Reklam
Reklam

Buzağıların Küpelenerek Kayıt Altına Alınma Süreleri 7 Günden 30 Güne Çıkarıldı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Temmuz, 2014 15:12 tarihinde yayınlandı
0

Buzağıların doğumdan itibaren küpelenerek kayıt altına alınması için verilen sürenin 20 günden 3 aya, hayvanların doğum, ölüm ve işletmede zorunlu kesim gibi bilgilerin bildirim süresinin ise 7 günden 30 güne çıkarıldığı bildirildi.
Yapılan açıklamada; Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’nin 21 Haziran 2014 tarihli sayısında yayımlandığını, ayrıca yönetmeliğe eklenen ek bir madde ile hayvancılık işletmelerindeki hayvan varlığının Veteriner Bilgi Sistemi’nde güncellenmesi için 31 Aralık 2014 tarihine kadar süre verildiği bildirildi.
Açıklamada; “Yapılan bu değişikler ile il ve ilçe müdürlüklerince buzağıların kayıt altına alınması için yürütülen küpeleme çalışmalarının etkinliği artacak. İşletmelerin hayvan varlığı bilgileri güncellenerek başta hayvan ıslahı olmak üzere hayvancılık desteklemeleri ve hayvancılık istatistiklerinin takibinde veteriner bilgi sisteminden etkin bir şekilde yararlanılacak. Yeni düzenlemenin hayvancılık sektörüne yapacağı katkılar, hayvan yetiştiricilerinin etkin bir katılımı ile mümkündür. İşletme sahiplerinin yeni işletmelerinde doğan, ölen, kesilen ve satılan hayvanlarını 30 gün içinde İl ve İlçe Müdürlüklerine bildirimde bulunmaları düzenlemelerden beklenen yararın sağlanmasının temel şartıdır. Bugüne kadar hayvan yetiştiricilerinin doğan, ölen, satılan ve kesilen hayvanları süresi içinde bildirmediklerinde dolayı hayvancılık desteklemelerinden yararlanamadıkları gibi 664 TL. idari para cezasına çarptırılıyordu. Bu nedenle işletmelerdeki hayvan varlığının veteriner bilgi sisteminde her hangi para cezası ödemeden güncellemesi için verilen süre içinde 31 Aralık 2014 tarihinde dolacak. Bu tarihe kadar, yetiştiricilerimiz konuya gerekli hasiyeti göstermeleri, ilimiz hayvancılık sektörüne ve ülke ekonomisine katkı olarak yansıyacağı unutulmamalıdır. Bundan dolayı yetiştiricilerden ahırlarında bulunan sığırların kulak küpe numaralarını içeren bir dilekçe ile İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurularını bekliyoruz” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kastamonu’da fuhuş operasyonu: 1 gözaltı

kastamonuda fuhus operasyonu 1 gozalti B6xf1AHx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde polis ekipleri tarafından düzenlenen fuhuş operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerince, Bozkurt ilçesinde tespiti yapılan bir adrese fuhuş operasyonu düzenlendi. Adreste yapılan aramalarda dijital materyaller ele geçirildi. 1 şüpheli ekipler tarafından gözaltına alınırken, 5 mağdur kadın da kurtarıldı.

Şüpheli şahsın işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin