karabuk
İmsak 06:03
Güneş 07:28
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:38
Yatsı 19:58
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2025 15:46 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 24.02.2025 11:13
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Buzlu Yolda Feci Kaza: 3 Sağlık Çalışanı Kanyona Düştü

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde nöbetten çıkan ve içerisinde 3 sağlık çalışanının bulunduğu otomobil, buzla kaplı yoldan çıkarak 30 mtre yükseklikten Tokatlı kanyonuna uçtu.


İhbar üzerine bölgeye hızlıca AFAD, UMKE, İtfaiye, Jandarma ve sağlık ekipleri ekipleri sevk edildi. Hatlarla kanyona inen AFAD ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kanyondan ters dönen ve suyun içinde yer alan otomobildeki 3 yaralı çıkarılırken, UMKE ekipleri ise mesai arkadaşlarının hipotermiye girmemesi için ateş yakıp, vücutlarını ovalayıp falyoya sardı. Zorlu doğa şartları altından botla kanyondan alınan 3 yaralı daha sonra sedye ile taşınarak bölgeden çıkarıldı.


Edinilen bilgiye göre kaza, Safranbolu ilçesine bağlı Gayzebaşı köyünde meydana geldi. Eflani ilçesinde görevli olan ve sabah nöbetten çıkan sağlık çalışanı Ekrem Şahin 78 BU 010 plakalı otomobili ile beraberinde diğer sağlık çalışanları İsa Atay ve İlhan Kayaoğlu alarak Safranbolu ilçesine doğru yola çıktı. Aşağı Danaköy mevkiinden Gayzebaşı köyüne inen 3 sağlık çalışanının bulunduğu otomobil, yolun aşırı buzlu olmasından dolayı yoldan çıkarak yaklaşık 30 metre yükseklikten Tokatlı kanyonuna uçtu. Bir şahsın kazayı görmesi üzerine durumu 112 acil servisine bildirmesi üzerine, olay yerine itfaiye, UMKE, AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk etti.
AFAD ekipleri halatla kanyona inerken, İtfaye ve UMKE ekipleri ise engebeli arazinden olay yerine ulaşarak yaralılara müdahale etti. Ekiplerin müdahalesi ile kanyon içinde ters dönen otomobilden çıkarılan Ekrem Şahin, İsa Atay ve İlhan Kayaoğlu'nu hipotermiye girmemesi için folyoya saran ekipleri daha sonra bulundukları yere ateş yakıp, elleri ile de vücutlarını ovalayarak vücut ısılarını dengelemeye çalıştı. Bazı UMKE çalışanların yüzerek geçtiği bölgeye halatla indirilen bot ile yaralılar tek tek ikinci bir noktaya taşındı. Burada da yakılan ateş ile ısındırılan yaralılar daha sonra zorlu engebeli arazide ambulanslara kadar taşındı. 3 yaralı sağlık çalışanı ambulanslara Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Öte yandan olayı gören Kamil Akmaz, park ettiği aracına bakmak için aşağıya indiğini söyleyerek, "Araç Danaköy tarafından geliyordu. Yolda buz vardı ve duramayınca kayarak, kanyona dereye uçtu. Benim gözümün önünde olunca hemen arayıp yardım istedim" dedi.
Kaza sonrası Jandarma ekipleri inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Öğrenciler marşla girdi, mehterle karşılandı

Düzce’de Ramazan ayı nedeniyle sahura kadar açık olan Sabiha Ulusoy Kütüphanesi, farklı bir sürprize ev sahipliği yaptı. İki yıldır iftar sonrası kendi aralarında mehter marşı çalarak toplu halde kütüphaneye giren öğrenciler, bu kez karşılarında Düzce Belediyesi Mehteran takımını bulunca hayret ettiler.
Düzce Belediyesi tarafından Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’ni kullanan öğrencilere Mehteran takımı ile sürpriz hazırlandı. İftar sonrasında mehter ekibi öğrencilerden önce kütüphane içerisinde konuşlandı. İftarın ardından her zamanki gibi marş açarak coşkulu şekilde kütüphaneye yönelen öğrenciler, içeri girdiklerinde canlı mehter marşıyla karşılandı.
Marşların kütüphane içerisinde yankılanmasıyla öğrenciler büyük sürpriz ve heyecan yaşadı. Alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde karşılanan mehter gösterisi, Ramazan akşamına unutulmaz bir atmosfer kattı.
Düzce Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Burçin Sarıcan, gençlerin oluşturduğu bu güzel geleneğe kayıtsız kalmak istemediklerini belirterek, öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve Ramazan coşkusunu paylaşmak amacıyla böyle bir sürpriz hazırladıklarını ifade etti.

"Böyle bir sürpriz beklemiyorduk"
Sürpriz karşısında hem şaşıran hem de mutlu olan öğrenciler, etkinlik için Düzce Belediyesi’ne teşekkür ederek; "Biz kütüphaneye mehteran marşı ile giriş yapıyorduk. Bunu bir gelenek haline getirmiştik. Bu akşam böyle bir sürpriz beklemiyorduk. İlk önce hoparlörden mehter marşı çaldığını sandık. Ancak daha sonra Düzce Belediyesi’nin mehteran ekibini görünce çok şaşırdık ve gururlandık. Bize çok güzel bir sürpriz ve anı oldu. Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin