tip korona virüse karşı tedbirlerini attıran Karabük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri şehirlerarası otobüs terminali, otobüs durakları ile şehir merkezinden mahallelere, ilçelere ve köylere ulaşımı sağlayan minibüs terminalleri başta olmak üzere sokak ve caddeleri köpüklü ve ilaçlı su ile dezenfekte ediyor. Tüm kentte köpük ve ilaçlı su ile çalışmalar aralıklarla devam edeceği belirtilirken, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmaları da otobüsleri tek tek dezenfekte etti.
Otobüs firması yetkilisi İsa Haznedar, firma olarak korona virüsüne karşı gerek yazıhane gerekse otobüslerde yolcuların sağlıklı ve güvenli bir şekilde yolculuklarını yapmaları için her gün dezenfekte çalışmalarını yaptıklarını söyledi.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “İlk andan itibaren tüm imkânlarımızı seferber ederek tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgını atlatmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan bize bu konuda bizlere yardımcı olmalarını ve devletimizin yaptığı çağrılara kulak vermelerini rica ediyorum. İnşallah bu süreci hep birlikte sorunsuz bir şekilde atlatırız” dedi.


Cadde ve sokaklar köpüklü dezenfekte ediliyor
Vali Çağatay’a Gençlik Haftası ziyareti
15-21 Mayıs Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü heyeti, Vali Oktay Çağatay’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette; gençlerin tarih bilinci, milli ruh ve şuurla yetişmeleri, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere aktif katılımlarının teşvik edilmesi amacıyla yürütülen programlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Heyette, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu, Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin, Antrenör Serdar Akad, Gençlik Lideri Gülşan Alıç ile genç sporcular ve öğrenciler Beyza Yücesay, Tuğçe Emici ve Yiğit Ömer Yılman yer aldı.
Vali Oktay Çağatay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurguladı. Gençlerin sportif, sosyal ve kültürel alanlarda elde ettikleri başarıların gurur verici olduğunu belirten Vali Çağatay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak tüm gençlere başarılar diledi.

